Jump to content

Lite Xp


*TOYGAR*

Recommended Posts

Nlite ya da RyanVM Integrator programlarını kullanarak XP içerisinden bileşen silebilir, SP3, oyun, program gibi dosyaları entegre edebilirsiniz. Birçok kişi Nlite'yi bileşen silmek için RyanVM Integrator programını da istedikleri dosyaları entegre etmek için kullanıyor. Nlite ile bileşen silebilir ve dilediğiniz dosyaları entegre edebilirsiniz.

Sildiğiniz bileşenlerin boyutu XP den düşülerek rahatlıkla 270-320 Mb civarı bir boyutta lite XP elde edebilirsiniz. Tabi eğer bileşen ekleyecekseniz bunlar da boyutu yükseltecektir.

Bu arada ekleyeceğiniz bileşenler cab olarak hazırlanmış dosyalar olmalı. Her program ve oyunu addon haline getirmeden XP ye entegre edemeyiz. Bunun için de Nlite Addon Maker programını kullanabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Ne kadar bileşen çıkarırsan o işletim sisteminin uzun vadede çalışmasınıda sorunlar çıkmasını da o oranda göze alman gerekir. En mantıklısı en gereksiz ve hiç kullanılmayan bileşenleri silerek yer kazanmaktır.

Ayrıca bilgisayarı ne amaçla kullandığınız hangi uygulamaları yaptığınız da çok önemli. Ama her kulanıcıya hitap edecek bir XP olacak ise o zaman yapabilecekleriniz biraz kısıtlanıyor.

Ben XP den güvenle kaldırabileceğin birkaç bileşeni yazayım. Neredeyse kimse kullanmıyor bu bileşenleri;

windows messenger
Windows tur
Windows Resimleri Örnek Müzikler
Hata Raporu
Arama Asistanı( Arama Köpeği Animasyonu. Köpek olmadan da arama yapılabilir :) )
... gibi[/CODE]

[size=2][color=#0000ff]Edit : Mikro XP' içerisindeki last sesion dosyalarını senin için upload ettim ...[/color][/size]

[CODE]http://rapidshare.com/files/177499178/MicroXP-Last-Lession.rar[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Verdiğim dosyalar son oturum dosyaları bunları XP klasörünüzü XP'ye gösterdikten sonra "Al" ve daha sonra da "Yükle" diyerek yükleyebilirsiniz. Ama morning bu dosyaları Nlite 'ı ingilizce yaparak kullanmanızı önermiş buna dikkat edin. Nasıl kullanacağı konusunda kendisinden daha detaylı yardım alabilirsiniz.

Bileşen kaldırmaya gelince; Nlite ile seçtiğiniz bileşenler XP içerisinden kaldırılırlar. Entegre etmek için ise addon'ları "Düzeltme Eklenti ve Güncelleme" bölümünden ekleyebilirsiniz. Eğer Driverpack ekleyecek iseniz bunu Sürücüler bölümünden eklemelisiniz. İmzasız tema desteğini açmak için Seçenekler/Yamalar kısmından ilgili kısımı "Aktif" yapmalısınız.

Link to comment
Share on other sites

evet.Tam tahmin ettiğim gibi.Oembios dosyaları ya da hackli bir winlogon.exe lazım senin o xpyi çalıştırman için.

Ama,senin MicroXP'deki oturum dosyasını kullanmana gerek yok ki.220 MB'lık bir xp nLite ile çok rahat yapılabilir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...