Jump to content

Windows Vista’ya AB uyarlaması


trendmark

Recommended Posts

Windows Vista’ya AB uyarlaması

2310760.jpg

Microsoft, yeni nesil işletim sistemi Windows Vista’yı Avrupa Birliği’nin şirketler arası rekabet kanunu uyarılarına göre yeniden şekillendirdiğini açıkladı. Microsoft, işletim sistemi dahilinde gelen yazılımların rekabeti engelleyeceği gerekçesiyle Avrupa Birliği ve Güney Kore baskı görüyordu.

Rekabet yasalarıyla başı bir türlü dertten kurtulmayan Microsoft, Avrupa Birliği ve Güney Kore ile bir süredir yeni işletim sistemi Windows Vista üzerinde anlaşmazlık yaşıyordu. Microsoft, Windows Vista’ya satış yasağı bile getirebilecek bu anlaşmazlıkları işletim sistemi üzerinde yaptığı değişikliklerle çözmeyi amaçlıyor. Buna göre, AB ülkelerinde ve Güney Kore’de Windows Vista’nın özel olarak hazırlanmış sürümleri satılacak.

Değişiklikler arasında tartışmalı “pdf” dosya formatı ve Internet Explorer’daki önceden belirlenmiş arama çubuğu bulunuyor. Microsoft ayrıca, gelen eleştiriler üzerine McAfee ve Symantec gibi bilgi güvenliği firmalarıyla ürünlerinin Vista’da daha iyi çalışması için işbirliği yapacağını da belirtti.

Microsoft, Güney Kore ve Avrupa’da açılan çeşitli rekabet davalarında son iki senede toplamda yaklaşık 1 milyar dolara varan para cezalarına mahkum olmuştu.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada yapılan değişikliklerin, işletim sisteminin önceden belirlenen Kasım ve Ocak aylarındaki çıkış tarihini etkilemeyeceğini eklendi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...