Jump to content

Akbank Sanat


BrightBlade

Recommended Posts

Akbank Sanat Kasım ayında, sanatseverlerin ilgiyle izleyecekleri etkinliklere yer veriyor.

2003 yılından beri çağdaş/güncel sanatçıların çalışmalarına yer veren Akbank Sanat Galerisi 08 Kasım-09 Aralık tarihlerinde Abbas Kiarostami sergisini İstanbul’daki izleyicilere sunuyor. Küratörlüğünü Ali Akay ve Levent Çalıkoğlu’nun yaptığı “Kar ve Yol” adlı sergi, Görsel Sanatlar Akademisi mezunu olan film yapımcısı Abbas Kiarostami’nin İran’da çektiği fotoğraflardan ve film karelerinden oluşuyor. Ayrıca sergi kapsamında 08 ve 29 Kasım tarihlerinde konferanslar gerçekleşecek.

Kasım ayının en önemli etkinliklerinden biri de Çağdaş Müzik Günleri...Kasım ayı süresince Akbank Sanat’ta yapılacak konser ve workshoplarda çağdaş müzik alanında isim yapmış gruplar, besteci ve müzisyenler sahne alacak. Oda müziği ve doğaçlama müzikle ilgilenen, Güney Hindistan kompleks ritm teknikleri üzerine yoğunlaşmış ve İspanya’nın son yıllarda yetiştirdiği en gözde icracılarından olan Enric Monfort, 2 Kasım Perşembe günü müzikseverlerin karşısında olacak. Çağdaş Müzik Günleri’nin diğer önemli konserleri, 15 Kasım Çarşamba günü son yılların caz dünyasına damgasını vuran en usta piyanistlerinden Dave Kikoski ve sanatını uluslararası platformda sürdüren besteci ve gitar virtüözü Timuçin Şahin oluşturdukları proje ile bir konser verecek ve konser öncesinde de bir söyleşi gerçekleştirecekler. 16 Kasım Perşembe günü usta saksafoncu Mark Turner’ın katılımıyla “Timuçin Şahin 4 Featuring Mark Turner” projesiyle hem workshop hem de bir konserle Akbank Sanat’ta olacak. Ayrıca müzik günleri kapsamında 23 Kasım Perşembe günü Wierckx-Hart-Teepe-Kaaij Ensemble grubunun yanısıra, 28 Kasım Salı günü sıradışı bir yeteneğe sahip olan ve otoriteler tarafından son yılların en başarılı genç sanatçısı olarak görülen Alena Baeva Akbank Sanat’ta müzikseverlerle olacak.

Akbank Oda Orkestrası 2006-2007 sezonunu 28 Kasım’da açıyor. Kentin hem Anadolu hem de Avrupa yakasında izleyicilerin karşısına çıkacak olan Şef Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası “Yıldızlar Geçidi” konser dizisine bu yıl barok ve klasik keman ekolünün belki de en büyük temsilcisi Elizabeth Wallfisch ile başlıyor. 250nci doğum yıldönümü kutlanan Mozart, Kasım ve Aralık konser programlarının temelini oluşturuyor.

Kasım ayında Akbank Sanat Tiyatroları yeni oyunlarıyla perdelerini açıyor. Akbank Sanat Prodüksiyon Tiyatrosu yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu’nun yaptığı Cüneyt Türel, Lale Mansur ve Bekir Aksoy’un usta oyunculukları ile sahnelenecek “Antiloplar” adlı oyunu ile Akbank Sanat’ta olacak.

Akbank Sanat Yeni Kuşak Tiyatro, “Yuva” adlı yeni oyunu ile Akbank Sanat’ta. Bekir Çiçekdemir ve Evren Kardeş’in rol aldığı oyunun yönetmeni Mehmet Ergen.

Akbank Sanat Çocuk Tiyatrosu yine yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu’nun yaptığı “Alis Harikalar Diyarında” adlı yeni oyunuyla perdelerini açıyor.

Gelenekselleşen Türk temaşa sanatının son yaşayan örneklerinin sergilendiği Akbank Sanat Karagöz ve Kukla Tiyatrosu bu yıl “Rüya” adlı oyunuyla çocuklar için Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nde sahnelenecek.

