Jump to content

Türktelekom çıkmak


AdnanGumus
 Share

Recommended Posts

S.A Admin ve Arkadaslar yanlış bölüme konu açtıysam özürdilerim türk telekomun verdigi netten memnun degilim 2 aydan beri  internet hızım baya düştü  pazartasi ve cuma gününe kadar net gayet iyi  hafta sonu net ölü gibi oluyor download 1 kb düsüyor arıyorum hep aynı bahane bizde gözüken sıkıntı yok servis elemanı istedim ücretli geldi baktı kablolarin saglam sıkıntı yok modem bozuk dedi küfrettim elemani gönderdim  modemi alalı 7 ay oldu 7 ayda modem bozulurmu modem bozuksa hafta ici net niye normalleşiyor sizden istediğim başka hangi servis kullanmalıyım aklımda türkcel var şimdilik kolay gelsin iyi günler hepinize

Link to comment
Share on other sites

casper0007, 4 saat önce yazdı:

Aslında şöyle yapabilirsin senin anlaştığın megabit ne kadar ise önce onu kontrol ettir bağlantı hızını emin olduktan sonra istediğin özellikler tamam ise DNS programları ile en hızlı DNS yi seç yok istediğin anlaşmaya göre megabit in düşükse şirketi arayarak tek taraflı sözleşmenin feshedildiği ne ya da anlaştığımız gibi istenilen bağlantı hızının sağlanması gerektiğini ilet

bu dediklerinin hepsi yapıldı 24 megabit sınırsız 1.6 1.8 arası indirme yapıyorum hafta içi herhangi bir sıkıntı yok hafta sonu internet hiç yok gibi 1 kb düşüyor pazartesi normalleşiyor telekomdan kaynaklı bir sıkıntı var evimdeki modemde sıkıntı olsa hafta içide aynı sorunu yaşardım ya bu islerden anlayan adam gibi birini bulacam yada değiştirmek zorunda kalacam kolay gelsin teşekkürler

Link to comment
Share on other sites

deli_petro06, 4 saat önce yazdı:

TTnette değişmediyse sabit bir hız yok. Yani hız 18 mb diyorsa, 18 mb e kadar hız veriyor. Altyapı yetmediği zaman hızı istediği herhangi bir mb ye düşürebiliyor. Superonline düşünüyorsan bir ara sor ne hız verebildiklerini ona göre geçiş yap derim. Eğer cayma bedeli ödüyorlarsa, TTnet cayma bedeli faturasını gönderir göndermez 1 ay içerisinde superonlinenin söyledikleri adrese mail atman gerekiyor. (aksi takdirde iki fatura ödemek zorunda kalabilirsin yada cayma bedeli sana kalabilir.) Benim bulunduğum bölgede Superonline' nin kendi altyapısı var ve hangi hızı vadediyorlarsa net olarak veriyorlar. Arada siber saldırılar olduğunda dalgalanma olabiliyor. Sanırım 6 yıl falan oldu fiyat politikası dışında çok memnunum. Ayrıca müşteri hizmetleri birimi olarak en kaliteli personele sahip olduklarını düşünüyorum. Geçmişte Turkcelle sorun yaşamış birisi olduğum için en kaliteli personellere mi yönlendiriyorlar bilmiyorum ancak son dönemlerde her aradığım müşteri temsilcisinin ardından teşekkür maili atma mecburiyeti hissediyorum ve atıyorum. 6 yıldır da kendi altyapısı olduğu için çok ufak tefek sorunlar dışında sorun yaşamadım. Çevrende Superonline kullananlara da bir danış derim. Son olarakta ben arasıra drop sorunu yaşıyordum, kapımıza gelen bir Superonline müşteri araştırması yapan arkadaş tam marka hatırlamıyorum ancak sözleşme yenilerken ZT mi öyle bir modem varmış onu talep edin en güncel ve kalitelisi odur dedi. İsmini tam hatırlamıyorum bunun gibi bir şey söyledi.

 

VentMois, 5 saat önce yazdı:

TürkTelekom ve SuperOnlinenin 8 mb bile veremedikleri  alt yapı desteklemiyor dedikleri bölgeye Türknet  fiber olmamasına rağmen güzel vdsl verdi.

 

sshot-1.png.8f7c0f2be2c61d574ca5924a259934c4.png

 

NAMIKABI, 5 saat önce yazdı:

Bulunduğum yerde Fiber İnternet yok. Bende TTNET VDSL kullanıyorum.

