Jump to content

Google Kendi Web Tarayıcısını Duyurmaya


cuma_08

Recommended Posts

Google'ın Mozilla arası oldukça iyi ancak şirket internete her şeyiyle sahip olmak için bazı önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Google'ın sunacağı yeni web tarayıcısının adı Chrome (aklınıza S3'ün ekran kartları gelmiş olabilir) ve video ve animasyonlarla bezeli internet sitelerinin daha hızlı ve doğru çalışmasını sağlaması hedefleniyor. Tarayıcı bugün duyurulabilir. Hatta siz bu haberi okurken çoktan beta sürümü yayınlanmış olabilir.

Google aslında herkese süpriz yapmayı planlıyordu ancak bu bilgileri yanlışlıkla Google günlüğünde yayınlayınca şirket yetkilileri duyuruyu doğrulamak zorunda kaldılar. Tarayıcının deneme sürümü şimdilik sadece Windows işletim sistemi için çıkacak ancak yetkililer Apple ve Linux sürümleri üzerinde de çalışıldığını söylüyorlar.

Şirket, Chrome'u ortaya çıkarmak için Apple'ın WebKit ve Mozilla Firefox gibi çeşitli açık kaynak kodlu projelerden de faydalanmış. Sonuçta Chrome da açık kaynak kodlu bir tarayıcı olacak gibi görünüyor.

Web Tarayıcısı pazarının dörtte üçü Microsoft Internet Explorer'ın elinde. Beşte birinden biraz fazlası ise Mozilla Firefox'a ait. Google ile Mozilla arasında bir göbek bağı olduğunu biliyoruz. Bu durumda Google büyük olasılıkla Chrome ile toplam pazar payını büyük oranda arttırmak ve Microsoft ile arasındaki farkı hızla kapamak istiyor.

http://www.google.com/googlebooks/chrome/[/CODE]

adresinde neye benzeyeceği ve nasıl çalışacağı akıcı bir şekilde anlatılmış.

Kaynak: pclabs.gen.tr

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...