Jump to content

Google, 10. Yaş Gününü Kutluyor!


eneskul

Recommended Posts

Google Kimdir?

Google... İki üniversite öğrencisinin başlattığı bir akım bugün akıl almaz boyutlara ulaşmış durumda. Çok kısa sürede Microsoft gibi dev yazılım şirketlerine dahi kafa tutmayı başaran Google, bu kısa zaman zarfında hızla büyüyerek dünyanın en popüler web arama motoru olmayı başardı.

Yıldan yıla büyüme hızını daha da artıran Google, internet dendiğinde akla ilk gelen 'isim' oldu. Google, öylesine popülerleşti ki, İngilizce'de internette arama yapmak için kullanılan 'to Google' eylemi dahi türetildi.

Web arama motorunda gösterdiği başarıyla da yetinmeyen Google, kullanıcılarına daha fazla servis sunmakta kararlıydı. Bunun son örneği ise geçtiğimiz günlerde Google'ın Chrome

web tarayıcısını pazara sürmesi oldu. Çok kısa sürede %1'lik pazar payı

elde eden Chrome, her ne kadar sade bir tasarıma sahip olsa da, sunduğu

birçok fonksiyonla, beta sürümü olmasına rağmen milyonların gönlünde

taht kurmayı başardı.

Ve sayfalarca anlatmakla bitiremeyeceğimiz Google, bugün 10. yaş gününü kutluyor. Evet, Google, tam 10 yıl önce, iki üniversiteli gencin bir araya gelmesiyle dünyaya geldi. Larry Page ve Sergey Brin'in tanışması

Google'ın hikayesi 1995 yılının bir yaz gününde, Standford Üniversitesi'nde okuyan iki gencin, Larry Page ve Sergey Brin'in, tanışmasıyla başladı. Kuracakları şirkete bir isim koymayı düşünen ikili, tanıştıktan yaklaşık bir yıl sonra 'googol' kelimesinden esinlenerek isim olarak Google'da karar kıldı.

1 rakamıyla başlayan ve sonuna 100 adet 0'sın gelmesiyle meydana gelen 'googol', ünlü Amerikan Matematikçi Edward Kasner'in yeğeni Milton Sirotta'nın 1938 yılında ortaya attığı bir kelimeydi.

Ve 7 Eylül 1998 yılında şirketleşen Google, bu tarihi doğum günü olarak kabul etti.

Bugün

milyonlarca ziyaretçisi bulunan ve dünya markaları arasında

gerçekleştirilen anketlerin birçoğunda ilk sıralarda yer alan Google,

sadece bilgisayar ve teknoloji dünyasının değil, iş ve sanat dünyasının da vazgeçilmezlerinden biri oldu.

Yayınlanan birçok gazete ve dergide Google'ın kurucuları Brin ve Page'den övgüyle bahsedilirken, bazıları bu övgüyü daha da ileriye ******ürerek bu ikiliyi internetin 'Thomas Edison'ı olarak lanse etmeye başladı.

Edit:yanlış yazılar vardı düzeltildi...

Kaynak:Chip.com.tr

http://www.chip.com.tr/konu/Google-10.-yas-gununu-kutluyor_8569.html[/CODE]

[/font][/font]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...