Jump to content

Msn Adresimi Geri Alabilirmiyim?


Recommended Posts

arkadaşlar msn adresimin şifresini, arkadaşımdan ayrıldığım için bana ceza düşüncesiyle gizli soru vs hepsini değiştirmiş benim gerii almam mümkünmü? yoksa adresimi unutmammı gerek? tüm arkadaşlarım hepsi içindeydi yardıma ihtiyacım var bana yol gösterecek arkadaşlara ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Son yıllarda bir çok kişinin ortak derdidir msn adreslerinin çalınması. Msn adresinin nasıl çalındığı, çalınan adreslerin tekrar nasıl geri alındığı, çalan kişilerin nasıl tespit edildiği ve msn adresinizi nasıl güvenli olarak kullanacağınızı bu yazımda bulabilirsiniz. Yıllardır kullandığınız, herkesin bildiği adresinin gittiğine mi yanarsınız, listendeki o kadar kişinin msn adreslerinin gittiğine mi yanarsınız orasını bilemem ama zor duruma düşmemeniz için bildiğim bazı yöntemleri size aktaracağım…

Msn Adresi Durduk Yere Nasıl Çalınır;

1- Hiçbir msn adresi durduk yere çalınmaz.

2- Msn adresinin şifresini; 123456, istanbul, ankara, mercedes gibi basit şeyler kullanırsan çalınır.

3- Gizli soruya doğru cevap yazarsan çalınır.

4-Msn de konuştuğun kişilerden dosya alıp - verirsen çalınır.

5- Tanımadığın kişileri msn ye eklersen çalınır.

6- Tanımadığın kişilerden Kamera daveti alırsan ve sende evet dersen çalınır, vs. vs.

7- Kesinlikle ve kesinlikle msn ‘den gelen linklere (adres) tıklamayınız.

Yukarda yazıdığımız listeyi daha bir sürü uzatabiliriz. Bu kişinin sosyal mühendisliğine ve yaratıcılığına kalmış bir durum. Yukarda yazdığım maddeler çalınır diyorum ama mutlaka çalınacak değil, daha net bir şekilde söylemek gerekirse çalınma ihtimali yüksektir diyebiliriz.

Bir msn adresimiz var ise, onu nasıl güvenli tutarız diye düşünmek için illa ki msn adresinizin çalınmasını beklemeyin. Hala elinizde fırsat varsa güvenliği şimdiden elinize alabilirsiniz. Aşağıda yazacağım; “Msn adresi nasıl güvenli bir hale gelir” yazısını dikkatlice okuyarak bu işi yapabilirsiniz.

Msn Adresiniz Çalındıysa;

Öncelikle biraz sakin olun, anlıyorum zor bir durum ama sakin olup, aklımızı kullanırsak adresinizi tekrar alabiliriz. Msn adresiniz nasıl yani hangi yöntemle çalındı, onu bilirsek daha da kolaylaşabilir durum. Uzun süredir kullandığınız, yazıştığınız her yere iletişim olarak verdiğiniz, hatta ve hatta Web Messengerde bir çok arkadaşınızla konuştuğunuz sıradan bir mail adresinizi bir kişi neden çalsın ki ? İşin o yönü durumdan duruma fark gösterse de, çalınmış olan msn adreslerinizin nasıl tekrar alınacağını sağlayacak olan yöntemler hep aynı…

İlk önce adresimizin çalındığından emin olmalıyız. Yani çoğu kez karşılaştığım bir durumdur bu; uzun süredir kullanmadığı msn adresinin şifresini unutan arkadaşlarım şifremi unuttum diye yanımda didişirler. Siz de hafızanızı bir kolaçan edin yeniden belki sizden kaynaklanan hatalar vardır. Şifreyi unutmak, mail adresini doğru yazmamak, Caps Lock tuşunu açık/kapalı tutmak gibi hatalar olabilir mesela.

Msn adresimiz çalındıysa onu geri almak için yapacağımız ilk şey yasal yollardan hakkımızı aramamızdır. Bu yolu denemek için Msn ‘nin ana sitesine gidip destek bölümünden ilgililere mail atmalıyız. Bunun için support.msn.com adresine gidip, açılan sayfada eğer varsa ilk önce dil seçimi yapacağız, büyük ihtimalle olmayacaktır zaten sistem sizin hangi ülkeden girdiğinizi görecek ve ona göre sayfa açılacaktır. Neyse açılan sayfada desteğe başvur linkine tıklayacağız. Ordan açılan formu gerektiği şekilde doldurup yollayacağı. bir süre sonra bize tekrar dönecekler. Bu defa bizden farklı bilgiler isteyecekler emin olmak için.

Msn adresiniz çalındıysa yine yasal bir yol var. [email protected] mail adresine msn adresinizin çalındığına dair mail atıyorsunuz. Size yine en kısa zamanda dönüş yapıyorlar. Mesaj olarak ne yazacağım diyorsanız size örnek bir mesaj;

Dear Sir Madam

I have been having proplem with my hot mail address. When I try to access to my account after (Buraya Hacklenen tarihi yazınız) found out my password and the secret question have been chanced.When I send you a request about new password the informations also were not match the ones remember and the ones you recorded.

