Jump to content

Modifiye Edilmiş Xp'de Usb Modem Sorunu


skassas

Recommended Posts

Arkadaşlar mrb;

Bir kaç ay önce forumdan modifiye edilmiş bir xp sürümü indirdim. Geçen zaman uzun olduğundan hangisi olduğunu hatırlayamıyorum. Kurulum esnasında arkasında Türk Bayrağı var. Gayet hızlı ve kullanışlı olmasına rağmen USB modem kurulumlarında sorun çıkartıyor. Modem kurulumun son adımı olan dialup bağlantı kısayolu masaüstüne gelmiyor. Farklı modemlerle denedim hepsinde aynı. Ağ bağlantılarımdan Yeni Bağlantı Oluştur >> İnternete Bağlan >> Bağlantımı Ben Ayarlayayım dediğimde Kullanıcı Adı ve Parolası gerektiren geniş bantlı bağlantı kullan seçeneğinin aktif olmadığını gördüm. Sanırım sorun burada. Bu servisi gerektiğinde format atmadan nasıl aktif edebilirim. Veya Nlite ile modeifiye edilmiş sistemden hangi başlıkları açmalıyım ki bir sonraki formatta otomatik orak çalışsın.

Link to comment
Share on other sites

Benimde başıma geldi aynı sorun perfect xp de 2 makinada dek geldi ki zaten fazla kalmadı usb modem kullanan, bende çözemedim bu sorunu tekrar formatladım 2 sinide yanlız perfect xp sp3 ü ilk kurduğumda 2 makinadada sorun yoktu yaklaşık 1 - 1.5 ay sonra bu sorun meydana geldi. micrsoft bir iki ipucu vermiş hizmetlerle ilgili ama ne yaptıysam olmadı malesef sende uğraşma normal temiz bir xp kur.

Link to comment
Share on other sites

Ben bu cdyi teknik serviste kullanıyorum. Gereksiz servisler kapatıldığından özellikle eski bilgisayarlarda iyi sonuç veriyor. Ama gelen her bilgisayara usb modem mi kullanıyorsun diye sormak aklına gelmiyor insanın veya kullanıcı ne kullanındığının bile farkında değil. Buraya yazmadan önce biraz araştırdım bende bulamadım sonucu. Hani belki çözen vardır umuduyla açtım konuyu. Bellik ki bu özellik nlite ile xpden kaldırılmış. Acaba hangi bileşen etki ediyor? Tekrar yerine koysak yeni cd oluştursak sanırım çözüm olacaktır. Bilen bir yardımcı olursa sevinirim arkadaşlar.

Link to comment
Share on other sites

bende de usb modem var ama bendeki usb modem böyle bir ayar gerektirmiyor.

bunun giderilmesi için hangi bileşen çıkarılmamalı bilmiyorum.

tek bildiğim kurduğunuz xp'nin aşağıdaki xp olduğu.

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=57084[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...