Jump to content

Nokia’dan kısa film yarışması


mavikiz

Recommended Posts

Başta Nokia N93 olmak üzere, Nseries multimedya bilgisayarları ile DVD kalitesinde* çekimler yapılabiliyor. Bu özellik Nokia Nseries’i çok farklı bir noktaya taşıyor: Sinema.

Yedinci sanat olarak tanımlanan sinemaya mobil bir boyut katmayı hedefleyen Nokia Nseries, bu amaçla gerçekleştirdiği Filmekimi sponsorluğunun ardından, şimdi de çok farklı bir yarışmaya imza atıyor: Nokia Nseries Kısa Film Yarışması.

248952.jpg

YARIŞMANIN KOŞULLARI

Nokia N93 ile çektiği ‘Zaman Hırsızı’ adlı kısa filmle adından söz ettiren ünlü yönetmen Ümit Ünal’ın katkıları ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın (İKSV) desteğiyle düzenlenecek olan Nokia Nseries Kısa Film Yarışması 20 Ekim Cuma günü başladı.

Amatör ya da profesyonel herkesin katılabileceği yarışmaya www.nserieskisafilm.com web adresi üzerinden ya da Nokia Shop’lar ve İKSV’de bulunan formlar doldurularak başvurulabilecek. Başvurular 31 Ocak 2007 Çarşamba günü sona erecek.

Yarışmanın ilk aşamasında her türlü cep telefonu ya da dijital kamera ile çekilen kısa filmler yarışacak.

Ön elemeyi geçen çalışmalar, Ümit Ünal, Yeşim Tabak, Uğur İçbak, Sertaç Şener ve Azize Tan’dan oluşan jüri tarafından ikinci bir değerlendirmeye tâbi tutulacak. Bu değerlendirmede ilk 10’a giren kısa filmlerin yönetmenlerine birer Nokia N93 hediye edilecek. Böylece Nseries Kısa Film Yarışması’nın final aşamasına start verilmiş olacak. Bu aşamada 10 yönetmen Nokia N93 ile birer kısa film daha çekecek ve ardından aynı jüri ilk 3’ü seçecek.

Yarışmanın birincisi 5.000 YTL, ikincisi 3.000 YTL, üçüncüsü 2.000 YTL ile ödüllendirilecek.

26. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDE DE NOKIA NSERIES İMZASI!

Nokia Nseries, Kısa Film Yarışması’nı düzenlemenin yanı sıra, Türkiye’nin en önemli film festivallerinden olan Uluslararası İstanbul Film Festivali’ne de sponsor olacak.

31 Mart - 15 Nisan 2007 tarihleri arasında 26.’sı düzenlenecek olan festivalde Tema Sponsoru olan Nokia Nseries, Kısa Film Yarışması’nda ilk 10 dereceyi elde eden filmleri izleyicilerle buluşturacak.

Yarışmayı kazanan 3 eser ise 5 Nisan 2007 tarihinde düzenlenecek bir ödül töreniyle açıklanacak.

*Nokia N93 ile çekilen hareketli görüntüler MPEG4 formatında, 30 fps 640x480 çözünürlüğünde ve AAC stereo ses kalitesindedir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...