Jump to content

Linux Kodachi 8.6...(gizlilik Amaçlı Linux)


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

                                                                        s-l1600.thumb.png.c7b14c1da516ca9d71cf37c8facf30cc.png

                   Distrowatchta karşılaştığım ve ilginç bulduğum Kadochi 8.6 Linux' u paylaşmak istedim. Orjini Umman olarak görünen bu linux' un diğerlerinden farklı olan kısmı sanırım standardında VPN' in etkin olarak gelmesi, Tor Browser v.b gizlilik amaçlı kullanılan araçlar içeriyor. Tabikii bu tip çalışmalar da güvenlik konusunda ciddi düşünülmesi gerekiyor. Güvenliğinizi tehdit edecek içerikler olabilir. Bundan sonrası için tamamen distrowatch sitesindeki bilgilerin google çevirisi yardımı ile yazılanlardır. Xubuntu 18.04 kullanılarak hazırlanmış.

                    

                       Warith Al Maawali, gizlilik odaklı projesi olan Kodachi 8.6 dağtımının piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Güncellenmiş sürümünde bir takım adli araç içeriyor. Birçok değişiklik yapılmış olmasına rağmen temeli Xubuntu 18.04' e dayanıyor. Yapılan değişiklikler şu şekilde; Linux çekirdeği 5.0' dan 5.4' e yükseltilmiş, FDN DNS eklenmiş, Sonraki DNS eklenmiş, Cloudflare Ailesi Kötü Amaçlı Yazılımı ve Yetişkinlere Uygun İçerik Filtreleme eklendi, Neustar Kötü Amaçlı Yazılımı ve Yetişkinlere Uygun İçerik Filtreleme eklendi, Exfat desteği eklendi, Thunderbird mail için enigmal eklentisi eklendi, Tilix eklendi, Usb Guard Eklendi, USBKill eklendi, Proxy zincirleri eklendi, MPV oynatıcı eklendi, IP ülke ve yazı tipi boyutu gibi Conky geliştirilmiş yeni ekran öğeleri eklendi, IP kaynak kontrolü ve sistem günlük komut dosyalarına yeni seçenekler eklendi, Jax cüzdanı kaldır, Exoduse cüzdanı kaldırıldı, Xelcore Cüzdanı kaldırıldı, Bisq değişimi kaldırıldı, Tox sohbet kaldırıldı, Vlc kaldırıldı. Tam sistem güncellemesi.....

Son olarak arkadaşlar PC' sinde banka vs. işlemler yapanlar için dikkat edilmesi konusunda uyarayım. İlginç bir linux çalışması ancak güvenlik garanti değil. Biraz sağlam sistem istiyor diyebilirim. Tekrar uyarıyorum, başlangıç seviyesinde Linux kullananlar için sıkıntılı olabilir. 

İndirmek İsteyenler için LİNK

 

Edited by deli_petro06
Güncelleme...
Link to comment
Share on other sites

  • deli_petro06 changed the title to Linux Kodachi 8.6...(gizlilik Amaçlı Linux)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...