Jump to content

Ghost


akk33

Recommended Posts

arkadaşlar bizim PC ustası ghost ile tek dvd alabiliyormuş yani hem imajı hem ghost'un kendisi tek dvd'de ama bunu bana söylemiyor. anlattığına göre imajı D'ye alıyor ve dvd'nin içine boot'layarak uyarlıyor. eğer PCye bir zarar felan geldiyse tüm hardiskler buna dahil ghost dvd'sini takıp sadece "EVET" diyerek yüklüyormuş. böyle birşey varmı? bunu bileniniz varsa bana yardım edebilir mi? ben de öğrenmek istiyorum..

Link to comment
Share on other sites

ghost programını dvdye boot olark yazdırıp imajıda d diskine atıp öyle alıyodur pc ye zarar vermez sanırım verecek olsa bunu yapıp pc ustası olmazdı

hocam anlatamadım herhalde ghost'u d'ye alıp yüklemeyi demiyorum güvenli bir işlem fakat ben örnek bir internet cafe kuracağım dvdromları var fakat d'si yok. dvd'ye imajı alıp hem otomatik ghost açılacak hemde imajı dvd'den yükleyecek böyle birşey yapmış. bunu nasıl yapabilirim diyorum.

umarım anlatabilmişimdir.

Link to comment
Share on other sites

Bu konuya bakmanı tavsiye ederin. Bur konuda anlatılıyor herşey.

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=53715&hl=Norton+Ghost[/CODE]

teşekkürler ilgin için arkadaşım fakat burda normal ghost almayı anlatmış. benim dediğim biraz farklı [b]HoT_JaZz [/b]arkadaşımıza da yine bilgi için teşekkürler..

Link to comment
Share on other sites

Ghost Boot imajını açıp ghost'u otomatik yapmak için gerekli parametreleri giridkten sonra bu işlemi yapabilirsiniz zaten.Ghost Boot İmajını Ultraiso,winimage vb. bir program ile açabilirsiniz.Nerdeyse her dos programı gibi Ghost da parametrelerle çalışabilir.

Ancak ghost parametrelerini bilmiyorum maalesef

edit:Buyrun resimi göstereyim autoexec.bat dosyasına girmelisiniz parametreleri:

ghlf7.png

Link to comment
Share on other sites

Ghost Boot imajını açıp ghost'u otomatik yapmak için gerekli parametreleri giridkten sonra bu işlemi yapabilirsiniz zaten.Ghost Boot İmajını Ultraiso,winimage vb. bir program ile açabilirsiniz.Nerdeyse her dos programı gibi Ghost da parametrelerle çalışabilir.

Ancak ghost parametrelerini bilmiyorum maalesef

edit:Buyrun resimi göstereyim autoexec.bat dosyasına girmelisiniz parametreleri:

ghlf7.png

teşekkürler şunun parametresini bulduktan sonra peki otomatik kuracak mı imajı otomatik sisteme yükliyecek mi c: mi d: mi diye birşey sormuyacak mı.?

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar benim anlatmak istediğimi başka bir platform da da biri sormuş

bir bakın isterseniz normal xp kurar gibi ghost kurma..?

Arkadaşlar bende norton ghost 9.0 var. C'nin yedeğini aldım diyelim. 4gb olsun. Hard disk'i tek bölüm olarak kullandığım için bunu DVD'ye çekmek istiyorum. Acaba aynen format+windows yükler gibi bi şekilde yapılabilir mi? Yani DVD'yi takıcam. CD ile başlat deyip format atmasını ve image'ı kurmasını izleyebilme olasılığım var mı?

Varsa eğer bu boot diski nasıl hazırlıcam arkadaşlar? Cevap veren arkadaştan Allah razı olsun...

Link to comment
Share on other sites

ghost hakkında gelişmiş bilgiye sahip olmadığım için bir şey söyleyemem.Parametrelerle ilgili bir durum sözkonusu.Parametreler ne kadar fazla ve gelişmişse o kadar iyidir.Ghost'u iyi bilen birine sormamız lazım :D

Link to comment
Share on other sites

hocam parametrelerini buldum ama deneme yapmadım daha. deniyecem tşk.

parametreleri vereyim lazım olur.

