Jump to content

Iwork Kullanıcıları Dikkat Virüs Var


Zero_1577

Recommended Posts

iWork '09 Truva atı saçıyor

Macintosh ofis pakedi iWork '09'u korsan olarak indiren kullanıcılar, "OSX.Trojan.iServices.A isimli Truva atını kapma riski altında.

Yazılım korsanlığı yapan (cık cık cık, ne ayıp!) Macintosh kullanıcıları, ilahi adalet misali zararlı yazılım kapma riski altında. Apple'ın yeni uygulama pakedi iWork '09'un kaçak olarak internetten indirilen kopyaları, "OSX.Trojan.iServices.A" isminde bir Truva atı içeriyor.

iWork yüklemesi başlatıldığında, öncelikle iWorkServices isimli bir uygulama kendiliğinden kuruluyor. Uygulama, sistem çapında bir başlangıç öğesi olarak, ayrıca sistem yöneticisi gibi tüm dosyaları okuma-yazma hakkına sahip olarak yükleniyor. Böylece bilgisayara istediği şeyleri yapma hakkına sahip olan uygulama, cihazı birbirine katıyor.

Bilgisayardan bilgisayara kendiliğinden bulaşmayan OSX.Trojan.iServices.A, başka biri tarafından da bilgisayara sokulamıyor. Kullanıcının, iWork '09'un korsan bir kopyasını yüklemesi gerekiyor. Truva atının yüklendiği, /System/Library/StartupItems altında iWorkServices adlı bir giriş bulunmasından anlaşılıyor. Kurtulmak için öncelikle format atıp MacOS'u baştan kurmak, sonra da antivirüs programlarıyla temizliğe girişmek gerekiyor.

new-iwork-070807-4.png

KAYNAK:

http://yahoyt.com/h/3215/iwork--09-truva-ati-saciyor[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...