Jump to content

Dolmabahçe Sarayı'nın tabloları yolcu


mavikiz

Recommended Posts

Dolmabahçe Sarayı’ndaki tablo ve bazı eserler sarayın 150. yılı etkinlikleri kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de sergilenecek.

19977.jpg

Abu Dabi’de 1-24 kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek sergi “Dolmabahçe Sarayı” adını taşıyacak. Serginin açılışına Türkiye’den TBMM Başkanı Bülent Arınç ve TBMM İdare Amirleri Erdoğan Yetenç ve Fevzi Berdibek katılacak. Arınç Dolmabahçe Sergisi’nin açılışını, BAE Prensi Şeyh Sultan Bin Tahnoon Al Nehyen ile birlikte yapacak.

25 MİLYON DOLARA SİGORTA

Dolmabahçe Sarayı’ndan bu ülkeye 25 özel kutu içinde taşınacak eserler 25 milyon dolara sigortalanacak. Yaklaşık 50 bin doları bulacak nakliye ücretini de Birleşik Arap Emirlikleri ödeyecek.

65 TABLO SERGİLENECEK

Abu Dabi’deki sergide, Dolmabahçe Sarayı’nda bulunan Ayvazovski, Fausto Zanero, Ivan Konstantinoviç, Osman Hamdi, Hüseyin Zekai Paşa, Halil Paşa, Şevket Dağ, Süleyman Seyit, Hoca Ali Rıza ve Abdülmecit’e ait 65 tablo sergilenecek. Sergide, söz konusu tabloların yanı sıra, sarayda bulunan halı, seccade, tabak, sürahi, vazo, sedef sandalye, tuğralı masa, sedef satranç takımı gibi eserler de yer alacak.

ANKA

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...