Jump to content

Notebok Internete Baglanma Yapilamiyor


dagli_04

Recommended Posts

Merhaba,

Bir notebok aldim, ingilizce olarak aldim ancak genelde fransizca kullandigim icin format atarak fransizca xp yukledim.

Killdisk ile format atmistim. Simdi internete baglamak istiyorum ancak wireless diye bir sey olmadigi icin internete bagliyamiyorum.

Donanim cd'lerini bir turlu bulamadim icinde ses, ekra karti cd'leri yok, inteérnet olsa ehemn indirip yapacagim ancak

internet yok. Yeni bir notebok kullanici oldugum icin bu problemi nasil cozebilirim ?

Wireless'i nerden bulup yukliyecegim, yoksa notebok'da kayitlimidir ?

Tesekkurler.

Link to comment
Share on other sites

Slm;

Bu mesajı yazabildiğine göre biyerlerden internete girebiliyosun demektir. Bu durumda işin kolay. Notebookun marka ve modeline göre googleden aratıp üretici firmanın web sitesinden wireless driverini indirip varsa flash bellek veya cdye kaydet. Sonrada bunlardan hangsi ise onu notebooka takıp wirelesi tanıt. Sonrada internetten olmayan diğer diriverleri de indirip kur.

Link to comment
Share on other sites

bilgiler icin tesekkurler. wireless'in driver'ini bulup notebok'a yukledim. ancak arama yapip etraftaki ip'leri bulmuyor.

benim ip adresini secip, adsl'in altindaki sofreyi girdikten sonra internet calisir ancak hic bir ip adresini bulmuyor..

programi sadce kurup, ip araya baktim olmadi, restart attim, tekrar ip aramaya baktim ancak ic bir ip adresini bulmuyor..

acaba ayri bir ayar yapipta mi, benim ip afresini gorerek internete baglanabilirim ?

Link to comment
Share on other sites

sağ aşşada kablosuz ağ işareti war ona sağ tıkla kullanılabilir kablosuz ağları görüntüleyi seç ağ listesini yenile modemin kablosuz antenli modem wireless açıksa zaten görürsün bağlan diyceksin şifre varsa onu sorar yoksa direk girer ...

Link to comment
Share on other sites

resimleri yükliyim açıklıycam

1. resimde anlatılcak şey 1. ye sağ tıkla sonra 2. ye tıklıyosun diğer menü geliyor

4142ag_1.JPG

3039ag_2.JPG

3. işaretin olduğu yere tıklıyosun yan taraftaki ağ bağlantıları arıyor gösteriliyor 4. kablosuz ağlar görülüyor güvenli ise şifreli bağlantıdır şifreyi biliyosan üstüne 2 kere tıklıyosun şifre girme geliyor giriyosun şifreyi bağlanır.... eğer güvenli olmayan bağlantıysa o zaman iki kere tıklıyosun direk girer şifre olmayan bağlantıdır....

2104ag_3.JPG

gelişmise ayarları değiştir (oraya işareti unutmuşum en alt sola taraftaki) tıkladığında bağlantı adları ordaysa otomatik bağlanacaktır artık şifreyi yanlış girersen burdan üstüne tıklıyosun kaldırıyosun ve önceki menüden arama yapıosun ağı tekrar giriyosun.....

2339ag_4.JPG

geşimise bastığında resimdeki gibi olması daha iyi olur..... 9.ya ticki koyarsan gelene geçene bağlanmaya çalışır koymassan senin istediklerine ...

wrelesin yazılımını da kablosuz ağımı windows yapılandırsın işaretli olması gerekli....

benden bu kadar eksik yer warsa söleyin

Link to comment
Share on other sites

ag listesini yenileye tikladigimda, hic bir ip adresi cikarmiyor ancak suan bulundugum yerde 6-7 tane adsl var. bunlaridan en az birini yani benim adsl'imi gormesi lazim ancak gormuyor. gormemesinin nedeni ne olabilir ve nasil gormesini sagliyabilirim ?

Link to comment
Share on other sites

+

resihttp://img100.yukle.tc/images/2104ag_3.JPG

bende sadece genel ve Gelismis cikiyor, Kablosuz Aglar diye bir seceneck vermiymiyor ve windows'uda kullan secenegi vermedigi icin net'e baglanamiyorum :)

bunu cozmek iicn bir oneriniz var

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...