Jump to content

Network Teki Bilgisayarların Donma Sorunu!


Alexandrette

Recommended Posts

Selamlar Benim Arkadasıma ait bir internet kafede 35 bilgisayardan olusan bi sistem var bunun cogu asus marka hub'a bağlı Diğeri ise linksys marka bi hub ama su aralar ağ da yani linksysnin baglı oldugu pcler bilgisayar açıldıktan 5 dk sonra kitlenmeye baslıyor sorunun hubdan kaynaklandıgını dusunerek baska bi hub taktık ama sorun hala devam ediyor bu konuda ne yapmam gerekir sorun neden kaynaklandı konusunda fikri ve düşüncesi olan arkadaslarım yardım ederlerse sevinirim..

Link to comment
Share on other sites

w32:almannab virüsü çaresi nod32 güncel anticirüs yükle problem ortadan kalkar.

tahmin etmistim bende suan bi siteden aldıgım bilgilere dayanarak panda antivurus 2008 i indiriyorum bakalım ne olacak..

""Evet arkadaşlar ben uzun uğraşlar sonucunda olayı çözdüm...Alıntı değildir..Sizlerle paylaşayım..Yapılması gereken şunlar..Yönergeleri dikkatle takip edip yapınız..

Bilgisayarınızda mevcut bulunan 2 çeşit virüs, 2 farklı amacı olan virüscükler..hem networkünüzde inanılmaz bir trafik ve şişme meydana getirip yavaşlatıyor, hem ağınızda sürekli dolaşıp internet bağlantınızı koparıyor, hemde bilgisayarlarınızı aynı anda donmalar ve kitlenmeler meydana getiriyor..Bu virüsler downloader small.js adı verilen yani ( yada şeklinde saçma sapan sitelerden bulaşan virüsler rusya kaynaklı, genelde msn üzerinden milletin sahte dosya gönderiyorum şeklinde yada internet sitelerinden bulaşır..) internet explorere yapışıp bir türlü gitmek bilmeyen virüs, bankacılık işlemlerini takip eder, log tutar, sunucu ile iletişim kurar, paylaşılan bilgisayarda 1 kullanıcı bağlı, 3 kullanıcı bağlı şeklinde görürsünüz zaten...Diğeri ise truva atı dediğimiz almanlar tarafından bir çoğu üretim olan virüsler..Bunlar bağlantı keser, network yavaşlatır, kopmalar meydana getirir, ağ şişer vs..vs..Format atsanızda bir türlü gitmezler dönüp dolaşıp tekrar ağdan bulaşırlar çünkü çok çabuk yayılıyorlar..

Yapmanız gereken şunlar..

1- Tüm bilgisayarlarınızın Deepfreze programı olanlar deaktif edip C-D sürücülerinizin paylaşımlarını tek tek kapatınız..Buna ana makinanızda dahil. Tüm paylaşımda olan programlarınızı vs..alayını kapatın..Tektek tüm bilgisayarların paylaşımlarını kapatınız..

2- Ana makinanızdan başlamak sureti ile diğer tüm bilgisayarlarınız kapalı kalsın (Bunu gece 24 den sonra müşteriler kalktıktan sabaha kadar yapcaksınız artık başka çare yok yada tek tek kablo çekerek birisi kapalı birisi açık şeklinde gündüz vakti ile müşteriler arasında yapacaksınız..) Önce ana makinanızdan başlayın..İşlemleri bitirince 1 nolu masayı açıp işlemi yaptıktan sonra kapatın diğer masaya yada diğer bilgisayara geçin..

3- C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ içinde hosts 'u Notpad ile açıp altına şu kodları ekleyip, kaydedip çıkınız. Dolayısı ile bu sitelere girişini engelleyip, iletişim sağlamasını keseceğiz..

127.0.0.1 g.asdafdgfgf.com/ads.js

127.0.0.1 www.g.asdafdgfgf.com/ads.js

127.0.0.1 g.asdafdgfgf.com

127.0.0.1 www.g.asdafdgfgf.com

127.0.0.1 x.222360.com/ads.js

127.0.0.1 union.222360.com

127.0.0.1 www.222360.com

127.0.0.1 *.222360.com

4 - Yukardaki işlemleri yaptıktan sonra internet sitesinden bulaşan virüslerin log tutma, yazışmaları kayıt altına alma ve diğer kendi sunucularına gönderme gibi işlemleri bloke etmek için Anti ARP programına ihtiyacımız var..Bunuda tüm makinalarınıza başta ana makinanız olmak üzere kurunuz..15 günlük deneme sürümüdür. En azından şimdilik işinizi görür..Crack buluncada halledersiniz..

5 - Yukardaki işlemide yaptıktan sonra diğer ve son işlem Panda 2008 Virüs programını indirip pc ye ''Az yükleme'' modunda kuruyoruz..Yükleme işlemi bittikten sonra güncelleştiriyoruz. Bu güncellemeyide yaptıktan sonra sistemimizi güzel bir şekilde tarattırıyoruz..Kendisi güzelcene bulur ve temizler arkadaşlar..Sizler 1 kere tarama yaptıktan sonra pc yi restrat edip tekrarn 2 defa bilgisayarlarınızı tarattırmanız manfaatinize olacaktır..

Gerekli Programlar aşağıda verilmiştir. Tüm makinalarınıza kurup gerekli işlemleri yapınız..

Anti Arp yüklemek için :

Panda 2008 yüklemek için :

Please register to see this content.
""

NOT:ALINTIDIR..

Link to comment
Share on other sites

[font="Comic Sans MS"]KARDEŞİM EMEĞİN İÇİNTSKLER BENİMDE BÖYLE BİR SORUNUM WAR ASLINDA BURDA VİRÜS PROĞRAMI ARARKEN TESADÜFEN SENİN YAZINI BULDUM SENİN DEDİKLERİNİ UYGULUYORUM UMARIM OLUR 3 KEZ FORMAT ATTIM BU YÜZDEN YİNEDEN OLMADI DÜN LOST İZLİYORDUM PC Yİ YERE ÇALICAKTIM 5 DK BİR DONUYOR ;)

SAYGILAR TESEKKÜRLER

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...