Jump to content

Hp Dv5-1010 Et Laptop


asabay

Recommended Posts

arkadaşlar merhaba.

hp dv-5 1010 et modeli laptop aldım ancak içerisinde vista yüklü ben format atarak xp ye çevirmek istiyorum ancak ilk kez laptop'um oldugu için bairkaç şey sormak istiyorum.

1- xp için nasıl bir xp kurulum cd si kullanmam gerekli? format atarken biostan devereden cıkarmam gereken özellikler yada değişiklikler var mı?

2- xp için driverları elimde yok hp nın sitesınde xp drverı baktıgımda ıkı adet 20 ser mb tan program buldum acaba bunlar drıver ların hepsımıdır? hanı bole bırseyın olmsına kanaat getıremedım. acaba driver ları nerden bulabılır ve drıverları yuklerken nasıl bır sıralama izlemem gerekiyor?

3-quick play vb. özelliklerini xp de sorunsuz kullanabılmem için full sürümleri var mı ve xp için olanları acaba mevcut mu_?

4- pc ile bırlıkte onceden hdd de ayrılmıs hp recovery bolumne dokunmadıgım yanı format atmadıgım surece xp yi kurmayı denedım ama basaramadım dielim, elımde ılk aldıgım da yaratmış oldugum 2 adet hp recovery dvdlerı ıle ılk aldıgım zamankı ayarlarına gerı cevırebılırmıyım?

5- vistayı tamamem nasıl kaldırabılırım? fazla bir bılgım yok bu konuda ancak duyduguma gore vista formattan sonra bıle tm olark kalkmıormuş. eger oyleyse tam olarak kaldırmamın bana avantajı ne olur ve bunun yanında dezavantajı olur mu?

şimdidden ılgılenen arakadaşlara cok tesk ederim...

Link to comment
Share on other sites

pc nin recovery cd elinizde varsa iyi yoksa oluşturun,xp yi normal formatla yükle yüklenmezse vistayı silen küçük proğramlar var onun la silersin sonra yüklenir,xp driver larını hp nin sitesinden yada notebook gen tr den bulbilirsin ,istedinde recovery cd ile tekrar vista kurarsın

Link to comment
Share on other sites

öncelikle hayırlı olsun dostum pcin.1. soruna gelince xp kurman için yani xp driverleri için www.notebook.gen.tr sitesine bakmanı öneririm burda bi çok laptopun xp driverine bulabilirsin artı xp kurabilmen için sata driverli xp cdsi hazırlaman lazım bunu içinde nlite programını kullanabilirsin nette bununla ilgili bir çok konu var olmazsa biostan sata özelliğini disable edip ölede kurabilirsin fakat tavsiyem güzel bi cd hazırlayıp öle kurman en azından ögrenmiş olursun 3. sorunun cevabını bilmiyorum araştırman lazım ama büyük ihtimal vardır yinede emin degilim 4. soruna gelince sakın o recovery bölümünü sileyim deme o bölümü silmedende rahatlıkla xp kurarsın sorun olmaz ama dediğim gibi yanlışlıkla sileyim deme silersen kullanıcı hatasına girer ve garantiye giderse para ödemek zoruda kalırsın bide hazırladıgın recovery cdleri ile istedigin zaman fabriha ayarlarına dönebilirsin ama dedigim gibi recovery bölümünü silmemek şartıyla 5. soru ise biraz çelişki şöle sölim vistayı normal sistem kurarken partitionlarını silebilirsin herahngi bi zorluk çıkarmaz ama diski biçimlendirirken normal format atarsın yani hızlı degilde yavaş format o şekilde daha temiz olur hadi kolay gelsin takıldığın bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırız. :friends:

Link to comment
Share on other sites

ahhoscan ve samedo...

onumde iki tane sınavım var o zamna kadar driver ları bulup indiririm buyuk ıhtımal carsam ba aksamı format atarım eger bir sorunla karsılasırsam pm atıp yada size direk burada sorabılırım değilmi?

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar sata bir xp cd si ile format atmaya çalışıyorum ama format atamıyorum. dosyaları yükledikten sonra forrmat bolumune gelmeden mavi ekranda su hatayı alıyorum:

stop: 0xf78d2524,0x00000034,0x00000000,0x00000000

arakadşalr ne yapmam gerekiyor ne yapabilirm?