Link to comment
Share on other sites

Çağdaş Müzik Günleri

Workshop

02 Kasım Perşembe 15.00

Etkinlik Ücretsizdir

Konser

02 Kasım Perşembe 20.00

Enric Monfort Ensemble

Enric Monfort Barbera: Perküsyon

Ere Liovonen: Piyano

Egbert Jan Louwerse: Flüt

Tobias Klein: Bas Klarnet

Söyleşi

15 Kasım Çarşamba 15.00

Etkinlik Ücretsizdir

Workshop

15 Kasım Çarşamba 16.30

Etkinlik Ücretsizdir

Konser

15 Kasım Çarşamba 20.00

Timuçin Şahin Special 4 Featuring

Dave Kikoski

Timuçin Şahin: Perdesiz Gitar&Besteler&Elektronikler

Dave Kikoski: Piyano

Tyswan Sorey: Davul

Thomas Lloyd Morgan: Bas

Konserler de tam bilet 10 öğrenci 5 lira.

Link to comment
Share on other sites

2006-2007 “Yıldızlar Geçidi”

Kasım Konserleri

28 Kasım Salı

Enka Oditoryumu , İstinye, Konser:20.00

29 Kasım Çarşamba

Caddebostan Kültür Merkezi

Sohbet: 20.00, Konser: 20.30

30 Kasım Perşembe

Cemal Reşit Rey Konser Salonu Sohbet: 19.30, Konser:20.00

“Küçük Gezgin ve İngiliz Dostları”

Şef: Cem Mansur

Solist: Elizabeth Wallfisch: Keman

W.A. Mozart(1756-1791): Senfoni K. 19a

T. Linley Jr(1756-1778): Keman Konçertosu, Fa majör

Ara

T. Shaw(1755-1830): Keman Konçertosu, Sol major

W. A. Mozart:

“Galimatias Musicum”

(“Müzikal Zırvalamalar”) K. 32

Tam: 13,00.-YTL Öğrenci 10,00.-YTL

Link to comment
Share on other sites

Prodiksiyon Tiyatro

antiloplarsv1.jpg

ANTİLOPLAR

Yazar : Henning Mankell

Çeviri : Zeynep Avcı

Yönetmen : Işıl Kasapoğlu

Sahne Tasarımı : Duygu Sağıroğlu

Kostüm Tasarımı : Canan Göknil

Müzik : Joel Simon

Oyuncular :Cüneyt Türel,Lale Mansur,Bekir Aksoy

İnançla çıkılan bir yolculuk ! Amaç ; üçyüz kuyu açıp, Afrika köylerindeki insanlara su ulaştırmak! Ondört yılın sonunda sadece üç kuyu çalışıyor. Afrika'daki son gecelerinde yerlerine gelecek kişiyi beklerken yaşanan son gün hesaplaşması. Bir yandan topuğundaki solucan yuvasını yok etmeye çalışırken, bir yandan ''onların yaşamalarına mı, yoksa ölmelerine mi yardım edeceğiz?'' sorusu...

04-11-25 Kasım Cumartesi Saat: 17:00/20:00

Tam: 12,00.-YTL Öğrenci: 6,00.-YTL

Link to comment
Share on other sites

Yeni Kuşak Tiyatro

yuvakasim06vc2.jpg

YUVA

Yazar : Franz Xavier Kroetz

Çeviri : Leyla Nazlı

Yönetmen : Mehmet Ergen

Dekor / Kostüm : Barış Dinçel

Işık Tasarımı : Yakup Çartık

Ses Tasarımı : Emre Ergen

Asistan Yönetmen: Seçil Honeywill

Oyuncular : Bekir Çiçekdemir, Evren Kardeş

Kurt, kamyon şöförü; karısı Martha hamile. Doğal olarak, bebekleri için herşeyin en iyisini almak istiyorlar. Doğduktan sonra da bitmiyor masraflar. Hep bir şeyler satın almak “ zorundalar”. Mesai saatleri dışında da çalışmak gerekiyor, ama yeterince iş yok. Ne iş olsa yaparım diyen Kurt'a patronu çok özel bir iş veriyor.

10-17-24 Kasım Cuma Saat: 17:00/20:00

18 Kasım Cumartesi Saat: 17:00/20:00

Tam: 12,00.-YTL Öğrenci: 6,00.-YTL

Link to comment
Share on other sites

Çocuk Tiyatrosu

alisharikalartc7.jpg

ALİS HARİKALAR DİYARINDA

Yazar : Lewis Carroll

Uyarlayan : Ophelia Su Kasapoğlu,

Işıl Kasapoğlu

Yönetmen : Işıl Kasapoğlu

Dekor,kukla ve kostüm tasarımı : Karina Cheres

Müzik : Joel Simon

Oyuncular : Hayrettin Aslan,Özdemir Çiftçioğlu,Sibel Altan,Sarp Aydınoğlu,Burcu Doğan

Güneşin ışıldadığı bir günde bir ağacın altında rüyaya daldınız. Karşınıza ilk kim çıksın isterdiniz? Sizi bilemeyiz ama Alis'in karşısına bir tavşan çıktı. Alis, tavşanın deliğinden aşağı süzüldüğünde, o güne dek hiç bilmediği,görmediği bir diyarda buldu kendini. En güzeli de bu diyarı Alis rüyasında yaratmıştı. Bizden size tavsiye; gelirken kol saatlerinizi durdurun,zamanın ne önemi var ki?

