Jump to content

Yeni Harici Gps


muti07

Recommended Posts

Sony tarafından iki sene önce satışa sunulan harici GPS ünitesi CS1'in devamı niteliğindeki CS3, daha küçük ve daha sevimli bir cihaz haline gelmiş.

sonygps_in1.jpg

GPS üniteleri sadece adım adım yol tarifi veya gezinti (navigasyon) için değil coğrafik imleme ve gezi takibi gibi farklı kullanım alanlarında da hayatımızın bir parçası olabilmek için var gücüyle çalışıyor. Çektiğimiz fotoğraf ve videoların dünya küresi üzerinde hangi noktada kaydedildiğini işaretlemeye yarayan coğrafik imleme, GPS ve kamera modüllerine sahip yeni mobil cihazların tamamına ekleniyor.

Sony, ürettiği harici GPS modülü CS3 ile tüm Cyber-shot modelleriyle çekilen fotoğraf ve videoların konum bilgilerını kaydetme imkanı tanıyor. Cihaz önceki modele göre daha küçük ve sevimli. Küçük bir LCD ekranı bulunan CS3, kullanıcıya mevcut koordinatları, sinyal seviyesini, bulunan uyduları, pil, saat ve tarih bilgilerini gösteriyor. Alıcı anten hassasiyeti önceki modele göre artırılmış. Böylece daha tutarlı bir konum belirleme hizmeti sunmayı amaçlıyor. Tek bir pille çalışan cihaz 15 saat pil ömrü sunuyor. Kapak altındaki Memory Stick Duo ve SD kartlarla uyumlu yuvaya yerleştireceğiniz kart sayesinde bilgisayara ihtiyaç duymadan günde 12 saat kullanmayla 3 ay aralıksız takip ve kayıt yapabiliyor. 70 gram ağırlığındaki harici GPS modülü GPS-CS3KA, dijital refleks makinelerler de (DSLR) kullanılabiliyor. RAW görüntüler özel yazılım üzerinden etiketlenebiliyor.

Ürünün Mart ayında satışa sunulması bekleniyor.

kaynak:cnetturkiye.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...