Jump to content

Virüsler: Zararlı Yazılımların Hiç şansı Yok


goodspeed

Recommended Posts

Zararlı yazılımlar çok çabuk vukuu bulur: Bir web sitesi belli bir videoyu seyretmeniz için sizden x codec'ini yüklemenizi ister ve sebep olarak bu codec'in sisteminizde bulunmadığını iddia eder. Muhtemelen sisteminize yüklenen bir tarayıcı eklentisi değil, virüsün ya da virüslerin ta kendisidir.

Eğer virüs tarayıcınız güncel değilse ve aktif olarak çalışmıyorsa zararlılar sisteminize yerleşir. İstenmeyen pencereler açılmaya başlar, hata mesajları çıkar ve şansınız yoksa veri hırsızları tam da banka hesabı bilgilerinizi çalmak üzeredir.

Çözüm: Bilgisayarınıza zararlı yazılımın girmesini önceden engelleyin. Bunun için zararlı yazılım sisteme sızmaya çalıştığı anda hemen alarm veren güncel bir virüs tarayıcı kullanın. Bunun dışında düzenli ve dikkatli bir sörf alışkanlığı ve önünüze gelen her yazılım sözleşmesine "Evet, kabul ediyorum" cevabı vermeme de sizi zararlı yazılımlardan korur. Bunun anlamı: Beklemediğiniz veya tanımadığınız bir posta ekini açmayın ve tanınmamış codec'leri yüklemeyin. Eğer dosyanın virüslü olup olmadığını bilmiyorsanız bunu virustotal.com adresine gönderin. Burada birçok virüs tarayıcı dosyanızı zararlılara karşı tarar.

www.virustotal.com[/CODE]

20081227200945.jpg

Buna rağmen yine sisteminize bir virüs bulaşırsa Gmer aracı yardımcı olabilir. Yazılım kendi izlerini saklamaya çalışan sinsi rootkit'leri yakalar, çalışan tüm işlemleri tarar ve gizlenmiş modülleri, dosyaları veya kayıt defteri anahtarlarını bulur. Gmer bu tip zararlıları bulduğunda bunları kısa ve acısız bir şekilde yok eder.

[CODE]http://www.gmer.net/gmer.zip[/CODE]

20081227201004.jpg

[color=#708090]Kaynak:www.chip.com.tr[/color]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...