Jump to content

Smart Driver Backup?


kvstb

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. İlk olarak hayırlı pazarlar.

benim birkaç sorum olacaktı.

adszfx1.jpg

smart driver backup la sistemimdeki driverleri çektim fakat yüklediğimden daha fazla driver bulduğunu farkettim.

merak ettiğim şey bunların hepsini cd me entegre edeyim mi

diğeri ise bunları entegre edersem sata driverini driverpack ile entegre etmeme gerek varmı

yani pc hd yi tanır mı?

ilgilenenler için teşekkür eder iyi günler dilerim.

Link to comment
Share on other sites

merhaba

o gördüklerin via driver setini sen 1 adet yüklüyorsun ama.. via genelde 4 driver ı birlikte yükler idi.. eskiden. şimdi yeni via anakart larda durum nedir bilmiyorum

driver isimlerine baktım ama.. birşey çıkaramadım

Çünki SP3 içinde de bir sürü driver var ve bunların bazıları senin anakart cd içinden çıkandan daha yeni bir model driver olabilir. Yüklemene de gerek kalmayabilir.

bazı driver-lar nlite içine sornsuz dahil olabiliyor.. Örneğin NVidia ekran kart driverları... Broodcom Ethernet.. vs.. via için orjinal driver paketinden NLite a dahil etmeyi denermisin ?

cd imajında deneme yapabilirsin .. eğer hazırlıcan kendi pc ne ait ise

1-2 güne kadar AutoRun Driver Pack i upload edip yayınlıyacağım

o zaman kimsenin driver aramasına veya entegresine pek ihtiyaç kalmayacaktır.. diye düşünüyorum

selamlar

Link to comment
Share on other sites

bazı driver-lar nlite içine sornsuz dahil olabiliyor.. Örneğin NVidia ekran kart driverları... Broodcom Ethernet.. vs.. via için orjinal driver paketinden NLite a dahil etmeyi denermisin ?

burada ne demek istedğinizi anlayamadım. bunları zaten smart drive backup ile çektim sistemimden ve nlite ile entegre edeceğim cd me.

asıl sorum aslında sata.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşım bu cektiğin program tum driverın yedegini almış yani mesela ekran kartı diyelim hem ekran kartı driverını almış hemde ekran kartı dentliyicisinin ve kopruleyicisinin driverını almış ekran kartı diverını alman yeterli sadece zaten diğerlerini windows size caktırmadan kurar tabi cd den yer kazamnk için direvrlerı kçkten silmediysen burda sadece gefoge fx 5200 u birde c media ses kartını entegre etmen yeterli diğerleri

raid kontrelleri agp köprüsü falan onlar oto kurulur ethernet katında o to tanınır yuklemene gerek yok

Link to comment
Share on other sites

Driverları bu şekilde yedekleyip Nlite ile entegresini hiçbir zaman önermiyorum. (Hele Via driverı varsa, herhangi bir via ürünü kullandığın için adına üzüldüm herşeyi bir dert zaten bu işten çekildiler başka kulvardalar artık) Birçok driver dosyaları eksik olabiliyor. Eskisi gibi sadece inf vs yeterli değil. Sata sürücülerini ise bu şekilde değil üretici sitesinden disketini indirip txtmode olarak entegre edebilirsin.

Driverpaketlerini kurulu windowstan otomatik bulup kuran birçok yöntem ve araç mevcut, hwid bilgilerine göre bulan araç bile var ancak hepsini denedim ve sağlıklı sonuca bunlarla bile ulaşamadım. Nlite ile sürücü entegresi ise genel donanım için çok sakat zaten.

Şuan kullanabileceğin tek ve en sağlıklı yöntem driverpacks paketlerini entegre etmendir. 10 dakika geç kurulacak ama değer. Benim şahsi fikrimdir onlarca donanımda deneyim ettim. Ya driverpacks entegre ya da normal, setupları elle kuracaksınız. sağlıklı bir sistem olmuyor o zaman hiçbir garantisi yok diğer yöntemlerin. Driver yüklemek gibi hassas bir iş şansa bırakılamaz çok önemlidir bence. Kolaylıklar dilerim.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...