-batch

Batch (toplu işlem) dosyaları için kullanılan bir switch’dir. Bu mode kullanıldığında, Norton Ghost eğer işlem başarılı bir şeklide tamamlandıysa 0, tamamlanmadıysa ya da hata oluştuysa 1 veya üstü değerleri döndürür. Bu değerler kullanılarak, batch dosyası içerisinde çeşitli kontroller yapılabilir.

-bootcd

Imajı doğrudan CD/DVD yazıcıya yazdırırken, bootable (başlangıç) CD/DVD oluşturmak için kullanılır. Bu parametreyi kullandığınızda disket sürücüde bir başlangıç disketi bulunması gerekir. Eğer bu parametre ile birlikte -sure kullanılmışsa ve disket bulunamazsa, bootable olmayan CD/DVD oluşturulur.

-clone

Ghost.exe’nin işlem parametresidir. Ghost’un otomasyonu için en gerekli parametrelerden biridir. Çeşitli parametreler ile kullanılarak, ghost’un otomatik hale gelmesi sağlanır.

-dlist=drives

Bölünmüş imaj dosyalarını, liste şeklinde belirtilmiş sürücülerde arar. Bu parametre kullanıldığında, eğer bölünmüş imaj dosyasının bir parçası bulunamazsa, belirtilen sürülere tek tek bakılır. Örneğin; ghost -dlist=CDEFG ile ghost’a eğer dosyayı bulamazsa sırasıyla; C, D, E, F, ve G sürücülerine bakması söylenir. Burada sadece sürücü adı değişir, path değişmez.

-ghostoncd =Benim İçin Gerekli Kod Herhalde :D

Imaj dosyası doğrudan CD/DVD’ye yazıldığında, ghost.exe dosyasını da CD/DVD’ye yazmasını sağlar.

-h veya -? veya -help

Norton Ghost’un yardım menüsünü görüntüler.

-pwd veya -pwd=x

Oluşturulacak imaj dosyasına şifre koymaya yarar. Eğer x yerine bir şifre yazılmazsa, ghost şifre girmenizi sağlayacak bir ekran getirecektir, 10 karaktere kadar şifre yazabilirsiniz.

-rb

Imaj dosyasından yükleme yapıldığında, bilgisayarın otomatik olarak yeniden başlatılmasını sağlar. Normalde ghost, restore (geri yükleme) işlemi bittiğinde bilgisayarın yeniden başlatılmasını isteyen bir uyarı gösterir. Bu parametre ile restore işlemi bittiğinde bilgisayar otomatik olarak yeniden başlayacaktır.

-span

İmaj dosyasını bölümlenmesini sağlamaya yarar. İmaj dosyasını doğrudan CD’ye yazdırıyorsanız, bunu kullanmayın. Çünkü ghost, gerekirse imajı otomatik olarak bölümlere ayırmaktadır..

-split=x

İmaj dosyasının x MB’lık parçalar halinde oluşturulmasını sağlar. Örneğin; 1024 MB (1 GB) boyutunda olacak bir imaj dosyasını 200 MB’lık 5 ayrı dosyaya bölmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için ghost.exe -split=200 şeklinde kullanmalısınız.

-sure

Bu parametre imaj dosyası oluşturma ya da geri yükleme işlemlerinin sonunda sorulan “Proceed with disk clone - destination drive will be overwritten?” mesajının otomatik olarak onaylanmasını, yani ekrana gelmemesini sağlar. Bu parametre, batch dosyalar için oldukça kullanışlıdır. Genelde -clone parametresiyle birlikte, otomasyonda kullanılır.

-tcpm[:slave IP address]

TCP/IP master modu parametresi olup, ghostun TCP/IP kullanarak peer- to peer modda master olarak ayarlanmasını sağlar. IP adresi ise, slave olarak ayarlanan bilgisayarın IP adresidir.

