Jump to content

Font Sorunu


sheak

Recommended Posts

türkçe karrakterleri destekleyen bi font var elimde yalnız bu fontu photoshopta acınca türkçe karakterleri yazmıyor. font adı bahamas. ç yi yazıyor i,ş gibi karakterleri yazmıyor. photoshop a bi ayarmı cekmek lazım?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Bende freehand 9 da bu tür bir font sorunu yaşıyorum. 64 bit vista ultimate tr kullanıcısıyım. Daha önceki işletim sistemlerinde (xp, 98) türkçe karakter sorunu regedit ayarlarıyla halledebiliyordum. Vistada da aynı regedit değişikliklerini yapmama rağmen hala sık kullandığım fontlarda türkçe karakter desteği bulunmuyor. Freehand Mx de öyle bir sorunum yok fakat Mx önceki sürüme ait belgeleri eksik ve türkçe karakter desteği olmadan açıyor. İlginen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Not: WinXP Pro SP2 li sistemde Registry Editor [Kayıt Defteri Düzenleyicisi] den > Computer>HKEY_LOCAL_ MACHINE>SYSTEM>CurrentControlSet>Control>Nls>CodePage bölümünde rakamlarla başlayan bir listede 1252 yi bulup sağ tıklayarak Change [Değiştir] komutu veriyor ve bunu c_1254.nls olarak yapıyordum sistemi yeniden başlattığımda sorunum çözülmüş oluyordu.

SORUYU SORAN ARKADAŞ NOTTA YAZAN REGEDIT AYARLARINI UYGULARSA SORUNU HALLOLUR

Link to comment
Share on other sites

Bende FH10 için bu üstteki reg ayarlarını yapmıştım. Yapamayanlar için direk regegit kaydını veriyorum. Dosyayı çalıştırın yeniden başlatın. Photoshop için işe yararmı bilmiyorum denemek lazım.

http://rapidshare.com/files/125331726/TRFONTXP.REG[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...