Jump to content

Shout Cast ta yayın sorunu...


Meftun

Recommended Posts

İşte sizlere sorunsuz bir şekilde internetten canlı yayının nasıl yapılacağını anlatmaya çalışacağım.Sabırsızlanmayın anlatmaya başlıyorum :)

Radyo yayınını için winamp ve buna ek olarak 2 eklentiyi indirmemiz gerekiyor.Bu adreleri sizlere veriyorum.

1) http://www.winamp.com/player/free.php bu adresten winamp5.04 ı indireceğiz.Burdan FuLL veya BUNDLE indirebilirsiniz.

2) http://www.shoutcast.com/downloads/sc1-8-9/shoutcast-1-8-9-windows.exe bu adresten Nullsoft SHOUTcast Server programını indiryoruz.

3) http://www.shoutcast.com/downloads/shoutcast-dsp-1-8-2b-windows.exe bu adresten de SHOUTcast DSP Plugin ini indireceğizEğer bu programları temin ettiyseniz.Kurma işlemlerini başlayalım.İlk olarak winamp porgramını kuruyoruz.Kurma işlemini anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum.winamp kurulduktan sonra şimdi elimzde olan 2 eklentiyi de kuruyoruz.Sırasıyla shoutcast-dsp-1-8-2b-windows.exe olanını daha sonra da shoutcast-1-8-9-windows.exe dosyasını kuruyoruz

13kl.jpg

29ky.jpg

37ma.jpg

47qd.jpg

58em.jpg

64dq.jpg

72le.jpg

87rz.jpg

Resimde anlatıldığı gibi yapıyorum.Ama yayın gerçekleşmiyor.8000 nolu modemi hem UDP hem de TCP olarak açarak denedim ama yayın olmuyor.Ama usb modemden yapmaya çalıştığımda yayın oluyor.Eternetli modemden bağlanıyorum oysa.No-ip den de ip yi yönlendiriyorum ama yine olmuyor.Güvenlik duvarını iptal edip denedim ama yine olmadı.Sizce sorun nerde olabilir.?Nasıl çözeriz?Teşekkürler cevap verecek olan arkadaşlara...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 ay sonra...

5120 nolu portu açıp denedim ama olmuyor yine.:S:S

Neyse uğraşmaya lüzum yok olmuyor...

Yardımn için teşekkürler.

Bence flatcast ı denemelisin. Bende seninle aynı sorunları yaşadım ama flatcast ile sorun kalmadı. Üstelik onun özellikleri winamp tan kat kat üstün...!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...