04-11-18-25 Kasım Cumartesi Saat: 11:00

Tam: 6,00.-YTL Öğrenci: 3,00.-YTL

Link to comment
Share on other sites

Akbank Karagöz ve Kukla Tiyatrosu

karagozke1.jpg

"KARAGÖZ VE KUKLA TİYATROSU"

Gelenekselleşen Türk temaşa sanatının son yaşayan örneklerini sergileyen Tacettin Diker, Karagöz ve Kukla Tiyatrosu'nun yeni oyunu “Rüya” yı çocuklar için Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi 'nde sahneleyecek.

Kukla Konuşan ve Oynatan :

Tacettin Diker

Ramiz Balakin

Ayfer Balakin

Kişiler:

Hacivat / Karagöz / Dede / Padişah / Vezir / Arslan / Fare / Maymun / Kedi / Köpek / Eşek / Çocuk / Dev / Flarmoni Orkestrası / Balerin / Pavarotti / Mehter Takımı / Macar ve Kazaska Dansları

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, Barbaros Bulvarı, Beşiktaş

5-12-19-26 Kasım 2006 Pazar Saat: 11:00

Etkinlik Ücretsizdir

Link to comment
Share on other sites

abbassergiye9.jpg

Abbas Kiarostami

KAR ve YOL

SNOWSCAPES and ROADSCAPES

08 Kasım - 09 Aralık 2006

08 November - 09 December 2006

Küratörler /Curators

Ali Akay

Levent Çalıkoğlu

Abbas Kiarostami'nin Dizi Fotoğrafları

2003 yılından beri çağdaş/güncel sanatçıların çalışmalarına yer veren Akbank Sanat Galerisi Abbas Kiarostami sergisini İstanbul' daki izleyicilere sunmaktadır. Sinema ve plastik sanatlar içiçeliği son yıllarda gitikçe görünürlük kazanmakta ve bu iki kardeş disiplin yanyana işlemektedir. Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olan film yapımcısı Abbas Kiarostami'nin İran'da çektiği fotoğraflardan ve film karelerinden oluşmakta olan sergi" Kar ve Yol" adını taşıyor. Sergi, biteviyeliği ve benzerliklerden oluşan farkları ele alan sanatçının görsel deneyimini oluşturuyor.

A photographic series by Abbas Kiarostami

Focusing on the works of contemporary artists since 2003, the Akbank Art Gallery is presenting viewers in İstanbul with an exhibition by Abbas Kiarostami, an Iranian filmmaker and graduate of the fine arts academy whose command of the cinematic and plastic arts has become increasingly more apparent in recent years as he simultaneously pursues these sibling disciplines. Consisting of photographs and film frames shot by him in Iran, Kiarostami’s exhibition is called Snowscapes and Roadscapes. The show reveals the visual experimentation of an artist dealing with repetitiveness and with differences arising from similarities and in much the same way, Snowscapes and Roadscapes consists of two separate series in which a work in film accompanies the artist’s photographs in the exhibition space.

Sergi kapsamında konferanslar:

08 Kasım Çarşamba, saat: 18.30 Abbas Kiarostami

29 Kasım Çarşamba, saat: 18.30 Alin Taşçıyan, Merih Akoğul, Necla Algan

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Akbank 3. Kısa Film Festivali

kisa_film_arlk_aks206.jpg

UZUN SÖZÜN KISASI: FESTİVAL BAŞLIYOR

09-19 Aralık 2006

9-19 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Akbank 3.Kısa Film Festivali bu yıl , yurt içi ve yurt dışından gelen geniş katılımı, yeni bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileri ile sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir festival sunma hedefini sürdürüyor.

Festivalde; 316 filmin başvurduğu yarışma ve yarışma dışı bölümünün yanı sıra ; farklı renkler, coğrafyalar, kültürler, düşünceler bir araya geliyor.

“Kısadan Uzuna” bu yıl yönetmen Serdar Akar’a ayrılıyor. Sinemaya kısa filmle başlayan yönetmen, öğrencilik yıllarında çektiği kısa filmlerinin yanı sıra ilk uzun metraj filmi “Gemide” ile “Kısadan Uzuna” bölümünde yer alırken, gösterim sonrası düzenlenecek söyleşide, görüntü yönetmeni Mehmet Aksın ile birlikte kısa filmcilerle buluşuyor.

