Jump to content

Gerçek Addonların Sisteme Entegresi


Recommended Posts

Ben real addon yapımını bilmiyorum, ancak entegrasyonu bildiğiniz addon olduğundan diğerleriyle aynıdır.

Bir şeyler söylemek istiyorum,

Real addon olması size fazla avantaj sağlamaz,hatta dezavantaj sağlar.Mesela cab sıkıştırması yapıldığı için daha fazla boyut olacaktır.

Örneğin Dx9 svcpack olarak eklenirse 8, real addon olarak eklenirse 24 MB yer kaplıyor.

Bir diğer dezavantajı da real addonlarda sorun çıkma ihtimalinin olmasıdır.Yapımcı eksik girdi ve eksik dosya ekleyebilir.Bu da programın yanlış çalışma ihtimalini arttırır.

Svcpack kurulumlarda böyle bir şey genellikle(program switch ile kurulabiliyorsa) sözkonusu değildir çünkü genellikle orjinal kurulumlar kullanılır.

Ayrıca Real addon hazırlaması uzun sürer ve zordur.SVCPACK addonu ise 1 dakikadan kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz (program switch ile kurulabiliyorsa) ayrıca oldukça kolaydır.

Ve güncellemesi,kaldırması svcpacke göre zordur.Svcpackte dosyayı silmek yeterken real addonda hatasız bir kurulum için değiştirdiği tüm girdileri eski haline getirmek zorundasınız.

Bence önemli bazı şeyler dışında (IE7,Güncellemeler,direk kaynak değiştiren dosyalar (hesap makinesi+ gibi) dışında real addon yerine svcpack addon tercih edilmelidir.

Bildiğim tek artısı windows inf dosyalarını çok çabuk işlediğinden ve cab dosyaları direk işlenebildiğinden kurulumun svcpacke göre kısa sürmesi.

Bu benim şahsi görüşüm.Aksini iddia edenler olabilir.

Link to comment
Share on other sites

Evet zahmetli o konuda seninle hem fikirim. Fakat real addon yaparken programı kendine göre editleyebiliyorsun. İstediğin temaları, istediğin özellikleri ona ekleyebiliyor daha sonra kullanıcının o özelliklerle kullanmasını sağlayabiliyorsun.

Forumda bir çok kez sordum bu konuyu yani katılımsız program yaparken programı kendimize göre nasıl editleyebiliriz diye ama herhangi bir cevap alamadım. Eğer bu konuda da bilginiz varsa anlatım yapabilir misiniz veya yardımcı olabilir misiniz?

Link to comment
Share on other sites

bu her programa göre farklıdır.Kimi program regedite yazar,kimi ayarlarına yazar.Bunu deneyip bulmanız lazım.

Yani SvcPack addonu da istenilen biçime getirilebilir.

Yapmak istediğiniz programa göre değişir.

Ancak konuda çok da detaylı bilgim yok maalesef.Kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...