Jump to content

Bu kez ağlatacak


emily

Recommended Posts

Cem Yılmaz'ın, Ali Taner Baltacı'yla yönettiği ve başrolünü oynadığı Hokkabaz filminin galası önceki akşam yapıldı. Yılmaz, 'İnsanları hem güldürüp hem de ağlatabileceğimi gösterdim' dedi

Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp Ali Taner Baltacı'yla birlikte yönetmenliğini üstlendiği yeni filmi Hokkabaz'a önceki akşam Kanyon'da muhteşem bir gala düzenlendi. Konukların kırmızı halıda yürüyerek kokteyl salonuna girdiği geceye çok sayıda ünlü katıldı.

'En iyi filmim'

20 Ekim'de seyirciyle buluşacak olan Hokkabaz, alışıldık Cem Yılmaz filmlerinin aksine duygusal tarzıyla dikkat çekiyor. İskender adında bir sihirbazın yaşadığı kırgınlıkları, sevinçleri, hayalleri, babasına kendisini ispatlamak uğruna çocukluktan bu yana yanından ayrılmayan arkadaşı 'Maradona' ile başlarından geçen olayları anlatan filmin galasında Yılmaz, esprileriyle ortamı neşelendirdi.

amag.jpg

'Mikrofonları kaybedeceğim'

Gazetecilerin "Sihirbazlık gösterisi olacak mı?" sorusuna Yılmaz, "Olacak tabii. Birazdan mikrofonları kaybedeceğim" diye yanıt verdi. Sihirbaz rolü için yardım aldığını söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu konuda Prof. Dr. Metin And başta olmak üzere Dr. Selim Başarır ve ekibi destek oldu. Çekimlere başlamadan önce bir ay gibi bir sürede evde arkadaşlarıma illüzyon gösterileri yaparak kıvama geldim. Hokkabaz benim yaptığım en iyi film, bu filmle insanları hem güldürüp hem de ağlatabileceğimi gösterdim. Sonuç olarak benim içime sinen en başarılı çalışmam oldu. Filmde bütçe kısıtlı olduğu için annemi, babamı, kardeşimi, akraba kim varsa oynattım."

amag1.jpg

Galadan notlar

# Yılmaz, illüzyon gösterileriyle izleyicilerden bol bol alkış aldı.

# Yılmaz, filmde geçen şehitlikle ilgili sahnelerin tepki çekip çekmeyeceği yönündeki sorulara da "Tepki çekeceğine inanmıyorum. Çünkü filmde Çanakkale Şehitliği'ne gidin deniliyor. Filmden önce gitmemiştim. Bu da ayıbımız" diye yanıt verdi.

# İllüzyonist Sermet Erkin, Yılmaz'ı özellikle illüzyonistlik yaptığı sahnelerde başarılı bulduğunu söyledi. Erkin, 'Filmi çekerken birkaç telefon görüşmemiz oldu, filmde TRT döneminde yaptığım çekimlerimden görüntüler olması beni çok mutlu etti" dedi.

kaynak->milliyet

Link to comment
Share on other sites

Bir Cem Yılmaz dramı: Hokkabaz

249871.jpg

Sinema yazarları için yapılan özel gösterimde seyrettik Hokkabaz’ı; Cem Yılmaz’ın muhteşem değişiminin ilk ve en yakın tanıkları olduk. Eleştirmenler, ‘Hokkabaz’ hakkında görüş birliği içinde: “Film gibi film” yapmış Cem Yılmaz.

İSTANBUL - Bu ‘Hokkabaz’ bildiğiniz gibi değil... ‘G.O.R.A.’daki gibi, dakika başına düşen espri sayısını hesaplattıran bir film beklemeyin. Klasik Cem Yılmaz hayranlarının beklentilerini karşılamayabilir ‘Hokkabaz’, baştan söylemek gerek. Öte yandan, farklı kitlelerin ilgisine “mazhar” olacağı da aşikar. Yavuz Turgul’un ‘Gölge Oyunu’ ve ‘Muhsin Bey’i ile, Çağan Irmak’ın ‘Babam ve Oğlum’ filmlerini beğenenlerdir bu kitleden kasıt. Bir ‘komedi’yle değil bir ‘dram’la karşı karşıyayız; içinde komik unsurlar da barındıran. Çok bilinçli tercih edilmiş bir seçim elbette; sulu sepken bir komedi yapmak istese, bunu başaramayacağını kim söyleyebilir ki Cem Yılmaz’ın...

Link to comment
Share on other sites

Başkent Amsterdam'daki gösterim, çok sayıda Hollandalı sinema eleştirmeni gazeteci tarafından ilgiyle izlendi. Yönetmenliğini Cem Yılmaz ile birlikte Ali Taner Baltacı'nın, yapımcılığını Necati Akpınar'ın, senaryo ve başrol oyunculuğunu yine Cem Yılmaz'ın üstlendiği film, İstanbul'da başarılı olamayan bir sihirbazın Anadolu çıkış turnesinde yaşadıklarını anlatıyor.

42327.jpg

Film, Hollanda'da 26 ekimde 17 ayrı kentte toplam 19 salonda gösterime girecek. Film için 26 ekim günü Amsterdam'da gala gecesi düzenlenecek ve geceye yönetmen ve başrol oyuncuları da katılacak.

Filmin Hollanda'da dağıtım ve gösterimini üstlenen "Multi Tone Film"in sorumlusu Tonguç Oksal, Asmalı Konak, Gönül Yarası, GORA, Anlat İstanbul, Organize İşler gibi filmlerden sonra bu filmin de hem Hollandalı, hem de Türk sinemaseverlerden büyük ilgi göreceğine inandığını söyledi.

Filmin Hollanda ile birlikte Belçika'da 7 ayrı sinema salonunda gösterime gireceğini belirten Oksal, sinema salonlarının sıkışık olduğu bir dönemde bu filme yer verilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Tonguç Oksal, Hollanda ve Belçika için film seçerken filmin kalitesi kadar Türk toplumunun bu ülkelerdeki kültürel uyumuna da katkı noktasını dikkate aldıklarını, bu açıdan filmi izleyecek Hollandalı sinemaseverlere Türkiye ve Türk insanından bir pencere sunduklarını kaydetti.

(aa)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...