Jump to content

konuþan karneler geliyor


trendy

Recommended Posts

‘Konuþan Karne’ ismi verilmesi düþünülen yeni modelde öðrencinin 4’üncü sýnýftan itibaren, liseden mezun olana kadar aldýðý tüm notlar tek bir karnede toplanacak. 5. sýnýftaki bir öðrencinin karnesinde 4. sýnýftaki notlarý da yer alacak. Bu model lise son sýnýfa kadar devam edecek. Öðrenci mezun olduðunda ilköðretimden itibaren aldýðý tüm karne notlarýný gösteren bir belge olacak.

Ýlköðretim 1. ,2. ve 3. sýnýftaki derslerin yaþam becerileri dersleri olmasý nedeniyle 4. sýnýftan itibaren uygulanacak sistem, öðrenciler ile birlikte veliler ve öðretmenler için de derslerdeki ilerleme ya da gerilemeyi gösterecek bir kaynak olacak. Talim Terbiye Kurulu Baþkaný Doç. Dr. Ýrfan Erdoðan, yeni bir karne modeli üzerinde çalýþtýklarýný doðrulayarak, “Öðrenciler karnelerini aldýklarýnda bir önceki yýlla karþýlaþtýrmayý sever. Öðrenciye her yýl ne kadar geliþtiðini veya yeterli geliþme kaydedemediðini gösterebileceðiz. Öðrencilerin baþarý grafiklerini çýkarmayý hedefliyoruz. Okullardaki teknik altyapýnýn da bu modeli uygulamak için yeterli” dedi.

Talim Terbiye Kurulu bu arada ortaöðretim müfredatýnda yenilenmeyen fizik, kimya, biyoloji ve tarih programlarý üzerinde çalýþmaya baþladý.Üniversitelerinden alanýnda isim yapan öðretim üyeleri de müfredatla ilgili çalýþmada yer alýyor.

matokulu

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...