Benim sorunumda ise internet çok sık kopuyor.

Öyleki adamı çıldırtacak kadar sık aralıklarla. Zaman zaman 1-2 dakika aralıklarla kopuyor.

Bazen anında geri geliyor bazen geri gelmesi dakikaları alıyor.

Evimde 2 Windows Bilgisayar, 1 android tablet ve 2 de Android cep tel var. Birde Ethernetten bağlanan IPTV var.

Hepsi VDSL modemden internet alıyor. Kopma olduğunda kablo ile (ethernet) bağlanan IPTV dahil hepside kopuyor.

Bende TTNETin verdiği TD-W9970 v3 model 2 adet ADSL/VDSL modemim var. 

TD-W9970 v3 model modemler resetlenirse kurulumu otomatik olarak yapılıyor ve Cep telefonuna Modem ayarlarınız yapıldı diye mesaj geliyor.

Bazen o kadar çıldırtıyor ki "acaba modemden mi diyorum" diğer  modemi takıp restliyorum. Yine aynı yine aynı.

Defalarca TTNETi aradım, arıza bildirdim, şikayet bildirdim, bu koplamalar devam ederse ayrılacağım dedim. Hepsi hikaye. Dinleyen yok.

TTNETi arayınca, bilgisayarınızı şöyle şöyle ayarlayın diyor, diyorum ki evde 2 adet bilgisayar var ikiside birden aynı anda aynı sorunu yaşar mı.

Diyor ki wirelesste sorun yaşıyorsunuz, diyorum ki benim birde ethernetten bağlanan IPTV im var peki aynı anda o niye kopuyor.

Bu defa diyor ki Modemiminiz arızalı olabilir bende diyorum ki bende 2 adet modem var. 2 side sizin modeminiz. 2 sindede kopma oluyor.

O zaman dedikleri şey bizde sorun gözükmüyor.

Ne diyeceksin.

Biliyorum ki Türkiye süratle yozlaşıyor.

Kişiler, Özel Kuruluşlar ve Kamu Kuruluşları süratle çok kötü yönetiliyor.

Kimi kime şikayet edeceksiniz.

4-5 ay kadar sürem kaldı. Sanırım  Türknete geçeceğim.

 

şrarskoz, 6 saat önce yazdı:

türknete iyi diyorlar

arkadaşın dedigine göre

ben kullanmadım

 

esdizayn, 7 saat önce yazdı:

ben hep iptal ettirdim telimi modem gibi kullanıyorum daha fazla hız alıyorum

 

Shadowscape, 8 saat önce yazdı:

Hepsi turk telekom altyapısını kullanıyor

 

casper0007, 11 saat önce yazdı:

Aslında şöyle yapabilirsin senin anlaştığın megabit ne kadar ise önce onu kontrol ettir bağlantı hızını emin olduktan sonra istediğin özellikler tamam ise DNS programları ile en hızlı DNS yi seç yok istediğin anlaşmaya göre megabit in düşükse şirketi arayarak tek taraflı sözleşmenin feshedildiği ne ya da anlaştığımız gibi istenilen bağlantı hızının sağlanması gerektiğini ilet

S.A Arkadaşlar 3 kez daha aradım yok şundan yok bundan bahane uyduruyorlar bastım küfürü bol bol sonra anket sorusundan aradılar 3 aramayada kötü not verince meltem adında bir bayan aradı oda başladı aynı kelimeler hep ezberlenmiş lafını kestim dedim sülalene küfür istiyorsan telefonu hemen kapat benim sorunum olmasa ne arıyacam sizi dedim parayı alırken iyi hizmete gelince kötümü oluyoruz hattı degiştirecem yok telefon borcu var kapatamazsınız sözleşmeniz var falan telefonun parasını bulur öderim ö sözleşmeyi alır avukata giderim verilen hizmet takip sonucunda kim zararlı çıkacak yok beyfendi siz beni yanlış anladınız beyfendi olsam patronun olurdum parayı alır her gün bi am s.k dedim sonra kapattı telefonu am duyunca işe gittim gündüz 3 akşam 11 saatleri çalışıyorum 17.30 annem arıyor sen servis yazdırdınmı yok dedim telekom dan gelmiş adam adama ver telefonu dedim uğur du elemanın ismi kardeşim seni kim yolladıysa yormuş gidip santralden müdahele edin binayı 2 kere kontrol ettiler sende et kontrol hafta içi nette bi bok yok hafta sonu bu oluyor iki aydır böyle sende küfür yemeye geldiysen git yapmayacaksanız boşa bu işte kalmayın küfür etmekten sıkıldım avukata gitmeyi düşünüyorum  ben sen sakin ol kendini üzme bende kontrol edip bina ya 3 kez gelindi diye rapor tutarım dedi hatta santrale gider bakarım dedi sen sakin ol yeter çözülmüyecek iş yok çözümü varda niye bana bu kadar küfür ettirdiler yaparsan duamı alırsın kolay gelsin anneme dedim işin yoksa pcde dur takıl radyo dinle  modemde internet gidince radyo düşer zaten 2 dakka beklersin modemi kapatıp açarsın dedim şimdi net saglam küfürü yiyince bu insanlar ne kadar rahatlıyorlar hattı degiştirecem parası degil hizmeti lazım şu anki kullandıgım 24 megabit 3 yıllıktı sınırsız kotasız 120 tl ödüyorum o zamanki paket buydu o yıllarda kota vardı şimdi kota yok hız kötü olmaya başladı hepinize teşekkür ederim ayrı ayrı hakkınızı helal edin vaktinizi aldım 

