Jump to content

Libya çocuklara 100 dolarlık dizüstü dağıtıyor


trendmark

Recommended Posts

Libya çocuklara 100 dolarlık dizüstü dağıtıyor

249070.jpg

Libya hükümeti, ABD’li bir profesörün başını çektiği ‘Her Çocuğa Bir Dizüstü’ kampanyası çerçevesinde 1.2 milyon çocuğa ücretsiz bilgisayar dağıtacak.

NEW YORK - Libya’daki ücretsiz dizüstü projesinde okul çağındaki tüm çocuklara, açık kaynak işletim sistemli ve kablosuz internet bağlantılı bilgisayarlar dağıtılacak. ABD’nin saygın gazetesi New York Times’ın haberine göre projenin liderliğini aynı zamanda dağıtılacak bilgisayarların da tasarımını yapan MIT profesörü Nicholas Negroponte yürütüyor. Gelişmekte olan ülkelerde meydana gelen elektrik kesintileri halinde pedalla çalışabiliyor. Yaklaşık 250 milyon dolar maliyetindeki proje, öğretmenler de eğitilecek.

Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen ‘One Laptop per Child’ projesinde her bir bilgisayarın hükümete maliyeti 100 doları geçmiyor.

Birleşmiş Milletler, 100 dolara dizüstü projesini destekliyor.

Şimdiye dek Arjantin, Brezilya Nijerya ve Tayland projeyi hayata geçirme kararı aldı. ABD’nin en önemli araştırma kurumlarından MIT uzmanı Negroponte, Muammer Kaddafi ile görüşmesinden sonra New York Times’a yaptığı açıklamada, projenin Çad, Nijer, Ruanda gibi diğer fakir Afrika ülkelerinde de uygulanacağını ifade etti.

LİBYA’DA DEĞİŞİM SİNYALLERİ

Bir zamanlar ABD’nin kara listesinde bulunan Libya lideri Kaddafi 2003’te, terörizme destek vermeyeceğini ve elindeki tüm kitle imha silahlarını yok edeceğini açıklamıştı. Yıllardır süren uluslararası izolasyonu kırmaya çalışan Libya, ABD ile ilişkilerini düzeltmeye çalışıyor. ABD de Trablus’ta bir büyükelçilik açmıştı.

Tayvanlı Quanta tarafından üretilecek 100 dolarlık dizüstüler, Temmuz 2007’den itibaren dağıtılmaya başlayacak.

ntvmsnbc

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...