Jump to content

En Iyi Karadelik Görüntüleri !


69sihirbaz69

Recommended Posts

1.jpg

AMERİKAN HAVACILIK VE UZAY DAİRESİ (NASA) TELESKOPU CHANDRA ŞU ANA KADAR ÇEKİLMİŞ EN İYİ KARA DELİK FOTOĞRAFINI YAKALADI. KARA DELİĞİN YAKININDAKİ GALAKSİLERE OLAN ETKİSİNİ GÖZLER ÖNÜNE SEREN FOTOĞRAF, KARA DELİKLERİN ÇOK BÜYÜK BİR HIZLA DÖNDÜKLERİNİN ŞU ANA KADAR Kİ EN İYİ KANITI OLARAK GÖSTERİLİYOR.FOTOĞRAFTA KARA DELİĞİN YÜKSEK ENERJİLİ PARTİKÜLLERİNİ VE BUNLARIN ÇEVRE İLE GALAKSİLERE ETKİLERİNİ GÖRMEK MÜMKÜN. KARA DELİKLER ÇOK BÜYÜK ÇEKİM KUVVETİNE SAHİP UZAY KÜTLELERİ OLARAK TANIMLANIYOR VE İÇLERİNDEN IŞIK BİLE KAÇAMADIĞI İÇİN SİMSİYAH BİR KİTLE OLARAK GÖRÜNÜYORLAR.(FOTOĞRAFLAR NASA SİTESİNDE YAYINLANDI)

2.jpg

NASA'NIN SİTESİNDE UZAYIN BÜYÜLÜ DERİNLİKLERİNE DAİR MUHTEŞEM FOTOĞRAFLAR YER ALIYOR. İŞTE ONLARDAN BAZILARI;

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

kaynak: www.internethaber.com
Link to comment
Share on other sites

bu karadelikler herşeyi nasıl yutuyor yav.

bir kara delik bidiğim kadarıyla oldukça büyük bir yıldızın patlamasınan meydana gelir ordaki süper nova okadar güçlü olumuş ki yanındaki herşeyi yutmaya başlarmış ve kendisi kendi ışığınıda yuttuğu için kendisi hiç ışık yaymazmı ve etrafındaki bütün ışık veren şeyleri yutarmış taiiki bunların bi sürü yorumu vardır birisi derki kara delik bişeyi yutarsa çok acayip bi şekilde küçültür o maddeyi birisi derki o madeeyi yok eder bi maddenin enerjisi aslağa yok olmaz derler ya o yok edermiş başka birileride derki karadeliğin içine giren şey 4. boyuta geçer heralde 4. boyutta yarı şeffaflık oluyo sanırım bunun gibi bunlara bi sürü söylenti var ama tabiki hiç birisi asıllı idaalar deği ünki onun içine giren herhangibişey bidaha geri dönemez :rolleyes:

upss yalnışlıkla oldu bir kere tıkladım olmadı tekrarlayınca bukadar çıktı :S

Link to comment
Share on other sites

4.boyut zaman. Şeffaflık değil. Ayrıca bu kara delikler, normal patlamalardan farklı olarak içe doğru patlıyorlar. Bu nedenle çok büyük bir yoğunluğa sahip oluyorlar. Eee, biraz fizik gördüyseniz cisimlerin birbirini çekmesini falan hatırlarsınız. Şimdi bu cisimlerden birini çok büyük yoğunluklu bir gezegen düşünürseniz ne olur? E işte karadelik! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...