-tcps

Ghost’un otomatik olarak slave moda geçmesini sağlar.

-ver = Norton Ghost’un versiyon numarasını gösterir.

-z

İmaj dosyası oluştururken, sıkıştırılmasını ve sıkıştırma seviyesini belirlemeye yarar. Yüksek sıkıştırma seviyesi, işlemin yavaşlamasına neden olur.

-z veya -z1: Low Compression - Düşük sıkıştırma (hızlı aktarım)

-z2: High compression - Yüksek sıkıştırma (orta hızda aktarım)

-z3 den -z9: Higher compression - daha yüksek sıkıştırma (daha yavaş aktarım)

umarım işinize yarar

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

ben anladım galiba arkadaşı ghost 2003 le yapılıyor arkadaşım dediğin şey ben yapıyordum bi ara sonra acronise geçtim türkçe yamasını yükle olur

Please register to see this content.

ihtiyacın olan herşey içinde programı tr yaması anlatımı flahs anlatımıda

Link to comment
Share on other sites

birşey belirtmek isterim bende sürekli imaj açıyorum ve karşılaşabileceğin bir problem ki bunu yazan maalesef hiç kimse yok eğer HDD bölümleri silmezsen imaj atarken hata verebilir. Bu benim başıma gelmişti. Sana tavsiyem D: bölümünü yap içine at oyunlar C: boyutunuda 10 GB yap ( sebebi sistemin çabuk açılması.) deepfreze yüklemeden imaj al sonrada Windows cd ile diğer makinaların HDD uçur sonra imaj açmaya başla derim. Yanlız benim kullandığım program Acronis. Bu konuda baya profosyonel ki bir seçeneğinde istersen imajı D: içine alıp sistem göçtüğünde bilgisayarı yenidn başlatırken F12 ye tek tıklamayla en son aldığınız imajı yeniden alabilirsiniz.

Yani abir bilgisayarda C ve D bölümleri oluşturup imaj almak daha mantıklıdır. hep update eden online oyunlar için sağlıklı ki deepfreze kullanıyorsan zaten tek çaren bu olacaktır. kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 ay sonra...

arkadaşım parametreyle filan uğraşmana gerek yok ghost u bootlu olarak neroda kalıp tasarı olarak yazdır dvd ye sonradan veri aklenmesine izin ver yani çoklu ortam dvd si olarak ayarla daha sonra dvd yi tak restart yap ghost u çalıştır yedeğinide dvd ye al bu kadar ... yada hiç uğraşma ghost u flash belleğe at boot u bellekten çalıştır yedeği dvd ye yazdır bu kadar basit ....

Link to comment
Share on other sites

  • 9 ay sonra...

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım size bir sorum olacak

şimdi ben osmaniye ilinde teknik servislik yapan bir gencim ama bana zor gelen cd ile 2 saat format atmak bunun bir kolay yolu var aslındda ancak bunu yapa bilmem için bana nortom ghost bootable cdden değilde hdd üstünden başlatmam gerekio çünkü biz cafeleride kurduğumuz için çoğu cafe CD/DWD RW kullanmıyor. yani benim sizden isteğim hdd üzerinden dosa düşmek ve tek bir komutla ghost.exeye girmek istiyorum lütfen yardımcı olun bu arada multi boot istemiyorum

ben bunu mersin'de yapıodum fakat yaptığım yerden kopyalama şansım olmadı arkadaşlar lütfen yardım edin

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Hiç bir programa gerek yok, direk ghost u kendisi imajı alacağınız zaman size soruyor zaten... floppy den mi cd den mi nerden boot ettiysen imajı aldığın sırada çıkan sorulara yes dedin mi yeni oluşturduğun cd & dvd bootable oluyor otomatikmen... ve ghost direk açılıyor.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

imajı geri yükleyince

Proceed with partition restore?

destination partition will be peramently overwriten

Yes No

Uyarısı çıkıyor evet diyorum.

Evet yerine bat dosyasına hangi komutu ekleyebiliriz ? Yani bu ekranın çıkmasını istemiyorum.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...