Jump to content

Profosyonel Web Sıtesı Nasıl Yapılır Yardım!


Recommended Posts

arkadaslar ben okadar cok sey okudum kı kafam karıstı sımdı ben dreamweaver forntpage 2007 flash vısual basıc fırewoks ıllustrator photoshop web page maker var elımde eksık program varmı elımde eksık var ıse bulurum yalnız ben nasıl web sıtesı yapıcam sunları okudum html dhtml php dhtml asp deplhı c++ java scrpıt bunalardan eklemek ıstedıgınız varmı yanı dıllerden sımdı bunları pdf lerını buldum anlamadım sımdı eksık ne var bence ve web sıtesı ıcın daha neler bulmalıyım ve nasıl yapabılrım onerebılcegınız bır yer var ıse yada yardımcı olacak kısı sıdmıden tesekurler cevap ıcın bırde bana dıyorlar web page maker da yap baktım ona ondan kodlarla yapmıyorsunkı ben evde sureklı oturuyorum rahatsızım bıraz oyuzden kendım yazılım dıllerı ogrenmel ıstıyorum yanı oyle hazır sıte bedava sıte fln ıstemıyorum profosyonel sıte tasarımı yapmak ıstıyorum forntpgae yada dreamweaver gıbı olabılır acaba programın kullanımı ogrenıp dıllerı ogrneııp yapabılrımıyım yalnız bunları nasıl ogrenıcegım onerebılcegınız bır yer varsa sımsıden tesekkruler

Link to comment
Share on other sites

html yi kesinlikle tam takır öğrenmen gerekir..meraklıysan eğer kısa bir sürede öğrenirsin.(basittir zaten html)

yeni başladığın için bence asp.net,c++,delphi,javascript gibi dillere bulaşma derim.(zordur çünkü çokkk hemde)

php,mysql öğrenmeye çalış ve bu diller üzerinde yoğunlaş..

Templates bölümünde gözüne hoş gelen 1 temp. indir editlemeye başla siteye koymak istediğin bölümleride mesela "iletişim" bölümü koymak istiyosun iletişimle ilgili sana script gerekicek onuda scripts bölümünden bulabilirsin veya google'yi kullan.yada scripts bölümündeki hazır scriptleri al editle kodlara dikkat et vs. vs.

öyle kitap okuyarak öğrenmek zordur (bence) ya biri göstericek yada sen uygulayacaksın.

program olarakda eksiğin gözüme çarptı sana birde ftp programı lazım dosya transferi için ama bu daha erken :) (bunun için tavsiyem cute ftp'dir)

hadi bakıyım koş durma öğren sudek..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Eğer bu konuda daha önceden bir tecrübe yoksa bir kursa gitmeni tavsiye edebilirim. Ama ben evde öğreneceğim azmettim dersen öncelikle basit temel scriptler indir bunları inceleyerek başla. Kitaptan okuduğun fonksiyonları kodlar içinde gör ve ne işe yaradığını çıkarmaya çalış. Ve en önemlisi incelediğin kodlardan fikir edinmen olacak. Bu fikirler kendi kodlarını yazarken ufkunu genişletecek ve yaratıcılğını arttıracak. Yazdığın kodlarla ilgili sorun olursa buraya yazabilirsin yardımcı olacak çok arkadaşımız mevcut. Şimdiden kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle HTMl dilini temel olarak halletmen lazım dostum. <table><tr><td>, <iframe>, <style>, <a>, <li>,<div>, <html>,<meta> gibi temel kodları ve bu kodların ek özellikleri ile birlikte öğrenmen lazım. Bu kodların alt özellikler ile birlikte çok fazla kullanımı vardır belli bir süre senin zamanını alacaktır.

Yukarıda başka arkadaşın dediği gibi kitap okumakla olmaz bu iş bol bol örnek yapacaksın. öncelikle başka sitelerde bulduğun template denilen hazır sayfaları düzenleyerek de uğraşabilirsin.

kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

arkadaşkar doru sölemiş html yi bilmen lazım bize hocaların sölediği gibi php ve msql bilsen yeter.dreamweaver i kullan derim .megep te modül halinde dreamweaver ,html,asp.net bilgileri veriyo bize okulda gösterilen dersler var orda Bilişim Teknolojisi .bilgisayar bölümü içinde bulabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Öncelikli olarak HTML den başlaman şart.

HTML'i çeşitli derslerden kolayda öğrenebilirsin.İnternette HTML hakkında bolca bilgi bulabilirsin.Ayrıca elinde bulunan programlardan Frontpage ile HTML sayfalar hazırlayıp kodlarına bak.

HTML den sonra öğreneceğin yazılım dilini belirlemek sana kalmış bir şey.Hangisi kolay diye hiç bir zaman kimseye sorma sen dökümanlara bak ikisinide dene hangisi sana kolay geliyorsa onu öğren.Bazıları PHP daha kolay diyor ama ben PHP yi hiç anlamayan ASP yi bir haftada güzel bir şekilde öğrenen kişileri tanıyorum.Bunlardan biride sen olabilirsin.

Eksiğin olarak belirtmem gereken bir kaç unsur var.HTML i öğrendikten sonra dosyalarını FTP den atıp denemek zor olur.Bundan dolayı localhost kurman işini kolaylaştırır.ASP localhost u ISS dir.Windows unda ISS kurarak ASP localhostuna sahip olabilirsin.Kurulumunu internetten araştırarak ulaşabilirsin.

PHP localhost hizmeti sağlayan bir sürü program var.AppServ,EasyPHP bunlardan sadece bir kaçı.Yine bunlarıda internetten araştırarak bulabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

milli eğitimin şu sitesine bi göz at.sana ilk etapta çok yardımcı olur sanırım.

http://yazarlikyazilimi.meb.gov.tr/egitim/index.html[/CODE]

dostum siteyi inceledim, çok müthiş yapmışlar, bu linki - dreamweaver derslerini- ayrı bir konu olarak foruma koymalısın..

teşekkürler..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...