Jump to content

200 Ytl Pembe Olucak


vatan24

Recommended Posts

173557.jpg

200 YTL pembe olacak

Yeni çıkacak 200 YTL, AB standartlarında bir para olacak..

Parada yeni dönem 1 Ocak’ta başlıyor ve YTL yerini TL’ye bırakıyor. En büyük banknot 200 YTL oluyor.

Merkez Bankası, yeni basacağı 200 YTL için AB standartlarını alarak, parayı küçülttü. 200 YTL, pembe renkte ve100 euro büyüklüğünde olacak.

Madeni parada ise AB’nin kaygıları dikkate alındı. Büyüklüğü ve gramajı 1 euro ile aynı olduğu için sahtekârlıklara yol açan 1 YTL değerindeki madeni para, yeni dönemde ebat ve gramaj açısından farklı ölçülerde olacak.

Bankalar, banknot ölçülerinin değiştirilmesi nedeniyle ATM ve kasalarını değiştirmek için hazırlıklara başladı. Yeni paralar, Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla 3 Ekim’de tanıtılacak.

Akşam

haber3

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar bir ülkede yeni yüksek değerde para basılması ekonominin kötüye gittiğinin en büyük belirtisidir. Bu gizli bir devalüasyondur. Masum bir şeymiş gibi geçiştirilmemelidir. Size tavsiyem önümüzü göremediğimiz ve hızla bir ekonomik çöküşe gittiğimiz bu günlerde paranızın değerini bilmeniz. Elinizden geldiğince uzun vadeli borçlanmayın. Faizlerin ne olacağı belli değil. Sahip olmadığınız parayı kredi kartıyla harcamayın. Zamlar yağmur gibi yağıyor. Tasarrufa gidin. Allah hepimize yardımcı olsun.

Link to comment
Share on other sites

türkiyenin iç ve dış borçlarının ödenmesi için gereken parayı merkez bankası yeni banknot basarak ödemeye çalışacak buda enflasyon oranını yükseltecek enflasyon ise zamları beraberinde getirecek.

kimilerine göre 200 tl basılınca enflastona etkisi pek olmaz diyebilirler ama ülkenin borçlarının ödenmesi için para basılması değil üretim yapılması ile çözüm olur.üretim ile enflasyon oranı düşer işsizlik azalır alım gücü yükselir ve buda piyasaları olumlu etkiler.devletin yap işlet devret mantığı aslında sadece para babalarının işine gelen bir durum.çünkü bu ülkenin üretime ve ürettiğini de kendisi tüketmeye ihtiyacı var.devlet hem üretici hemde denetleyici olabilir bunun önünde kesinlikle hiçbir engel yoktur.

tek engel vardır büyük para babaları.devlet üretimden elini çeksin ülkenin yerlatı ve yerüstü zenginlikleri bizim olsun bu ülkeyi sömürelim insanlarınıda ucuz işgücü olarak kullanalım mantığı hakimdir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...