Jump to content

Bu Da Kopyala-yapıştır Virüsü !


milyondolar

Recommended Posts

msnbc.com'dan geliyormuş gibi görünen e-posta tüm kopyala-yapıştır işlemlerinizi kabusa çevirebilir.

İşte malware'den etkilenen bir kullanıcının başına gelenler.

20080816054637.jpg

http://www.chip.com.tr/araclar/resimgoster.html?resim=20080816054655.jpg[/CODE]

:pardon:

Son zamanlarda internette dolaşan bir e-posta, eğer içindeki bağlantıya tıklarsanız, [b]panonuzu ele geçirip [/b] kopyala-yapıştır işlemlerinizi eziyet haline dönüştürebilir. Aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi, chip.com.tr e-posta adreslerine kadar ulaşan bu e-posta [b]msnbc.com[/b]'dan geliyormuş gibi görünüyor ve içerisinde bir bağlantı barındırıyor. Kullanıcı bu bağlantıya tıkladığında, kopyala işlemleri için kullanılan panosuna ([b]clipboard[/b]) da elveda demiş oluyor. Bağlantı panoya şüpheli bir web sitesi adresi ([b]xp-vista-update.net[/b]) ekliyor ve bundan sonra yapacağınız tüm [b]kopyala-yapıştır [/b] işlemlerinde bu web adresi ortaya çıkıyor.

Örneğin bir foruma yorum eklerken bir yerden kopyaladığınız bir cümleyi yapıştırmak isterseniz, aslında yapıştırdığınız [b]panoya sabitlenen [/b] bu web adresi oluyor. Yandaki resme tıklayarak, malware'den etkilenen bir kullanıcının başına gelenleri görebilirsiniz.

[b]Malware[/b]'in amacı belli ki bir şeylerin [b]reklamını yapmak [/b] ve çeşitli forum ya da blog'lara yazan kullanıcıların farkına varmadan bu bağlantıyı girmelerini sağlamak. Her zaman söylediğimiz gibi: E-posta kutunuza düşen her mesajda gördüğünüz bağlantılara [b]tıklamayın[/b]. Bu bağlantılar bazen sizi phishing saldırılarının kurbanı yapabilir, bazen de, yukarıda da anlattığımız gibi kötü bir reklam kampanyasının içine çekebilir...

[color=#c0c0c0]chip[/color]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...