Jump to content

Amerikalılar ‘İnternet bağımlısı’


trendmark

Recommended Posts

Amerikalılar ‘İnternet bağımlısı’

2320992.jpg

Yoğun İnternet kullanımının medikal bir tarafı olup olmadığı tartışmaları üzerine harekete geçen Stanford Üniversitesi araştırmacıları, Amerikalıların İnternet kullanımıyla ilgili çarpıcı veriler elde ettiler. Yapılan anketler sonucunda her sekiz yetişkin Amerikalıdan birisinin problemli sayılabilecek düzeyde İnternet alışkanlığına sahip olduğu ortaya çıktı.

Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Amerikalıların İnternet kullanımı üzerine yaptığı araştırmalar çarpıcı sonuçlar verdi. Teflonla yapılan anketler sonucunda her sekiz yetişkin Amerikalıdan birinin ‘sorunlu’ olarak sayılabilecek düzeyde İnternet alışkanlığına sahip olduğu ortaya çıktı. Araştırma, Amerikan toplumunun önemli bir bölümünün bir çeşit İnternet bağımlılığından muzdarip olduğunu gösteren, daha önce yapılmış dar kapsamlı bir araştırmanın ardından yapıldı.

Araştırmada 2513 yetişkin değerlendirildi. Araştırmaya katılanların yüzde 68.9’u düzenli olarak İnternet’i kullandığını, yüzde 13.7’si birkaç gün İnternet’ten uzak kalmada zorlandıklarını belirtti. Yüzde 12.3, bir noktada İnternet kullanımını azaltma gereği duyduğunu belirtirken yüzde 8.2 ise İnternet’i problemlerde kaçma ve olumsuz ruh halinden kurtulma aracı olarak kullandığını söyledi.

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...