Link to comment
Share on other sites

mustafakarasan, 3 saat önce yazdı:

arkadaşlar tüknet melinicom bu tür firmalara hep turk telekomun hattını kullanıyor siz sorun yaşıyorsanız bu firmalara geçmeniz size bir yarar sağlamaz hattın bile değişmiyor sadece sana faturanı kesen firma değişiyor.sadece Türkcell Superonline bazı bölgelerde kendi altyapısını kullanıyor fiber kablo olarak kendi ağını kurdu onu kullanıyor gerisi hep Telekom alt yapısı.modemde arıza olabilir bende bir ara dışardan modem almıştım  modem mesela netten bir dosya indirirken tüm hattı indirme kullanıyordu  indirme devam ederken gezinti bile yapamıyordum sayfalarda.sonra modemi servise gönderdim değiştiler düzeldi olay.

konuyu iyi anlamadın galiba modem bozuksa hep aynı sorunu her gün yasarım ucuz modem almadım 650 tl verdim modemden mennunum  şimdi 1.6 download yapıyorum sorunu düzeltiler bagıra çagıra küfür yiyene kadar rahatladılar

Link to comment
Share on other sites

abdulhey_, 3 saat önce yazdı:

TT dan ev interneti kullanmıcam diye çıktım.  Telefon a bol gb lı tarife alır gerekirse bilgisayarda da onu kullanırım, hemde ucuz olur diye düşünmüştüm. Ama sonradan anladımki bilgisayarsız ve ev interneti olmadan olmayacak. 

1 ay sonra Telekom a gittim kampanya vardı gerçi o bile pahalı idi. Ama yinede bir sürü ek ödeme olmasına rağmen kabul edecektim. Neyseki 3 ay geçmeden yeniden abone olamazmışım. Yani bu şekilde Allah korumuş. ?

Bir gün bir yerde bilgisayardan tarifeleri incelerken bana göre ucuz bir tarife gördüm. Site yapısı TTNet ile birebir aynı ben TTNet abone oluyorum ve ucuz diye üstelik Whatsapp üzerinden kolayca abonelik olunca çok cazip geldi ve hemen başvuruyu yaptım. Bir kaç saat sonra telefon geldi ve Millenicoma aboneliğiniz kabul edilmiştir. Dedi ve bağlantı, her şey ücretsiz. Ulan dedim ne yaptım ben. 

Neyse güzel bir hata olmuş. 24 mbps hız sınırsız 44 tl modem dahil. Hiç te korktuğum gibi olmadı. Hız hizmet gayet güzel. Stabil.

Yeni de hızı 15 TL farkla 35 mbps a çıkarttım. Bilgisayar da indirme idm ile 4,5 mb kadar çıkıyor ama evdeki menil arttırıcı v.s ağdanmı nedir wifi beklediğim gibi hızlı olmadı. 24 mbps dekinden farklı değil. Bazan nadiren 25 mbps üzerine çıkıyor  Ama bilgisayarda stabil biçimde her ölçümde 33.5 mb çıkıyor. 

Yani özetle fiyat ve hizmet olarak Millenicomu tavsiye ederim.   

Tabi Süperonline varken Millenicoma bakmam para benim için mesele değil dersen kendin bilirsin.

