Jump to content

Facebook'ta Temizlik Vakti


excellence

Recommended Posts

20081117094754_facebook.jpg

Facebook, gelen tepkiler üzerine bünyesindeki bazı aşırı gruplara ait sayfaları yayından kaldırdı...

Son zamanlarda İtalya'daki bazı ırkıçı grupların özellikle çingenelere karşı giriştikleri şiddet eylemleri tüm Avrupa çapında tepki toplamıştı. Bu saldırgan eğilimlerin doğurduğu hassasiyet sonucunda tepkilerin odağı haline gelen politikacılar ise en "politik" tavırlarıyla dikkati başka yerlere çekmek için aralarında Facebook'un da bulunduğu farklı mecralardaki ırkçı aktivileri gündeme getirmişlerdi.

Gelen tepkiler üzerine Facebook konuyu gündeme alarak kısa süre içerisinde, 9 farklı İtalyan neo-Nazi grubunun Facebook üzerindeki sayfalarını sistemden sildi. Musevi İnsan Hakları Örgütü, bu tip grupların internet üzerinde Facebook'tan da önce varlıklarını sürdürdüklerini, dolayısıyla konunun Facebook'un suçu olmadığını söyledi ve "buna rağmen bu tip gruplar ve mesajlar yayınlanmadan önce engellemeyi sağlayacak bir teknoloji geliştirilmesinin faydalı olacağı" belirtti.

Facebook'ta şu anda böyle otomatik bir sistem bulunmuyor. Özel bir ekip Facebook üzerinde uygunsuz mesajlar yayan grup veya üyeleri engellemeye çalışıyor.

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

Facebook'da da ırkçılık boy gösterdi

Facebook, Italyan neo-Nazi'leri tarafından kullanılan birçok sayfayı siteden kaldırdı.

1711_nazi_thumb400.jpg

Çingenelere karşı şiddet içeren yedi farklı grup sayfası siteden kaldırıldı. Avrupa Parlamentosu Sosyal başkanı Martin Schulz, ébu tarz grupların olmasını oldukça itici bulduğunu açıkladı. Facebook ise sitenin bilgi akışına açık olduğunu fakat şiddet ve tehdit içeren herhangi bir grubun siteden kaldırılacağını açıkladı…

Bu arada son aylarda İtalya’da çingenelere karşı birçok saldırı oldu fakat İtalyan medyası çingenelerin işlediği suçlar üzerinde daha çok duruyor. Ayrıca devlet de çingenelerin yaşadığı gecekondu mahallerini yıktı. Avrupa parlamentosu ve bazı Katolik gruplar, bu durumun etnik bir grubu düşman ilan etmek olduğunu ve Alman Nazi’lerinin Yahudi’lere yaptığından farksız olduğunu açıkladılar.

Facebook, sayfaları önceden görüntüleyen bir teknolojileri olmadığını fakat kullanım haklarını istismar edecek durumları denetlemek için bir takımları olduğunu söyledi. Bu gibi durumlarda site; nefret, şiddet, tehdit veya ırkçılık içeren herhangi bir grubu engelliyor.

pcworld.com.tr

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...