Jump to content

4gb Evet Yanlış Değil Bu Ekran Kartı 4gb


Zero_1577

Recommended Posts

"GB'lar sarmış 4 bir yanımı!"

NVIDIA'nın Quadro serisinin son ekran kartı FX 5800, tam 4 GB bellek ve şaka gibi beceriler barındırıyor.

NVIDIA, Quadro serisi ekran kartlarının en yeni modeli olan FX 5800'ü piyasaya sürdü. FX 5800 3499 dolarlık fiyatıyla NVIDIA'nın en pahalı ekran kartları arasına girerken, tam (sıkı durun) 4 GB'lık belleğe sahip olan ilk ekran kartı ünvanını da alıyor.

Kartın okka okka belleğinin yanında, 240 CUDA programlanabilir paralel işlem çekirdeği, saniyede 102 GB bellek bant genişliği, saniyede 52 milyar teksel doldurma oranı ve NVIDIA'nın iddiasına göre saniyede 300 milyon üçgenlik geometrik performans gibi özellikler geliyor. Kart, zaman aralıklı, etkileşimli 4 boyutlu modelleme yapabiliyor.

Bu küçük canavar, sanılanın aksine oyuncular için falan değil, petrol ve gaz araştırmaları, tıbbi görüntüleme ve tasarım sektörlerindeki çalışmalarda kullanılan bilgisayarlar için imal edilmiş.

71237346xd3.jpg

KAYNAK:

http://yahoyt.com/h/2672/-gb-lar-sarmis-4-bir-yanimi-[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

quadroplex.JPG

Eğer cebinizde donanımsal parçalara 18.000 $ kadar verebilecek para varsa, NVIDIA buna bir ekran kartı ile talip!

Hakkında detaylı bilgi bildiriminden bulunulmayan model ile ilgili bilgileri burda bulabilirsiniz.

Tasarımsal olarak ilginç bulduğumuz Quadro Plex 1000, 64x tam ekran anti-aliasing (FSAA) özelliği barındırıyor. Bu teknik(anti-aliasing) gözü aldatarak görüntünün doğal görünmesini sağlıyor diyebiliriz.

Quadro Plex 1000 adı ile anılan model, 18.000$ lık fiyatıyla dudak uçuklatıyor diyebiliriz...

148 megapixel değerinden 16 adet senkronize dijital çıkış barındırdığı belirtilen Quadro Plex 1000, 8 adet HD SDI de barındırmakta.

Link to comment
Share on other sites

bunlar oyun kartları değil eğer anımasyon uzerine daha dogrusu 3d cizim ile ugrasıyorsanız bu kartlar sart. Bir srek filmini dusunun bunun üretilmesi ancak bu derece guclu donanım ile gerçek oluyor yoksa cizim esansında cismi donderirken bile deli olursunuz. sürekli wire modda calısırsınız. :S (3ds max ile de ugrastım o zamanlardan kalma bilgim.)

ayrıca bu kartı kullanan adamların en basit işinden kazandıkları para bile bu parayı haylı haylı geçerl.. neyse

quadro ekran kartının özelliklerini kapatıp oyun kartı yapıyorlardı eskiden 6600 6800 böyle kartlardı millette onların driverlerini değiştirip binlerce dolarlik quandro yapiorlardı ki 7xxx serisinden sonra bu tavirdan vazgeçt, nvidia..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...