Jump to content

Bir 'küçük kız' 'büyük adam' aşkı


mavikiz

Recommended Posts

Bir 'küçük kız' 'büyük adam' aşkı

Seni İçimden Terkediyorum adlı şiiri ile binlerce şiirseverin sevgilisi haline gelen Kahraman Tazeoğlu, şairliği kadar romancılığı ile de adından söz ettiriyor. Mavi Ada ile geceleri romantik ruhlara seslenen Tazeoğlu'nun aynı adlı internet sitesi de yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Mavi Ada'nın efendisi, her insanın bir ada olduğunu keşfettiği için, ruhları okumakta artık hiç zorlanmıyor ve her adanın nasıl fethedilebileceğinin yol haritasını sunuyor okurlarına..

Daha önce Araz adlı romanı ile düz yazı edebiyatına giriş yapan ve bu işin de ustası olabileceğini kanıtlayan yazarın son kitabı Susacak Var, kaleminin artık iyice ustalaştığını gözler önüne serdi.

Usta şair romanının bir yerinde kullandığı şu metinle şiiri, edebiyatı, aşkı ve hayatı gerçek anlamıyla kavradığını gözler önüne seriyor: "Acı çekersek tadına varabileceğimizi öğrenmiştik şiirlerden... Ama şiirlerin bir şair yalanı olduğunu unuttuk. Ve şairlerin yalanları, gerçekleri göstermek için kullandığını... Acımayı keşfettik. Kanamayı. Verdiğimiz acı kadar unutulmaz olacağımızı sanıyorduk. Aşk acıdan ayrıydı. Mutlulukla alakasızdı. Aşkın içi boş sandık. Yaşadıkça dolacağı inancıyla her dakikaya başka bir mana verdik. Anı sığdırdık. Aşk tekti. İçi ve dışı olmayan tek şeydi. Yanıldık. Aşk noksandı. Ne zaman tam olsa, ölüm olurdu. Ölmemek için noksanlığını ittik hayatımızdan ve daha da yaşasın diye yeni noksanlıklar yerleştirdik etrafına. Aşkın yanı, yamacı yoktu. Tekti. Tekildi. Çoğula bundan karşıydı. Onun için, iki kişiden birinin yokluğunda görünür...."

Kahraman Tazeoğlu son romanında küçük kız – büyük adam aşkını anlatıyor. Kendinden yaşça büyük olan bir yazara, tutkulu bir şekilde bağlanan genç kızın, yaşanan inişli çıkışlı ilişkisi içinde yılardır kendisinden bir sır gibi saklanan, hiç bilmediği “özel durumu” ile yüz yüze gelmesiyle başlayan olaylar zinciri, Mardin’de boşaltılan köylerden ve annesine ait olduğunu bile bilmediği mezardan geçer…

Yer yer şiirsel ve masalsı bir dilin kullanıldığı bu sürükleyici roman, Kahraman Tazeoğlu’nun kendine has üslûbu ve Türkçeyi zorlayan ifadeleriyle zihinlere çivi gibi çakılan tümcelere dönüşüyor.

Günümüz gençliğinin ruhunu yakalayan ve o ruhların fırtınalarını bir aynadan aksettirircesine bütün gerçekliğiyle okurra yaşatmayı başaran nadir yazarlardan olan kahraman Tazeoğlu'nun usta kaleminden çıkan Susacak Var, her okuyanı sarsacak türden güçlü bir antalım ve imgelem gücüne sahip.

Bayram tatilinde okunacaklar listesinin ön sıralarına almanızda yarar var.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...