Jump to content

Vista Sp1 İçin İlaç..


EBB

Recommended Posts

Microsoft'un WGA uygulaması güncelleniyor. Korsan Windows XP Pro kullananları neler bekliyor?

Microsoft, daha önce de Windows Update üzerinden gönderdiği WGA bildirimi yazılımını güncelliyor. Yine Windows Update üzerinden gelecek olan yeni WGA, Windows XP Professional kullanıcılarını ilgilendiriyor.

Microsoft'tan Alex Kochis'in blog'unda duyurduğu güncellemenin amacı, Windows XP Professional kullananların korsan Windows mu, yoksa orijinal Windows mu kullandığını belirlemek. Kochis neden sadece Windows XP Professional sorusuna, korsan kullanım oranı açısından Windows XP Professional'ın açık ara önde gitmesi cevabını veriyor.

Peki korsan olduğu belirlenen XP'lerde neler olacak? Öncelikle masaüstünde kullanıcının duvar kağıdı ya da belirlediği renk yerine siyah bir arka plan belirecek. Üstelik kullanıcı bu arka planı değiştirse bile, her saat başında ekran yine kararacak.

Görev çubuğunun hemen üzerinde ise, kullanıcıya kullanmakta olduğu Windows'un sahte olduğunu bildiren bir uyarı yazısı görüntülenecek. Bu uyarıdan ve sürekli kararan arka planda kurtulmanın tek yolu ise orijinal bir XP Pro yüklemek olacak.

Kochis, güncellemenin korsan yazılım tespitinde, önceki sürümlerden çok daha başarılı olacağını iddia ediyor. Ama bu tip uygulamaların çok sık eleştiri aldığı da biliniyor. En büyük eleştiri ise, WGA bildiriminin kullanıcının bilgisayarında bir casus yazılım gibi çalıştığı ve bilgileri Microsoft'a gönderdiği yönünde. Microsoft ise gönderilen bilginin sadece korsan - orijinal sürüm olduğunu söyleyerek kendini savunuyor.

------------------------------------

Böyle bir haber okudum geçenlerde.. Ancak gariptir Xp için olmasına karşın.. Bugün Vista Ultimate kurulu makinamda yukarıda belirtilen "Görev çubuğunun hemen üzerinde ise, kullanıcıya kullanmakta olduğu Windows'un sahte olduğunu bildiren bir uyarı yazısı görüntülenecek. Bu uyarıdan ve sürekli kararan arka planda kurtulmanın tek yolu ise orijinal bir XP Pro yüklemek olacak." benzeri durumları yaşadım.. kendimce önlem alayım derken işletim sistemi çöktü..

Sitede bulunan mevcut cracklerin hepsini denedim.. Aynı şey devam ediyor.. Bu konuda yeni bir çalışma var mı acaba?

( Crack konusunda bugüne dek hiç bir sıkıntım yoktu.. Elimdeki bütün crackler çalışıyordu.. Defalarca da kurup denedim.. Ama bu uyarıdan sonra hiç biri işlemedi )

Not: İnşallah konuyu doğru yere açmışımdır :D

Link to comment
Share on other sites

kardeş hangi aktivasyon programını kullanırsan kullan otomatik güncellemeleri kapatmazsan iki gün sonra crack pufffff olur.haberin olsun kötü yazılım güncelemesi ve dream scene diye güncellemeler crackleri yakalamak icin yapılmış sen otomatik güncellemeler acıksa bunları direk kuracak crack yaptı isen crack havaya ucacak hayır yapmadı isen crack yapamıyacaksın cünkü hata verip duracak bunu önlemek istiyorsan otomatik güncellemeleri kapat ve elle güncelleme yap. dediğim iki güncellemeyi eklemeden sıra ile güncellle bilgisayarı sonra crack yap hiç bir sorunla karşılaşmazsın ben yaklaşık 1 senedir böyle kullanıyorum. bir kez başıma geldi onuda acronisle yedeklediğim icin hemen onardım.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım bu verilen crackleri denediğimde Boot menüsünde hata meajı çıkıp işletim sistemine girişi engelliyor..

Söylediğim gibi önceleri crack ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamamıştım.. Manuel crack işleminden sitede bulunan mevcut crack dosyaları dahil elimde 5-6 çeşit çalışan crack var..

Windows Vista Sp1 i kurduğumda hiç bir şekilde crack işlemiyor.. Bugün 4. kez yeniledim işletim sistemini.. :)

Link to comment
Share on other sites

bios crack i yapmak zorundasın açtığım konu cracklenemeyen vi,stalar içindir en iyi kusursuz yontemdir diğerleri zaten vistayı sapıttırrıyooo..

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=66067&st=0&p=306504entry306504

Arkadaşım bundan önceki crack uygulamaları zaten bu şekildeydi..

Service Pack1 yüklemesinden sonra tekrar devam ediyor..

Elimde çalışan 5-6 keyden hiç biri geri sayımı durdurmuyor..

Normal şartlarda Vistayı yükleyip ardından sp1 i kurunca crackler çalışıyordu..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...