Jump to content

Laptopdaki Vistaya Format Atmak


black_glix

Recommended Posts

merhabalar önce,

hp pavilion dv9700 model laptopum var. amerikadan geldi. içinde orj. vista home var. ama ingilizce. üstelik 32bit. ram'in bir kısmını da görmüyor bu yüzden. ben 64bitlik türkçe vista yüklemek istiyorum. ama laptop oldugu için tereddütlüyüm. driverlar yüzünden. nasıl bir format yolu izlemeliyim. formattan önce-sonra neler yapmalıyım. birde türkçe vistayı nerden bulacağım. korsan oldugu için sorun olur mu? bilgi verirseniz çok sevinirim. hepinize teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Windows Vista 64 bit SP1 Türkçe:

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=65588[/CODE]

[/center]

[size=2][color=#FF0000]

[center][b]DV9700 Vista 64BIT Driver:[/b][/center]

[/color][/size]

[center]

[CODE]http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=2100&lc=en&cc=us&dlc=en&product=3636841〈=en[/CODE]

[/center]

[center][b]64BIT kurarsan bilgisayardaki hız artışını hissedeceksin korsan olarak kurman bir zarara yol açmaz zaten bir sürü crackleme yöntemi mevcut format atarken nasıl bir yol izlemeliyim diyorsun verdiğim başlıktaki vista 64bit sp1 turkce yi indiriceksin partları çıkarttıktan sonra .iso dosyası çıkıcak onu nero yardımı ile dvd ye yazdıracaksın sonra notebook açılışını bios tan dvd-rom olarak ayarlıcaksın zaten gerisini türkçe olarak yönlendirecek seni önce driverleri indirip sonra format atmanı tavsiye ederim.[/b][/center]

Link to comment
Share on other sites

arkadaşım format vista cd sini bu forumda bulabilirsin format attıktan sonra leptop un altın da prodcuct key var onu girdiğin zaman lisanslı olur

ne yazıkki lisanslı olmuyor,cünkü bendede aynı durum var almanca vista yüklü idi türkcesini kurduğumda lisans kabul etmedi hatta microsofta mail bile attım efendim türkce vista satın almalıymısım cünkü dil paketi seceneği sadece ultimate sürümünde varmıs bende soran arkadasa yardımcı olmak amacıyla yazayım siteden arastırarak kendine uygun vista sürümünü kurabilirsin sonrada zaten crack sorununu halledersin bir sorun olmaz driver konusuna gelince benim laptop toshiba ve vista tüm driverlarını zaten tanıdı ayrı olarak birsey kurmadım ama sen ne olur olmaz vista driverlarını elinde yoksa internetten indir elinde bulunsun,birde rami görmüyor bu yüzden 64 bit kuracam demeni anlayamadım rami görmemesinin 32 bitlikle alakası olmaması lazım ,ayrıca eğer iyi bir sistemin yoksa 64 bitlik tavsiye etmem kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

olmaz bence ing premum için o şifre olay ultimate için geçerliii 64 bit kurudum yakınımın laptobuna cnavar gibi yapacığın şey donanım üreticilerinin web adreslerine gidip 64 bit vista driverini yuklemek yukleyemediğini updateden bulup tamlıyoo zaten geçderim çalışan bi çok crackte mevcut.

Link to comment
Share on other sites

hatalı kurulum sakat olur soyleyim bence başatan ku bidaha hardisk bolumune geldimi 1 bolumu sil de yan c: yi sonra yeniden oluştur bulumu ve kur eski artıklardan bişeyy kalmaz daha sağlıklı olur tabii c: deki onemli bilgilerini diğer hardiskine taşı

Link to comment
Share on other sites

öncelikle hepinize sonsuz teşekkürler. sorunsuz şekilde şimdlik hallettm formatı. ancak c de windows.old klasörü var. 50gb boyutunda. şimdi onu silmelimiyim?

windows old almanca vistanla ilgili olan bütün dosyalardır yani bilgisayarın icinde format atmadan önceki hersey müzik,belgelerim vs.orda bulunur o yüzden o bilgilerini aldıktan sonra silebilirsin zaten silmen mantıklı olan cünkü onunla isin yok bir sorun olmaz.

Link to comment
Share on other sites

nasıl yani? formatı bastım. yani ilk defa vistaya format atıyorum ama format attığımı düşünüyorum. xp olsa sorun çıkmazdı bu kadar da vistayı bilmiyorum. birde makine benim değil. o yüzden hatalı birşeyler yapmak istemiyorum. bilgisayara ben format atmadan önce açılmıyordu. yane startup recovery mi ne öle bi zımbırtı çıkıyordu. bişeyleri tarayıp sonunda send or don't send diye iki seçenek çıkıyordu. recommended send di. yollasak ta yollamasak ta bilgisayar açılmıyordu.

Link to comment
Share on other sites

widows ol dosyaları ordaysa arkdasım yani c: deyse %100 format atmadığın anlamına geliyoo eski vistanın olduğu bolume sadece eskisinin üzerine kurmuşssun + vistayı bootan kur cdyle ve c: slide sonra oluştur de ve ilerle sağlıklı kurulum budur....

Link to comment
Share on other sites

Old dosyasından bilgilerini aldıktan sonra vista kurulumunda C bölümünü seçip biçim düğmesine basman gerekiyor.Ancak öyle formatlanır vista ile sonrasında kendi kuruyor zaten.Öyle yaparsan ne Old klasörü kalır neda başka bir dosya sıfırlamış temiz kurulum yapmış olursun.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...