Jump to content

Bu Parçanın Adı Ne?


DeatheR.

Recommended Posts

Arkadaşlar bende 1 tane bozuk notebook vardı bunun parçalarını değerlendirmeye çalışıyorum geçenlerde dvd-rw sini soktüm harici kullanırım diye yanlız bunu usb'ye çevirecek aparatı veya parçayı bulamadım daha dogrusu parçanın ismini tam olarak bilmediğim için araştıramadım benim daha önceden kullandıgım harici cd okuyucusu vardı (su anda yanık durumda:D) onun içini söktüm baktım aradığım parça yanlız dediğim gibi parçanın adını bilmediğim için araştıramadım sizlere bi sorayım dedim dvd-rw nin ve usb ye dönüştüren parçanın resimleri aşşağıda

DVD-RW (Notebooktan Söktüğüm)

img0433fw2.jpg

img0427bo5.jpg

Aradığım Parça

img0428im3.jpg

img0430sz3.jpg

Parçanın Girişi

img0429qa1.jpg

DVD-RW'nin Girişi

img0431pg9.jpg

DVD-RW'nin ve Parçanın Birleşimi

img0432mt5.jpg

Bu Parçanın Adı ney veya Bunu Harici olarak kullanabileceğim baska bir yöntem aparat veya kablo varmı?

Link to comment
Share on other sites

Arkasına taktığın USB çıkışlı kartı kullanamıyormusun, bir adaptör takarak oraya?

Birde tam anlamadım sen direk DVD-RW çıkışından bağlanıp USB'ye giden bir kablomu arıyorsun?

Evet aynen öyle bir şey arıyorum eğer o kartın ismini biliyorsanız oda olur veya dediğin gibi kabloda olur .Resimdeki kartta yanık olduğu için yani bozuk oludugu için kullanamıyorum.

Link to comment
Share on other sites

Sizin yaşadığınız yerde bilgisayarcıların olduğu yer neresi bilmiyorum ama işte oraya gidin parçayı gösterin, eminim ellerinde vardır o karttan. Direk USB kablosu olacağınıda sanmıyorum en azından yine üzerinde bir devre olması lazım çalışması için. Yardımcı olamıyorum ama dediğimi yapın bu şekilde bulmanız biraz zor teknik servislerde ve leptop tamircilerini araştırın kesin bulursunuz. :)

Link to comment
Share on other sites

Sizin yaşadığınız yerde bilgisayarcıların olduğu yer neresi bilmiyorum ama işte oraya gidin parçayı gösterin, eminim ellerinde vardır o karttan. Direk USB kablosu olacağınıda sanmıyorum en azından yine üzerinde bir devre olması lazım çalışması için. Yardımcı olamıyorum ama dediğimi yapın bu şekilde bulmanız biraz zor teknik servislerde ve leptop tamircilerini araştırın kesin bulursunuz. :lol:

Yok abi sordum bilgisayarcılara onlarda yok elektronikcilere sordum onlardada yok bende netten araştırıp almaya karar verdim halen sorumun cevabı gelmedi ama tekrar belirteyim resimleri bol koydumkı anlaşılsın diye DVD-RW nin girişini goruyorsunuz resimde bunu ben usb ye veya daha acık kasa bilgisayara baglamam lazım bunu ne ile nasıl hangi aparatla yaparım soru bu bu parcanın ismini cismini soyleyecek biri yokmU?

Link to comment
Share on other sites

merhaba konuya tam hakim değilim öncelikle belirtim

bu linkten ismine cismine bakabilirsin. eğer ingilizcem yok diyorsan google translate kullanarak birşeyler anlayabilirsin.

Please register to see this content.

birde bu parçayı istanbulda tahtakale elektronikçilerden temin edebilirsin.eğer onlarda yoksa öyle bir parça yoktur ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...