Jump to content

GPS, GSM ve WCDMA ile buluşuyor


trendmark

Recommended Posts

GPS, GSM ve WCDMA ile buluşuyor

2288793.jpg

Dünyanın herhangi bir noktasında yer belirlemeyi sağlayan GPS teknolojisi, piyasa analizcilerine göre 2007’de GSM aygıtlarında kendini yaygın bir şekilde göstermeye başlayacak. Analizciler ayrıca, GPS’in üçüncü jenerasyon cep telefonu ağlarından WCDMA’yı destekleyen aygıtlarda da 2008 gibi kendini yaygın bir şekilde göstereceğini düşünüyor.

ABI isimli bir araştırma ve analiz şirketi, Küresel Konumlama Sistemi’nin (GPS) 2007’de giderek yaygınlaşacağını ve pek çok GSM destekli üründe kendini göstereceğini belirtiyor. Aynı firma, GPS’in destekleyen WCDMA aygıtlarının yüzde 25 oranına yükseleceğini öngörüyor..

Bu yaygınlaşmayı tetikleyen pek çok faktör sıralanıyor. Bu faktörlerden öne çıkanlar arasında, GPS’in acil çağrılarda sağladığı kolaylık, 2002’den bu yana CDMA aygıtlarında giderek yaygınlaşan GPS kullanımının yarattığı rekabet ortamı ve tüketici talepleri doğrultusunda ortaya çıkan taşınabilir navigasyon uygulamaları ihtiyacı.

2007’de piyasaya çıkacak olan Nokia N95, GPS destekli WCDMA telefonlar arasında dikkat çekiyor. N95, Tele Atlas isimli Coğrafi Bilgi Sistemleri (GIS) için dijital haritalar sunan bir şirket tarafından sağlanan ücretsiz haritalar ile birlikte gelecek. Ürün bununla birlikte, 100’den fazla ülkedeki tüketicileri kapsayacak olan konum verileri de içerecek.

hürriyet internet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...