Jump to content

LG üretime yatırım yapıyor


trendmark

Recommended Posts

LG üretime yatırım yapıyor

2390772.jpg

Tüketici elektroniği ve mobil iletişimin öncü isimlerinden LG Electronics, Rusya’nın Ruza kasabasında kurduğu büyük üretim tesisini hayata geçirdi. LG Electronics, bu tesiste yılda 500 bin dijital TV, 700 bin bulaşık makinesi, 200 bin buzdolabı ve 260 bin ev sinema sistemi üretecek.

Rusya Başbakanı Fradkov Mikhail Efimovich ve LG Electronics CEO’su SSang Su Kim’in katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine ayrıca Rusya Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı German Gref, Moskova Belediye Başkanı Boris Gromov ve Kore Rus Büyükelçisi Jaesop Kim ile beraber Rusya ve Kore'nin ileri gelenleri katıldı.

49.5 hektarlık bir alana kurulan bu tesis için LG Bayilerinin yatırımları da dahil toplam 150 milyon dolar yatırım yapan LG Electronics, bu tesiste yılda 500 bin dijital TV, 700 bin bulaşık makinesi, 200 bin buzdolabı ve 260 bin ev sinema sistemi üretecek. LG Electronics, 2008 yılına kadar her kategoride yıllık 1 milyon adet üretim hedefliyor.

Bu yıl Dünya Ticaret Örgütü’ne katılması beklenen ülkedeki üretim kapasitesini arttırmayı hedefleyen LG Electronics, ülkede TV, ses sistemleri, elektrikli süpürge, mikrodalga fırın, video parçaları, DVD ve optik depolama cihazları pazar liderliğini de elinde bulunduruyor.

Açılışta bir konuşma yapan LG Electronics CEO’su Ssang Su Kim, “LG Electronics, bu tesisi Ruya’da rakipsiz elektronik markası olmak için bir sıçrayış tahtası olarak kullanacak” dedi.

Bölgede Polonya Mlwa’da dijital TV fabrikası, Wroclaw'da da LCD TV ve buzdolabı fabrikaları bulunan LG Elecronics, böylelikle Avrupa ve Rusya/ Bağımsız Devletler Topluluğu pazarlarındaki liderliğini sağlamlaştıracak üretim üçgenini Ruza'daki tesisle tamamladı.

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...