Jump to content

HP, PC satışlarında öne geçti


trendmark

Recommended Posts

HP, PC satışlarında öne geçti

2379529.jpg

Bağımsız sektör araştırma firmaları Gartner ve IDC tarafından açıklanan sonuçlara göre HP, dünya PC pazarında Dell’i geçerek liderlik koltuğuna oturdu. IDC ve Gartner araştırma firmalarının verilerine göre HP, 2006’nın 3. çeyreğinde bütün rakiplerinden fazla PC satışı yaparak liderliği eline geçirdi.

HP, IDC verilerine göre 2006’nın 3. çeyreğinde satışlarını dünya PC pazarının büyüme oranından daha fazla artırdı. Dünya PC pazarı bu dönemde %7,9 büyürken HP’nin satışları %15,1’lik artışla pazarın %17,2’sine ulaştı.

HP’nin ABD’deki pazar payı da 1,6 puanlık artışla %22 olarak gerçekleşti. Bu sonuçlarla HP, dünya PC pazarındaki Dell hakimiyetini de kırmış oldu.

Gartner verilerine göreyse, HP’nin global PC pazarındaki payı %16,3 düzeyinde gerçekleşti. Bu sonuçla HP, 2006’nın 3. çeyreğini en yakın rakibinin 0,2 puan önünde lider olarak kapattı.

HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Direktörü Serdar Urçar, yaşanan bu gelişmeyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “HP olarak, çözüm ve hizmetlerimizle kullanıcılarımızın iş, eğlence ve mobil yaşam tercihlerine en iyi şekilde yanıt verme gayretindeyiz. Bunun meyvesini de Türkiye’de birleşmeden bu yana pazar lideri olarak topluyoruz. Sevindirici olan şimdi dünya pazarında da bir numara konumunu yakalamamış olmamız.”

hurriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...