Jump to content

Sağlık Bakanlığının Başlattığı Logo Yarışması


Kaizen07

Recommended Posts

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı logosunu yenilemek için ödüllü bir yarışma başlattı. Eski logosunda asa , zaytin dalı , Türkiye haritası ve yılan figürlerini kullanan Bakanlık bana göre logosunu değiştirmek için çok güzel bir yola baş vurmuş. İşin güzel yanı ödüllerden çok T.C. Sağlık Bakanlığının sizin hazırladığınız bir logoyu kullanırken size verdiği gurur olacak diye düşünüyorum. Şahsen katılacağım. Fikir fikirden üstündür diyorum ve sizinde katılmanızı öneriyorum. Yarışmaya 3 logo ile katılabilirsiniz. Son katılım tarihi 1 Aralık 2008 de sona eriyor. Gerekli bilgiler ve katılım şartlarına yazının devamında ulaşabilirsiniz.

TC Sağlık Bakanlığı, halen kullanmakta olduğu logonun, temsil gücü ve akılda kalma oranı daha yüksek ve Sağlık Bakanlığı’nın insan odaklı hizmet anlayışını yansıtan, yerel ve evrensel değerleri içeren bir logo ile değiştirilmesi amacıyla bir logo tasarım yarışması düzenliyor.

Yeni logonun, değişen ve gelişen bakanlığı, Türkiye’de sağlık alanında yaşanan olumlu değişimi ve sağlıkta sürmekte olan insan odaklı dönüşümü ifade edebilecek nitelikte, Sağlık Bakanlığı’nın misyon ve vizyonuna uygun ve akılda kalıcı olması gerekiyor.

Sağlık bakanlığının 3 ay önce düzenlediği logo tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu.

Herkesin 3 farklı tasarım ile başvurabildiği yarışmada 1ye 10.000, 2.ye 5.000 ve 3.ye 3000 YTL para ödülü konmuştu.

yarışmanın sonucunu aşşağıdaki linkte görebilirsiniz.

http://www.saglik.gov.tr/TR/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF6407999D5EC50F89E1EE9C5149D9166F[/CODE]

saglikbakanligitutanak.jpg

2300 kişinin katıldığı yarışmada 1.2. ve 3.seçilememiş.

Malasef 2300 türk tasarımcısının hakkının nasıl gasp edildiğinin görüntülü resmini koymayı unutmuş bakanlık,İlerde kullanacaklarına adım gibi de eminin yarışmaya giren logolardan bir tanesinin...

logopx4.jpg

Bakanlığımızın şu anki logosu yukarda

Link to comment
Share on other sites

adamlarda zevk yokki.kullandıkları logoya baksana.yılanın ne alakası var acaba sağlıkla falan! adamlar memur zihniyetli zevksiz yani ne anlar onlar grafikten.

Belkide anlamak işlerine gelmiyordur...

Link to comment
Share on other sites

adamlarda zevk yokki.kullandıkları logoya baksana.yılanın ne alakası var acaba sağlıkla falan! adamlar memur zihniyetli zevksiz yani ne anlar onlar grafikten.

Yılanın anlamı; Eski Mısır'da sağlık tanrısıymış. Eczacılarda da aynıdır. Eczanelere dikkat edin. Görürsünüz. Bu benim bildiğimdi. Ama, kısa bir araştırma ile aşağıdaki sitedeki detaylı açıklamaya ulaştım.

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...