Jump to content

Xerox’tan 54 milyon dolarlık satın alma


exit

Recommended Posts

Xerox’tan 54 milyon dolarlık satın alma

2374546.jpg

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, New York merkezli XMPie adlı özel bir şirketi 54 milyon dolara satın aldığını duyurdu. Xerox’un kişiye özel baskı, multi medya araçlarıyla doğrudan pazarlama ve Web pazarlama alanlarında büyümek için satın aldığı XMPie, kendine ait özel yazılım çözümleri olan bir firma.

Xerox, araştırma şirketi InfoTrends’e göre sadece A.B.D’de 2009 yılına kadar 16.6 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşması beklenen bire bir pazarlama alanında büyümek için, konusunda lider XMPie adlı özel şirketi bünyesine kattı.

XMPie’nin sahip olduğu teknolojik çözümler, bireylere doğrudan posta, e-posta ile gönderilen doğrudan pazarlama materyallerinin kişiye özel olarak hazırlanmasını ve Web sitelerinin kişiselleştirilmesini sağlıyor. XMPie’nin yazılım çözümleri, mevcut veri tabanında yer alan bilgiler ışığında ilgili kişinin ihtiyaç ve beklentilerini göz önüne alarak kişiye özel pazarlama materyalleri hazırlıyor ve geri dönüşü yüksek sonuçlar ortaya koyuyor.

XMPie’nin yazılım çözümleri, grafik tasarımcılarının, pazarlama şirketlerinin, baskı merkezlerinin kişisel bilgiye dayalı özel pazarlama dokümanları üretmesini mümkün kılıyor. Aynı şekilde bu materyalleri elektronik formatlarda hazırlayarak İnternet üzerinden, e-posta aracılığı ile kişiye özel şekilde gönderilmesini de sağlıyor. Kişiye özel e-postalarla pazarlaması yapılan ürünler doğrudan ilgili Web sayfalarına yönlendirilerek, yapılan bire bir pazarlama, satışla sonuçlandırılmaya çalışılıyor. XMPie’nin sahip olduğu yazılımlar, broşür, katalog, dergi, kitapcık, rapor ve doğrudan posta gibi baskı materyallerinin kişiye özel olarak hazırlanmasını sağlıyor. Ayrıca, XMPie’nin “ulmage” adı verilen görüntü kişiselleştirme yazılımı, pazarlama şirketlerinin, dergi kapağı, çocuk kitabı, takvim ve seyahat broşürü gibi dokümanlarda kişiye özel mesajlara ve kişinin kendi resimlerine yer vererek özel bir görüntü ile hazırlanmasını sağlıyor.

Xerox bünyesine katıldıktan sonra da XMPie adını koruyacak olan firma, müşterilerine, iş ortaklarına ve dijital baskı sektörüne hizmet etmeyi kendi markası altında devam edecek. XMPie şirketinin kurucusu ve 2005 yılının Nisan ayından beri başkanlık görevini yürüten Jacob Aizikowitz de, görevini sürdürecek. Jacob Aizikowitz, New York’taki merkez ofisi ile İsrail Netanya’daki araştırma geliştirme birimini yönetecek. 2000 yılında kurulan ve Jerusalem “Venture Partners” tarafından finanse edilen XMPie çalışanlarının çoğunun Xerox’a katılması bekleniyor.

Xerox, bu yıl XMPie’yi de satın alarak ikinci satın alma işlemini gerçekleştirdi. Xerox, bu yılın temmuz ayında elektronik keşif (e-discovery) ve kayıt yönetim hizmetleri konusunda kendisine ait çözümleri ile tanınan Amici LLC adlı şirketi de 154 milyon dolara bünyesine katmıştı.

Hürriyet İnternet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...