Belgesel ustası Ertuğrul Karslıoğlu’na ayrılan “Belgesel Sinema” bölümü ile sinemaseverler, yönetmenin belgesellerini izleme ve kendisinin yanı sıra önemli belgeselcilerin bulunduğu “Belgesel sinema üzerine” söyleşisine katılabilme imkanı buluyor.

IAF (International Animation Festival) ile birlikte oluşturulan “Canlandırma Kısalar” bölümü ve Pelin Esmer'in “Oyun”, Avusturalya'dan Clermont-Ferrand Uluslararası Kısa Film Festivali'nde jüri özel ödülünü kazanmış Heng Tang'in “The Last Chip”, Ozan Açıktan'ın “Marlis”, Metin Avdaç'ın “Torakçılar” filmlerinden oluşan “Özel Gösterim” bölümü programda yer alıyor.

Festival kapsamındaki söyleşiler ve atölye çalışmaları, sinemaseverleri önemli isimlerle buluşturmayı, bilgileri pratiğe dökmeyi hedefliyor.

Festival gösterimleri, Akbank Sanat dışında İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, Goethe-Institut İstanbul'dan da takip edilebilecek . Ayrıca film gösterimleri, Akbank Sanat'ın cafesinde de eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

Detaylı Bilgi ve Festival Programı için : www.akbankkisafilm.com

Link to comment
Share on other sites

01 Aralık Cuma Çağdaş Sanat Atölyesi / Panel / “1970'ler ve Edebiyat” 18.30

01 Aralık Cuma Akbank Sanat Yeni Kuşak Tiyatro - Yuva 18.30

01 Aralık Cuma Akbank Sanat Yeni Kuşak Tiyatro - Yuva 20.30

02 Aralık C.tesi Akbank Sanat Çocuk Tiyatrosu - Alis Harikalar Diyarinda 11.00

02 Aralık C.tesi Akbank Sanat Prodüksiyon Tiyatrosu - Antiloplar 17.00

02 Aralık C.tesi Akbank Sanat Prodüksiyon Tiyatrosu - Antiloplar 20.00

08 Aralık Cuma Çağdaş Sanat Atölyesi / Panel / “1970'ler ve Sinema” 18.30

08 Aralık Cuma Akbank Sanat Yeni Kuşak Tiyatro - Yuva 18.30

08 Aralık Cuma Akbank Sanat Yeni Kuşak Tiyatro - Yuva 20.30

09 Aralık C.tesi Akbank 3.Kısa Film Festivali 11.00 - 20.30

10 Aralık Pazar Akbank 3.Kısa Film Festivali 11.00 - 20.30

12 Aralık Salı Akbank 3.Kısa Film Festivali 11.00 - 20.30

13 Aralık Çarş. Akbank 3.Kısa Film Festivali 11.00 - 20.30

14 Aralık Perş. Akbank 3.Kısa Film Festivali 11.00 - 20.30

15 Aralık Cuma Akbank 3.Kısa Film Festivali 11.00 - 20.30

15 Aralık Cuma Çağdaş Sanat Atölyesi / Panel / “1970'ler ve Dünya” 18.30

16 Aralık C.tesi Akbank 3.Kısa Film Festivali 11.00 - 20.30

17 Aralık Pazar Akbank 3.Kısa Film Festivali 11.00 - 20.30

19 Aralık Salı Akbank 3.Kısa Film Festivali 11.00 - 15.30

21 Aralık Perş. Oda Operasi - Happy Birthday Mozart 20.00

22 Aralık Cuma Çağdaş Sanat Atölyesi / Panel / “1970'ler ve Görsel Sanatlar” 18.30

22 Aralık Cuma Akbank Sanat Yeni Kuşak Tiyatro - Yuva 18.30

22 Aralık Cuma Akbank Sanat Yeni Kuşak Tiyatro - Yuva 20.30

23 Aralık C.tesi Akbank Sanat Çocuk Tiyatrosu - Alis Harikalar Diyarinda 11.00

23 Aralık C.tesi Akbank Sanat Prodüksiyon Tiyatrosu - Antiloplar 17.00

23 Aralık C.tesi Akbank Sanat Prodüksiyon Tiyatrosu - Antiloplar 20.00

28 Aralık Perş. Konser-Burçin Büke, piyano - "Klasik'ten Caz'a" 20.00

29 Aralık Cuma Akbank Sanat Yeni Kuşak Tiyatro - Yuva 18.30

29 Aralık Cuma Akbank Sanat Yeni Kuşak Tiyatro - Yuva 20.30

Link to comment
Share on other sites

  • 7 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...