Jump to content

Cep Telefonları Için Vnware Geliyor


Zero_1577

Recommended Posts

Mobil sanallaştırma yaygınlaşabilir

Sanallaştırma firması VMvare, mobil sistemleri bir tür "tekillik" çağına itebilecek mi?

İşletim sistemi içinde işletim sistemi çalıştırmaya yarayan aynı adlı sanallaştırma yazılımının üreticisi VMware, x86 platformundan taşıp mobil alana da şöööylece bir yayılmak istiyor. Geçtiğimiz ay, ARM ve MIPS işlemcilerde çalışan hipervizörler yapan "TRANGO Virtual Processors" isimli firmayı satın alan VMvare, hipervizör sisteminin mobil piyasanın geleceği olduğunu söyleyerek bu alanda çalışmalar yapacağını belirtti.

"Hipervizör", yani işletim sistemlerini kontrol eden bir üst işletim sistemi/sanal işlemci, gerçekten de çeşitli yonga setleri ve sürücülerle cebelleşmeyi gereksiz kılabilir. Gerçek fiziksel parçalar dikkate alınmadan, her cihazda standart olan sanal katmana uyumlu uygulamalar yazılabilir. Böylece geliştirme zamanı ve masrafı azalır, cihazlar ve uygulamaları arasındaki uyumsuzlık ortadan kalkar. Halihazırda sahip olunan ayarlar ve yazılımlar yeni satın alınan cihaza olduğu gibi aktarılabilir. Hem kurumsal, hem de kişisel ortamlar tek bir cihazda bulundurulabilir.

Öte yandan bu önerilen sistemin pek çok sakıncası da var. Birincisi, gelişmiş mobil platformların yeniliği. Geliştiriciler henüz mobil ortamların gelişmiş özelliklerini keşfetmeye ve kullanmayı öğrenmeye uğraşıyor. Donanım, gelişmiş uygulamalara ayak uydurabilmek için hayli çabalıyor. Sadece sanal uyumluluk katmanında çalışacak uygulamalar yazmak uygulama geliştiriciliğini VMvare'in desteklediği donanıma kısıtlayabilir. Ürünlerin birbirinden farkı ya da birbirlerine olan avantajları ortadan kalkar. Bu olmasa da, mobil donanım teknolojisi geliştikçe ortaya çıkan yeni ve daha gelişmiş cihazlara daha eski cihazlardan aktarılan veri, uyumsuzluk gösterebilir (çözünürlük farkı, bellek ya da işlemci hızı üst sınırını algılayamama vb.)

Mobil sanallaştırma VMvare'in yansıttığı gibi bir nevi mucize olmasa da, piyasanın geleceğinde faydalı işler yapabileceği kesin.

KAYNAK:

http://yahoyt.com/h/2697/mobil-sanallastirma-yayginlasabilir[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...