Jump to content

Tiyatro Haberleri


BrightBlade

Recommended Posts

Kıbrıs Devlet Tiyatrosu, Ünlü Fransız oyun yazarı Moliere'in "Cimri" adlı eserini 6 Kasım£dan itibaren sergiliyor. Zerrin Akdenizli tarafından çocuk oyunu olarak yazılan oyunun yönetmenliğini Derman Atik yapıyor. Oyunda Yılsay Özbudak, Buğra Gülsoy, Nergül Tuncay, Ertaç Hazer, Hakan Bilgehan, Cansev Günsoy ve Özlem Özkaram rol alıyor.

Link to comment
Share on other sites

Bakırköy Şehir Tiyatroları, ''Günün Adamı, Tersine Dünya, Lütfen Kızımla Evlenir misiniz ve Teneke'' adlı eserlerin yanı sıra ''Çiçek, Patron ve Böcek ve Pırtlatan Bal'' adlı çocuk oyunlarını da Kasım ayı boyunca izleyicisiyle buluşturuyor.

(Tel: 212.6613894)

Link to comment
Share on other sites

Van Devlet Tiyatrosu'nda, Martin McDonagh'ın yazdığı, Mehmet Ergen'in dilimize kazandırdığı "Inishmore'lu Yüzbaşı" adlı oyunun provaları sürüyor. Oyunun yönetmeni Hakan Boyav.

Oyun Kasım Ayında izleyicilerle buluşacak.

Link to comment
Share on other sites

Tiyatro meslek örgütleri DETİS, TOBAV ve TOMEB, ortak kaleme aldıkları bildiriyle, Cumhuriyet Türkiye'sinin çağdaş toplum profilini oluşturmak için kurduğu sanat kurumlarına karşı açıkça bir karşı hareket olduğunu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının düştüğü durum, Devlet Tiyatrosunda yapılanlar ve yapılacak olanlar ve özel tiyatrolara reva görülenlerin bir zamanlar, Köy Enstitülerine, Halk Evlerine karşı uygulananlara çok benzer olduğunu belirterek, ilk hedef olan Devlet Tiyatroları'nın yıpratılıp, aşındırılıp, sonlandırılmak istendiğini kamuoyuna açıkladı.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...