Jump to content

Nlite Ile Bileşen Silme Hakkında


morning
 Share

Recommended Posts

Şimdi Portable yapmak için kullandığın programa bağlı bu aslında biraz.Mesela WinBuilder'ın bazı projelerinin kendine özel oturum dosyaları var (LiveXP'nin mesela) veya BartPE zaten istenmeyen bazı bileşenleri alıyor kurulumdan.

Sistemi BartPe ile yapıyorsan önce nlite ile bileşen silebilirsin.

Lite sistemleri incele.Ordaki bileşen seçimleri yardımcı olur.Mesela Perfect XP Lite v2.

İşlem sonrası BartPE'de Dosya kopyalama hatalarını es geç.Birçok bileşen olmadığından dolayı hata verir,ama ben birkaç xp yaptım,hatalardan dolayı soruna rastlamadım pek.

başkalarının yaptığı modifiye sistemleri incelemek için kullanabileceğim bir program var mı? nLite'da görülmüyo o tip değişiklikler.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Arkadaşlar ben sayısız deneme yapıyorum her gün.yaktığım cd lerin haddi hesabı yok... (bu bileşen silme olayı yüzünden olsa gerek) her defasında mavi ekranda cab ler sorunsuz atılıyor sonra guiunattended bölümünde dosyalar 13. dk dahil olmak üzere dosyalar sorunsuz yükleniyor (dayanamadım oturup kontrol ettim dakika dakika) guiunattended bitince sistem yeniden başlıyor ve mavi ekran hatası alıyorum... şüphelendiğim nokta üzerinden sorumu sormak istedim...

ben OOBE yi siliyorum (nlite ile) ve de sif dosyamda OEMSkipRegional=1 OemSkipWelcome=1 satırları var... sorum şu:

acaba OOBE yi sildiğim için mi bu mavi ekran hatasını alıyorum?

sif dosyası içinde OOBE ile ilgili satırlar ile çakışma mı sözkonusu?

yoksa sildiğim başka bir bileşen ile mi ilgili???

gerçi sildiğim tüm bileşenleri yazmayayım ama ilgili olanlar tüm diller ve klavyelerden (türkçe f US international hariç hepsi).....:D

Link to comment
Share on other sites

OOBE'yi ben de onlar kontrol ediyor sanıyordum ama OOBE UnattendSwitch değeriyle kontrol ediliyor winnt.sifte. Yes ise atlıyor.

Ayrıca OOBE silinirse Syssetup.dll'nin yamalanması gerekiyor.Yamalanmazsa sorun çıkabiliyor.

Link to comment
Share on other sites

"Morning" arkadasimiza bir soru sormustum ve oda beni nLite programina yönlendirdi, sorumu aynen buradada sormak istiyorum bilgisi olan arkadaslar bu konuda beni aydinlatirlarsa cok sevinirim...

"Bende ufak bir Samsung Q1 umpc var, 900 MHz Celeron m islemci ve 512mb ram var XP Tablet Pc edition 2005 ver. 2002 yüklü, xp yüklemek istedigimde usb kabloyla normal PC me bagliyorum ve onun dvdrom unu kullanarak kuruyorum XP yi. Genelde yola falan gittigimde film izlemek veya internete girmek icin kullaniyorum bu aleti.

Benim merak ettigim bu bendeki orjinal tablet edition xp yi gereksiz ve kullanilmayan bilesenlerden arindirip yeni bir cd yapma sansimiz varmi görsellik zaten istemiyorum cok sade bir sekildede olabilir maksadim performansini ve özelliklede hizini dahada arttirmak malum ufak bir el aleti oldugundan gücü ortada. Bu konuda beni bilgilendirir ve yönlendirirsen cok memnun olurum. ilgin ve alakan icin simdiden tesekkür ediyorum..."

"Morning" arkadasimiza yeni cd yapmayi sormustum ama acaba ben Samsung Q1 e yeni XP Tablet versiyonunu kurduktan sonra nLite yi kurup gereksiz bilesenleri silebilirmiyim ayrica XP Tablet versiyonunun orjinal olmasi sorun yasatirmi. Film, resim ve internet icin kullanilan yukardaki gibi özellikleri olan bir makinede en fazla hangi bilesenleri silmem uygun olur bunlari ögrenmek istiyorum. eger yardimci olursaniz cok minnet duyarim arkadaslar...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

dostlar;

Yüklemeden sonra windows bileşenlerinden msmq gerektiğinden windows bileşenlerini eklemeyi denediğimde karşıma NR_Svrlt.inf dosyası bulunamadığını belirten hata kodu penceresi geliyor.

Bu hatayı nasıl düzeltebilirim???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
- nLite'ı 1 kere kullanın.Çünkü nLite her seferinde CD kaynağında oynamalar yaparak CD'nin stabilliğini bozmaktadır.Dolayısıyla ne kadar çok kullanırsanız stabilite o kadar düşer.

bileşen çıkarma işlemi içinmi 1 kere kullanalım. yoksa genel anlamdamı 1 kere kullanın diye belirttiniz ?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...
  • 3 years yıl...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...