 

AdemYakups, 2 saat önce yazdı:

milenicom öneririm dostum uzun zamandır kullnıyorum tahütsüz 35 mbs 75 tl.Geçiş yaparsan arkadaş kampanyası yapabilirz 1 ay bedava olur.

teşekkürler  kardeşler 4 ay sonra degişim yapacagım yeter türktelecomun kazandıgı birazda başka şirkete kazandıralım sağlıcakla kalın

Link to comment
Share on other sites

HARBİKIZ, 7 saat önce yazdı:

Eğer bulunduğunuz yerde alt yapısı varsa  Türksat en iyisidir.

 

abdulhey_, 12 saat önce yazdı:

 Bu arada itiraf etmeliyim Millenicom un tek rakibi Türknet  galiba. tabi sabit altyapı ücreti falan yoksa.. ?  iyice araştırın.  Birde Türknet o sınırsız hızı ne o bir adı var yani altyapı uygunluğu olan yerlere veriyor diye biliyorum. Benim bölgemde Hipernet var Fiberi ise bir kaç site ve resmi daire alıyordu. Bir iki ay önce Fiber altyapısı döşendi bizim sokağa  hatta yolun karşısındaki ana hattan tam benim evin önüne arahat ta getirldi.  Ama sanırım kablo henüz çekilmedi. :)  sadece boruları döşediler. Yani ben kablo çektiklerini görmedim.  Zaten 35 mb bana yeterli. Belli olmuyor ama Fiberde olsun demem herhalde bedava olmadıktan sonra. :) 

Yalnız zamanlamı değişti bilmiyorum veya görecelide banamı öyle geliyor. Aslında periyodik olarak 8 yıl gibi bir sürede hipernete yükseldi benim bölge Yani 8 mb olan hızım altyapı taşımadığından tt ekipleri tarafından zorla 4 mb düşürüldüğünü hatırlıyorum.  Sürekli kopma olduğundan.

Bir intrnet cafede 35 mb hız vardı o sıralar bir gün alt katta yer yoktu üst kattaki bir bilgisayara oturmuştum. Bilgisayar donanımından desen sanmam çünkü benim şu anki bilgisayar orta segment sayılır, sanırım salt hızla ilgiliydi Sayfalar acayip hızlı yükleniyordu. Şu anda hız ım 35 mb olmasına ve bilgisayarda epey iyi olmasına rağmen yeterince  öyle hızlı değil gibi geliyor bana.

 

Alphonso_Elric, 13 saat önce yazdı:

Turknet iyi kendimde kullanıyorum memnunum, tahut yok istedigin zaman cıkarsın. sabıt fiyat 76 tl eger altyapı desteklıyorsa ölçüm yaptırıyorsunuz adrese dayalı olarak bakıyorlar, 10 tl daha veriyorsunuz altyapınız neyi desteklıyorsa (50 ise 50-75 ise 75 vs.) sıze sonuna kadar veriyor. Tavsiyede ederim.

S.A Arkadaşlar şu anlık türkceli ve vodafone düşünüyorum fiber kablo çektiler hattı var modem zaten fiber uyumlu türksat vs diğerleri telekomun hattında çalışıyor türkcel kendi yapısını kuruyor cep telefonum dan paket bitmeyince indirme telefondan yapıyorum 2.6 görüyor gayet iyi bana indirme hızı bile fazla  günde 10 gb indiriyom +18  yotubeden  izlenenler hariç  benim istedigim hız düşmeyecek  sorun olunca hemen müdaha edecek bakacak hizmet biri adsl internet hizmeti vardı şimdi vodafone oldu çok iyi di 8 megabit kullanıyordum net kopunca arıyordum 1 2  saat içinde sorun gideriliyordu hatta gece 2 de  net gitti hemen aradım bağlandım  yarım saat içinde gelmezse tekrar arayın dedi bayan  15 dakka sonra net geldi  iki  tercih var ya vodafone yada türkcel düşünüyorum sizin kullandıklarınızda iyidir ama aklımda bu iki şirket var önerileriniz için tek tek teşekkür ederim hepinize kolay gelsin hayırlı günler

Link to comment
Share on other sites

abdulhey_, 13 saat önce yazdı:

Millenicomda Superonline altyapısıda var.  Fiyatları tarifeleri incele istersewn ; 

Please register to see this content.

aklıma giriyorsunuz  acele yok 4 ay var  cayma bedelini bakim olmazsa hemen geçiş yaparım önce telekomun ayarını çekeyim sonra geçiş basit kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...