Jump to content

Altın Portakal’da Festival Nişanı Filiz Akın’ın


mavikiz

Recommended Posts

Türk Sineması’nın “onur nişanı” olarak görülen “Festival Nişanı”, bu yıl Türk sinemasının ‘asil ve zarif yüzü’ Filiz Akın’a verilecek. Yıldırım Önal Anı Ödülü Müşfik Kenter’in, Başarı Ödülü ise Hülya Avşar’ın olacak.

292265.jpg

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğinde gerçekleştirilen Altın Portakal Film Festivali, geleneksel ödüllerine yenilerini de ekleyerek Türk sinemasına vefasını gösteriyor.

Bu yılki Yıldırım Önal Anı Ödülü’nün sahibi, tiyatro ve sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Müşfik Kenter olacak. Festivalin Emek Ödülü ise ışık şefi Aydın Mesut Yurteri’ne verilecek. Her yıl geleneksel olarak verilmek üzere geçen yıl başlatılan ve Türk Sineması’nın “onur nişanı” olarak görülen “Festival Nişanı”, bu yıl Türk sinemasının ‘asil ve zarif yüzü’ Filiz Akın’a takdim edilecek.

Bu yılki Onur Ödülü’nün sahibi ise yönetmen Yılmaz Atadeniz. Türk sinemasına kültleşmiş fantastik filmler kazandıran Atadeniz, aynı zamanda Yılmaz Güney’e ‘çirkin kral’ imajını kazandıran filmin de yönetmeni.

Festival kapsamında bu yıl ilk kez verilecek olan Sinemada Başarı Ödülü, oyuncu meslek birlikleri ÇASOD (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) ve SODER’in (Sinema Oyuncuları Derneği) seçimiyle Hülya Avşar’ın olacak.

Sinemada 25. yılını kutlayan oyuncu, 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış gecesinde, diğer ustalarla birlikte, bu ödülün ilk sahibi olarak sahneye çağrılacak.

(NTVMSNBC)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...