Jump to content

Nvidia Ekran Kartları Overclock


xp_1004

Recommended Posts

şunun üstüne basarak söylüyorum;

Overclock tehlikelidir.Ekrankartınızı yakabilirsiniz.Burada yazdıklarım bilgi verme açmaçlıdır bu tehlikeyi göze alan yapar.Bundan dolayı hiçbir mehsuliyet kabul etmiyorum.

Sizlere kullanacağımız 1KB lik dosyanın linkini vereyim

CoolBits_By_CyberX.zip

Dosyayı zipten çıkartığınızda CoolBits.reg soyasına çift tıplayarak Registry'inize ekleyin.Çıkan soruya tabiki Evet diyeceksiniz

Yeni Nvidia sürücülerinde Nvidia Control Panel çıkmış.Ancak bu kontrol paneli eski ekran kartlarını tam olarak desteklemiyor bu yüzden ekran kartları biraz eski olanlarda Nvidia Kontrol Panelinde Saat Hızı Ayarlama Seçeneği gelmeyecektir.

Eğer Saat Hızı Ayarlama seçeneği gelmiyorsa eski kullanıcı panelini kullanın.

normalyx0.th.jpg

Burada gördüğünüz değerler benim ekran kartının (Fly-FX 5200) fabrika çıkışı gerçek saat hızlarıdır

overclockedqx7.th.jpg

Burada gördüğüz ise overclock edilmiş saat hızları

ÖNEMLİ NOT:Saat hızlarını 10-20 Mhz birden arttırmayın. 5 er 5 er attırın ve Ekran kartınızın sıcaklığını sürekli olarak kontrol edin.

Yukarıda görüldüğü gibi önce elle hılandırma'yı seçin sonra saat hızlarını her arttırdığınızda "Değişiklikleri Sına" butonuyla sistem stabilitesini kontrol edin.Bu değerlerin sürekli işler şekilde olmasını istiyorsanız, "Bilgisayarı başlatıldığında bu ayarları uygula"kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.Sonra "Tamam" a tıklayarak çıkabilirsiniz.Saat hızları iki tane çünkü üstteki GPU(Graphic Progress Unit) Saat Hızı, alttaki ise Ekran kartı RAM inin saat hızıdır.

Değerleri benimkilerle aynı yapmayın çünkü her ekran kartının kaldırabileceği sınır farklıdır.Bu sınır ekran kartı üzerindeki soğutucunun kapasitesi arttırılarak yükseltilebilir.Ekran kartı üzerinde fan bulunmayanlara overclock yapmalarını önermem.

Link to comment
Share on other sites

Nividia'nın da zaten böyle bir ürünü vardı... Ancak ben epey bir inceledikten sonra, elimi korkak alıştırmamama rağmen, yapmadan sildim.. Çünkü tehlikeli idi ve ztaen pc ler benim değil idi..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...