Jump to content

Ayşe Kulin'in "Geniş Zamanlar"ı dizi oluyor


mavikiz

Recommended Posts

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Ayşe Kulin'in üç öyküden oluşan Geniş Zamanlar adlı ünlü eseri, TV dizisine uyarlanıyor. Yönetmenliğini Ümmü Burhan'ın üstlendiği orijinal eserle aynı adı taşıyan Geniş Zamanlar dizisinin senaryosunu Asmalı Konak, Haziran Gecesi gibi başarılı çalışmalarıyla tanınan Mahinur Ergun yazıyor.

6642.jpg

Zuhal Olcay dizide, eşi tarafından aldatıldıktan sonra boşanan bir avukatı, Oktay Kaynarca ise yaptığı sıra dışı icraatlarla ilgi çeken, yakışıklı bir belediye başkanını canlandırıyor. Son dönemin genç yeteneklerinden Özge Özberk ise Hemşire Zehra karakterine oynuyor.

Kitabın dizi olarak çekilmesine yaz başında karar verdiklerini belirten yapımcı Ata Türkoğlu, "Sanat dünyasının üç usta oyuncusu Zuhal Olcay, Oktay Kaynarca ve Özge Özberk başrolde oynayacaklar. Yine Türk Sineması'nın güçlü oyuncuları Füsun Demirel, Hakkı Ergök ve Aliye Uzunatağan da dizinin diğer temel taşları." diyor.

9751406315.jpg

100 oyuncuya deneme çekimi yapıldı

Titiz bir ön hazırlık çalışmasına imza attıklarını belirten Ata Türkoğlu şunları söylüyor: "Tüm ekip arkadaşlarım, senarist Mahinur Ergun ve Ayşe Kulin, bir hafta süren deneme çekimleri nedeniyle adeta kampa girdi. Özellikle Ayşe Kulin, çekimlere katılan sanatçı arkadaşlarımızın saçıyla, makyajıyla, kıyafetiyle kısacası bütün detaylarıyla bizzat ilgilendi ve ortaya çıkan oyunun eserindeki karakterlerle çelişmemesi için çaba gösterdi. Cast'ı oluşturmak için 100'e yakın oyuncuyla birebir çekimler gerçekleştirildi."

Çekimler sırasında hiçbir masraftan kaçınmadıklarını söyleyen Türkoğlu: "İzleyiciler, şu sıralarda yerli dizilerde sıkça yaşanan mekân tekrarlarına Geniş Zamanlar'da kesinlikle rastlamayacak. Zira biz, dizide yer alan bazı evleri yeniden inşa ve dekore ettirdik. Kostümler, araç gereç aklınıza gelebilecek tüm prodüksiyon malzemelerinde masraftan asla kaçılmadı. Geniş Zamanlar'ın yerli dizi klasikleri arasında girmesini hedefliyoruz" diyor.

(Hürriyet)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...