Jump to content

Xp'nin Nasil Performans Arttirilir?


itaLy

Recommended Posts

Merhaba arkadaslar,

Ben Almanca XP kullaniyorum.. Elimdeki bu cd'deki gereksiz eklentiler neler ve bunlari nasil kaldirabilirim yardimci olabilirmisiniz? CD boyutunun Kücülmesini istiyorum DVD yazmaktan biktim :) bunun yaninda XP yukledigimde bilgisayar kasiyor daha iyi bir performans nasil alirim bunun icinde yapmam gerekenler nelerdir yardimci olursaniz sevirim

Link to comment
Share on other sites

1-şu programı deneyebilirsin..

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=15974&hl=performans

2-bir kaldırma yöneticisi kullanarak(your uninstaller 2008 vs) kullanarak programların artık bırakmasını önlersin..

3-bir temizleme programı kullanırsın(c cleaner,glary utilies .tune up.vs vs)

4-bir defrag programı kullanırsın(ultimate defrag vs)

5-görsel öğeleri azaltırsın...

hala olmuyorsa

6-yeni bir bilgisayar alırsın :)

Link to comment
Share on other sites

1- Benim önerim bilgisayarına çok fazla program yükleme. Program konusunda seçici ol.

2- Sistem kaydıyla pek işi olmayan yazılımları portable kullan. İnternetten bir çok portable proya erişebilirsin. Ya da Thinstall benzeri yazılımlarla kendi portable yazılımlarını oluştur.

3- Bilgisayarının belleği iyiyse Vmware Workstation veya Virtualbox (ücretsiz) gibi sanal bir bilgisayar kur. Program kurup deneme işlemlerini bu sanal bilgisayar üzerinde yap.

4- Bilgisayarında çok çeşitli antivirüs yazılımları kullanma. Kaspersky veya Nod32 kullanmanı öneririm. Ayrıca güvenlik senin için birincil değer değilse minimum bileşenleri yükle. Örneğin güvenlik duvarı, spam filitresi gibi.

5- Sistem kayıt defterini arasıra onar ki bu konuda sana portable de çalışabilen Regwac ı öneririm.

6- Bilgisayarındaki kullanmayacağın hizmetleri kapat. Mesela Wireless kullanmıyorsan "Kablosuz Ağ KurSihirbazını" Yazıcı kullanmıyorsan "Yazdırma biriktiricisi" Uyarılardan nefret ediyorsan "Güvenlik merkezini" 3. parti yazılım kullanıyorsan (Nero vs) "Imapi Cd Yazma Hizmeti" gibi...

7- Açılışta çalışan programları devredışı bırak. Mesela ben Kaspersky hariç açılıştaki tüm bileşenleri devre dışı bırakıyorum. (Kaspersky tek başına hepsine yetiyor ama neyse...) Sistem tepsisinde (System tray) çalışan programların simge durumunda çalışan programlar olduğunu düşün. Bazı programlar gerçekten sistemi çok yavaşlatıyor. Bunun artısı özellikle açılışta farkedilir.

8- Kendine özel bir Cd hazırla ve cdyi Dvdye yazacak kadar kalabalık tutma. Sana önerim sadece sp2 ve sonrası güncellemeler. Net Framework ve Java paketleridir. (JRE gibi) Ayrıca IE7, WMP11 gibi MS bileşenlerinide ekleyebilirsin.

9- Windows kurulumlarını her zaman temiz yap. Yani formatlayarak kur. Her formatta veri kaybı yaşamamak için HDDni iki kısma ayır. Ve özel bilgilerini D sürücüsünde sakla.

10- Temiz bir windows kurulumundan sonra sürücülerin güncellerini yüklemeye önem göster. Her zaman güncel sürücü daha iyi performans vermez ama istisnalar kaideyi bozmaz. Sürücü kurulumunu Yongaseti, Ekran kartı, Ses kartı ve AĞ kartı önceliğine göre yap. Özellikle Yongasetinin ilk kurulmasına önem göster.

Kaçta kaldığımı hatırlayamadım: Tertemiz bir windows kurup her şey dört dörtlük olunca Windowsun olduğu hdd bölümünün yedeğini al. Sorun çıktıkça geri yükleme yaparsın. Geri yükleme deyince şunu da ekleyeyim. Windowsun Sistem Geri Yükleme özelliğini kapatmanı öneriyorum. Onun yerine Norton ghost gibi bir araçla elle (manuel) yedekleme yapman daha memnun edici olacaktır.

Bu arada arkadaşımın dediği gibi donanımda önemli. Bilgisayarın yetersizse yükseltme veya yenileme yap. Şu an 1000 Euroluk bir bilgisayar bile işini çok çok rahat görür (Tabi güzel toplarsan)

Selametle...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

herseyi guzel yazmissinizda ben cd icin kastedmistim :clapping: Normalde Kullandigimiz Windows XP CD si icinde hic kullanmadigimiz ve performansi bosuna etkileyen bir cok ektra yazilim var bunlari Katilimsiz yapmaya calistigim CD icin nasil duzenlerim demek istedim yani hazirladigim CD kurulum bittikten sonra icinde gereksiz seyleri barindirmasin ve bununla birlikte performasinida arttiracak ektra eklentilere sahip olsun demek istemistim. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

:cray: Güzel demissinizde ben Kurulu XP'nin degil hazirladigim CD'nin performansini artirmak icin yardim istedim.. Yani demek istedigim sadece internet Kullanicilarina yönelik oyun v.s önemli degil.. Her makinada calisabilecek Lite bir XP CD... tabi programlari katilimsiz olarak kendi kuracak sadece performans olarak en yüksek seviyede gereksiz windows zimbirtilarindan arindirilmis.. benim biLmek istedigim bu zimbirtilar neler nasil kaldirip CD boyutunu kücültebilirim?

mfg

Link to comment
Share on other sites

MRb arkadaşım XP içerisinde bulunan gereksiz dosya aslında pek yoktur... Neden diyeceksen Mıcrosoft genel olarak Herkesin sunusuna beğenisine hazırlamıştır sen kendine ait birşeyler istiyorsan bence Bilgisayarında Kullanmadığın XP ile gelen Oyun ,Paint..vs.. bu tür veya daha farklı seçenekler var örneğin XP ile gelen Msn yi Ben genelde kullanmadığım için XP içerisinden programlar yardımı ile çıkartırım...Bence sen Kendi amacına yönelik bi ön inceleme yap Kullanmadığın program Ve de XP için gereken programlar dışında diğer programları yardımcı programlar aracılığı ile kaldırabilirsin...Bu pc nin ilk kurulumdan itibaren etkiler...

Bir de Senin XP ye sanırım program entegre ediyorsun..O programları bence eğer çok kullanmıyorsan entegre etme..PC de ne kadar çok program olursa o kadar çok İşlemci ve Ram yorulması dolayısıyla pc de kasmalar meydaha gelmeye başlar istediğin kadar Ram tak.. faydasını hissedilr derece de göremezsin...Tavsiyem senin amacına yönelik birşeyler sitelere bakmanı tavsiye ederim..Bu konularda seni bazı konularda Aydınlatacak arkadaşlar vardır....

Kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...