Jump to content

Ntldr Dosyası Eksik


HoT_JaZz

Recommended Posts

ntldrkj2.jpg

Bu hata genelde C:\ dizini altında yer alan NTLDR ve NTDETECT.COM dosyalarını silince olur. Ancak bu hata sadece dosya silinmesinden kaynaklanmaz, donanımsal da olabilir ki buna girmeyeceğim.

Bu sorunu çözmek için iki yol var:

Bundan sonraki yazacaklarımda

A:\ Disket sürücüsü

C:\ Windows klasörünün yer aldığı dizin

D:\ CD-ROM sürücüsü olarak tanımlanacaktır.

Çözüm 1

a- Sağlam bir bilgisayardan diskete NTLDR ve NTDETECT.COM dosyalarını kopyala.

b- Daha sonra git bozuk bilgisayarının BIOS ayarlarına gir ve CD-ROM’dan başlatma özelliğini etkinleştir. Kaydedip bilgisayarını yeniden başlat.

c- XP CD’sini tak. Kurtarma konsolunu kullanarak sorun gidermek için R tuşuna bas(Karşına siyah bir MS-DOS’a benzer ekran çıkacak. Genelde bir adet işletim sistemi olduğu için 1 yaz ENTER’a bas. Eğer yönetici parolan varsa gir, yoksa boş bırak ENTER’la ) ve diskete kopyalamış olduğumuz dosyaları C:\ dizinine kopyala. Daha sonra CD’yi çıkar ve bilgisayarını yeniden başlat. Komut şu şekilde:

COPY A:\NTLDR C:\

COPY A:\NTDETECT.COM C:\

d- Bilgisayarını yeniden başlat, ancak başlangıçta BOOT.INI hatası verecek. İşletim sistemin XP olduğu için bilgisayarın açılacak merak etme. Açtıktan sonra C:\ dizine yeni bir metin dosyası aç ve ismini boot.ini olarak değiştir. (Aslında bu böyle yapılmıyor, bilgisayarın performans ayarlarında yapılıyor ama en kolay yolu bu şekilde) Bu metin dosyasını aç aşağıdaki kodları kopyalayıp yapıştır ve kaydetip kapat. Bir sonraki açılışta bu hatayı almayacaksın:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0 )partition(2)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partitio n(2)\WINDOWS=”Microsoft Windows XP Professional” /noexecute=optin /fastdetect

İkinci yolsa şu şekilde ki ben bu yolu tavsiye ediyorum:

Çözüm 2

a- Birinci yolun b şıkkını aynen uygula.

b- Birinci yolun c şıkkını da aynen uygula. Ancak burda kopyalama işlemini A:\ ‘dan değil D:\ ‘den yapacağız. Bu sefer şu komutu yaz:

COPY D:\i386\NTLDR C:\

COPY D:\i386\NTDETECT.COM C:\

c- Yine boot.ini hatası alacaksın. Birinci yolun d şıkkını aynen uygula.

Link to comment
Share on other sites

NTLDR Nin Donanım la Alakası Yok Tamamen Sistemle Alakalı Birşey NTLDR Kurulu Windows ta Verirse Bu Hatayı İşletim Sisteminde Sorun Var Demektir Ama Yeni Bir Sistem Kurmaya Kalktığında Bu Hatayı Verirse İşte O Zaman Hardisk i Veyahütta Ram i Kontrol Etmen Gerekebilir..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
Genelde RAM arızalı olduğunda veya slota oturmadığında yada RAM Slotu arızalı olduğunda bu hatayı verir

Ram Slota Oturmadığı Zaman PC ye Hiç Görüntü Gelmez Ve Anakarttan Uyarı Sesi Çıkar Ram Arızasıda Kurulumda Belli Olur Eğer Kur Dosyaları Kopayalıp 39 Dakika Kaldı Bölümüne Geçmeden NTLDR Eksik Derse O Zaman Ram Slotunu Değiştirmek Gerekebilir Veyahütta Başka Bir Ram Takmak Gerekebilir.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra...

Ntldr dosyası genelde görünmez dosyadır. yaklaşık 1 ay önce bu dosyanın ne işe yaradığını bilmiyodum ve dosya görünür haldeydi bende sildim. açılışta HoT_JaZz arkadaşın yukarıda yazdığı hatayı verdi. hdd yi söküp başka bir bilgisayara takıp winrarla o bilgisayarın c:/ sinde bulunan ntldr dosyasını kopyaladım ve sorun düzeldi. cd den başlatmaya disket kullanmaya falan gerek yok zaten usb ler çıkalı disket kullananda yok :)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 ay sonra...

sorun C: den kaynaknalıyor ya C de bi sorununuz var yada tam olarak byte açıklanmamış yani pc nizde C: ve bi başka bölümde hata varsa windows kurulumu yaparken NTLDR hatası alırsınız :C nizi düzeltmek yeterlidir . yada ilk hangi bölümünüz ise ordaki problemi düzeltiniz. bende C: sadece 8 mb idi ve dikkate almamıştım işletim sistemlerimi :) yada E: ye kurarım bendede oluştu C: yi düzeltirseniz sorun çıkmaz Teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...