I also have seen someone is using my mesenger and chating with others on behalf of me.My phone bills credit card extres information come to this account and this person gives my phone numbers the other people.

thanks your answer.

my name is ısiminiz

sign in Mail adresiniz

my birthday Doğum tarihiniz

country Ülke

state şehir

zip or postal code Posta Kutunuz

successfull sign En son bağlandığınız tarih

Approximate date of account registration Ne zamandır bu mail adresinizi kullandığınız

List as many former passwords you used with this account as far back as you can remember Kullandığınız şifreler

List as many of your Folders as you can remember mailde sakladığınız dosyalar varmıydı varsa hatırladıklarınız

my internet service provider is internet bağlantınınızın adı

I would like you to solve this problem.Could you change the password and send me new one so this can

not use my account. If this is not possibble could you cancel my account.

Thankyou in advance , sincerely..

“Buradaki kırmızı ile yazdıklarım size yardımcı olması için yazdığım bilgilerdir. Mail atacağınız zaman bu kırmızı yazıların yerine uygun olanları yazıp yolluyorsunuz.”

Msn Adresi Nasıl Güvenli Bir Hale Gelir;

Şifre:

Msn adresi alırken ya da kullanırken basit şifreler kullanmayın. Adı üzerinde basit şifre, herkes için basittir bunu unutmayalım. Dünyadaki kullanılan msn adreslerinin yaklaşık olarak 10 % ‘u şifre olarak; 123456 kullanıyor. Siz böyle basit şifreler kullanmak yerine biraz daha karmaşık şifreler kullanmaya çalışın. Karmaşık derken, şifrenizin içerisinde değişik karekterler ($, &, _ gibi) kullanmaya özen gösterin. Şifrelerinizin güvenlik seviyesini görmek için buradaki yazımı okuyabilirsiniz. Şifre hakkında bahsedeceğim diğer bir husus da, şifre oluştururken adınızın ya da soy adınızın ilk harflerini ya da bir kısmını kullanmamanızdır. Bunun yanında şifre olarak beğendiğiniz bir şiir mısrasındaki kelimelerin ilk harflerini kullanabilirsiniz. Tabi yukarda bahsettiğim karekterleri de içerisinde kullanarak.

Gizli Soru:

Yine mail adresi alırken güvenliğimiz için bir gizli soru oluştururuz. Oluşturuduğumuz bu gizli sorularla msn adresimiz çalınırsa tekrar alma şansımız vardır. Gizli soru yöntemi ile msn adresimizin çalınmasını engellemek için gizli soruya alakasız cevaplar yazmalıyız. Örneğin en iyi arkadaşım sorusuna, “kaptan mağara adamı” yazabiliriz bu tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.

Yedek Mail:

Son olarak msn adresi alırken dikkat edeceğmiz önemli bir husus daha var. Msn adresi alırken 2. mail adresi isterler. Bu mail için sürekli kullanmadığınız bir adresinizi yazabilirsiniz. Burda dikkat edeceğimiz bir diğer husus da bu iki hesabın şifrelerinin de aynı olmamasıdır. Bu sayede bir adresimiz çalınsa bile diğer adresimiz elimizde olur ve ilk çalınan adresimizi kurtarma şansımız olur.

Dosya Paylaşımı:

Msn listenizde bulunan kişilerle mecbur kalmadıkça dosya paylaşımı yapmayınız. Dosya paylaşımı sırasında bir çok trojen, virüs ve keyloger tarzı casus yazılımlar kolayca bilgisayarınıza yerleşebilir.

Bu yöntemler işin teknik kısmını oluşturmaktadır daha çok. Ancak bir msn adresinin birçok yolu vardır. Yani hangi yöntemden kendimizi koruyacağız bazen şaşırabiliyoruz. Bunun yanında mail güvenliğiniz için sayabileceğim bir kaç yöntem daha var; msn açarken otomatik oturum açma seçeneğini seçmeyiniz. Bu özellik yine bir çok açık yaratmaktadır. Bunun yanında kendi bilgisayarınız dışında yabancı bilgisayarlardan oturum açmamaya dikkat ediniz. İnternet cafelerde kullanılan bir mailin çalınması kadar basit bir yol yoktur.

Msn Adreslerini Çalan Kişileri Tespit Etmek:

Son zamanlarda msn çalınmalarının artması ile Ankara Savcılığı harekete geçmek zorunda kaldı. Bunun sonucu olarak msn adresi çalınan kişiler eğer sevcılığa başvuru yaparlar ise savcılık Microsoft Türkiye Burosuyla irtibata geçerek çaınan msn adresinin en son kim tarafından kullanıldığını tespit ediyorlar. İp adresi yöntemi ile yeri tespit edilen kişi polise teslim ediliyor.

Please register to see this content.

Kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...