Jump to content

Facebook Paralı Olacak!


emily

Recommended Posts

Facebook paralı olacak!

fft11_mf158110.Jpeg

Facebook'ta durumlar kesat: Firma bu açığını ücretli kullanıcı hesaplarıyla kapatmak istiyor.

Sosyal network platformu yakında en büyük probleminiz haline gelebilir. Gerekli altyapının oluşturduğu maliyetler gittikçe artmaktayken gelirler sabit kalıyor.

Facebook, sahip olduğu ağ üzerinden nasıl ek kazanç elde edebileceğini planlıyor. Bu planlar arasında ise genellikle kullanıcıya iki farklı hesap sunma seçeneği beliriyor: Kısıtlı erişime sahip ücretsiz bir hesap ve tüm Facebook'a erişim sağlayan ücrete tâbi (Premium) bir hesap. Kullanıcı verilerinin üçüncü kişilere satılması da tartışılan konular arasında yer alıyor.

Analistlere göre Facebook'un hisse satışıyla elde ettiği 500 milyon dolarlık sermayenin büyük bir kısmı harcanmış durumda. Eğer büyüme oranları durursa peşin para stokları 2009'daki piyasa durgunluğunda tamamen eriyebilir.

Facebook 140 milyondan fazla aktif kullanıcısı ile internetteki en hızlı büyüyen sosyal network ağı. Ortalama bir kullanıcının 100 arkadaşı var, günde tahminen 30 milyon resim gönderiliyor. Dünya çapında her gün 200.000'in üzerinde yeni kullanıcı portala üye oluyor. (Chip)

Link to comment
Share on other sites

Yalanlandı: FACEBOOK PARALI OLMAYACAK

TechCrunch‘ın yazarlarından Michael Arrington‘un yıl sonu değerlendirmesi olarak yayınladığı “Facebook tahmin edilenden hızlı büyüyor gibi görünüyor, bu durum sermaye piyasasına düşmesine neden olabilir” başlıklı yazısından hareketle yapılan haberler, gerçeği yansıtmıyor.

Michael Arrington’un 2008 yılı içerisinde kullanıcıların katkısıyla farklı dillere çevirilmesi sayesinde beklenenden çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirttiği yazıda yürüttüğü tahminler, birçok internet günlüğünde çığ gibi büyüyünce, fısıltı gazetesi Facebook’un paralı olacağını duyurdu.

Silikon vadisinin en çok kazanan şirketlerinden biri olan Facebook, halka açılmamış özel bir şirket olduğundan Google, Microsoft vb. halka açık şirketler gibi finansal bilgisini açıklamak zorunda değil, bu yüzden olmayan bilgi üzerinden yapılan tahminler gerçeği yansıtmıyor. Facebook’un ücretli ve ücretsiz üyelik seçenekleri sunma gibi bir planı bulunmuyor. İnternet dünyasını yakından tanıyanların fikriyse, şimdiye kadar ücretsiz olarak kullanılan bir servisin ücretli hale getirilmesi durumunda kullanıcı kaybından başka hiçbir şeyle ödüllendirilmesi mümkün değil.

Bilinen gerçek ise, kullanıcıların başından beri ücretsiz olarak kullandığı ICQ, Windows Live Messenger, Google Talk, MySpace vb. sosyal paylaşım uygulamaları hakkında sürekli çıkarılan “paralı olacak” söylentilerinin, dönem dönem ortaya çıktığı ancak yıllar geçtiği halde bu servislerin ücretsiz kullanım politikalarının değişmediği.

4 Şubat 2004 yılında Harvard öğrencileri Mark Zuckerberg ve oda arkadaşı Dustin Moskowitz tarafından kurulan Facebook, yalnızca Harvard öğrencilerine hizmet etmek için çıktığı yola, 4. ayında 30 Üniversiteyi daha bünyesine katarak devam etti. Aradan geçen süre boyunca sürekli popülerleşen Facebook, Ekim 2007’de Microsoft’tan aldığı 240 milyon dolarlık yatırımla büyük patlamasını yaşadı.

2007 yılında haftada 1 milyondan fazla kullanıcının kayıt olduğu site, 2008 yılının son çeyreğinde 140 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veriyordu. Kullanıcılarının %11’i 35 yaşından büyük olan sitede ortalama bir kullanıcı günde en az 19 dakika zaman geçiriyor. Amerika’nın en değerli 5. internet firması olan Facebook’un 2008 yılında ivmelendirdiği reklam faaliyetlerinden elde ettiği gelir 140 milyon dolar. Şirkette 750 çalışan bulunuyor.

Haber: ntvmsnbc.com

Link to comment
Share on other sites

Saçmalık. Hele inanlarada gülüyorum.

Edit: Bir ara da msn ücretli olacaktı. Sonra klavyedeki q, w, e, r, t falan filan. Nedir bu gülünç durumlar anlamıyorum.

q,w,e,r,t mi :good: ee o tuşlara basınca karşımıza paypal mı çıkacakmış.

Şu olur youtube giriş ücretlidir.aylık 15 ytl (türktelekom) :)

Link to comment
Share on other sites

q,w,e,r,t mi ;) ee o tuşlara basınca karşımıza paypal mı çıkacakmış.

Şu olur youtube giriş ücretlidir.aylık 15 ytl (türktelekom) :)

evet kardeşim :) bi ara az mı mail geldi o şekilde insanlar neye bulaşacağını şaşırıyor hele hiç bilmeyenler panikliyor:D

Link to comment
Share on other sites

Haber saçma olmasının sebebi 1ncisi facebook reklam alan bir site 2ncisi türkiyede para isteseydi sadece facebook türkiyede kullanım amacı sohbet karı kız bulma amacını taşıyor olacaktı ki zaten 5milyon kullanıcısının 3 milyonunun maksatıda bu ;) eheha abartmadım umarım

Link to comment
Share on other sites

black_sel temanı göndersene

Link to comment
Share on other sites

evet back_sel çok güzel olur valla.facebook paralı olsa bir dk bile durmam

walla kardeş saatte 80.980.300 $ para kazanıyorum.bankadada 7.568.566.200$ var. bununla alamayacağım bir şey yok sanırım. ;);)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...