Link to comment
Share on other sites

vistayı silen proğramlar yaz vistayı silip xp yükleme yaz oproğramlardan indir biri olmazsa diğerini dene siler sonra xp yüklersin biri vista boot pro 3 diğeri

yada

EasyBCD programında Manage Bootloader > Uninstall the Vista Bootloader seçeneğini seçip “Write MBR” a tıklayın. Şimdi Vista bölümüne format atabilirsiniz. EasyBCD bu işi yapan en iyi program.

3. Yöntem, VistaBootPRO:

VistaBootPRO programının son sürümünü indirin. “Backup/Restore Center” bölümünden önce yedek alın ardından “Bootloader” bölümüne gelip “Uninstall the Vista bootloader” ı seçip Apply deyin. Bu kadar.

Yanlışlıkla kaldırılan boot menüsünü geri getirme:

Eğer birden fazla Windows kullanıyorsanız ve kurulum sırasını eskiden yeniye doğru yapmadıysanız örneğin Vista kurduktan sonra XP’ yi kurduysanız ve Vista’ nın boot menüsünü kaybettiyseniz şu yazıdan faydalanabilirsiniz. Denemedim ancak VistaBootPRO programında “Bootloader > Reinstall the Vista bootloader” seçeneğininde sorunu çözmesi gerek.

Vista’ nın boot menüsünü geri getirmenin diğer bir yolu, bilgisayar’ ı Vista medyasıyla açıp Repair your computer > System Recovery Options’ a gelin buradan komut satırına geçip “bootrec /rebuildbcd” komutunu kullanın.

3. yol olarak EasyBCD programında Vista dışındaki bir Windows’ a kurun, program’ ı açmak istediğinizde karşınıza 2 tane uyarı çıkacak “Yes” deyip Vista bootloader’ ı yeniden kurmasını sağlayın.

Vista yayıldıkça bu boot problemleriyle çok karşılaşılacağını düşünüyorum o yüzden yazının bir çok arkadaş’ a yardımcı olacağı kanaatindeyim.

Link to comment
Share on other sites

Dostum... kesinlikle driver programı ıle yedekleyip xp ye cevirdiğinde kurma mavi ekran hatası alıcaksındır cünkü onlar vista için UYUMLU... sadece sitesinden güncel xp driverlerini bul format atmadan önce driverleirn isimlerini aygıt yöneticisinden al ve drivelerini bulduktan sonra işlemem başla

İlk olarak ghost programıyla bır ımajını al sonra onu harıcı bir yere al cunku yapamassan bu Imaja dönersin Xp cd-dwd tak kuruluma başla kurulumu yap bulmuş olduğun driverleri yedekle sonra hıc driverlerini bulamadığın zaman Modifiye edilmiş xp cd lerden lettop icin özel driverleri cd-dwd ler var onları ındır ordan kurmayı dene sorunsuz bütün driverleri bulucaktır

VIP

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar sata bir xp cd si ile format atmaya çalışıyorum ama format atamıyorum. dosyaları yükledikten sonra forrmat bolumune gelmeden mavi ekranda su hatayı alıyorum:

stop: 0xf78d2524,0x00000034,0x00000000,0x00000000

arakadşalr ne yapmam gerekiyor ne yapabilirm?

kardeş senin problemin donanımsal olabilir bende xp kurdum ama böle bi sorunla karşılaşmadım direk vista bölümünü silip xp kurdum herşey normal sen yanlış bişey yapmadıgından emin ol bu arada vistayı silerken hızlı format degilde yavaş format at bide öle dene tamammı kardeşim hadi kolay gelsin bişey olursa yrd oluruz elimizden geldigince...

Link to comment
Share on other sites

arkadaşım sonucu yazarsan bizde bilgileniriz aynı sorunla karşılaştığımızda bir tecrübe olur

pardon özür dilerim arkadaşlar nete girme fırsatım olmadı.herkese tekrar tesekkur ederım.

vistadan xp kurulumunu sonunda yapabıldım.nasıl yaptıgıma gelınce ayrıntılı olarak anlatacağım şimdi çok meşgulum...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

slm arkadaşlar bende hp dv5 1010et marka pc var ben xp kurmak istedim fakat başaramadım recover ile vistaya geri dönüş yapmak istedim fakat oda olmadı recover danda kuramıyorum cd sinide yapmamıştım eğer bu konuda bana yardımcı olacak bir arkadaş olursa çok memnun olurum şimdiden herkese tşk.ederim...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...